Хаосът в зала "Универсиада". Очевидците разказват

Как хора стават заложници за малко повече от 50 лева
Обновена: 24 окт 2011 12:40 | 24 окт 2011 12:24, Красимир Ангелов
222
Хаосът в зала "Универсиада". Очевидците разказват
Няма излизане от зала "Универсиада". Снимка: БТА

Вече над 12 часа опашки се извиват във и около столичната зала "Универсиада", където се помещава ОИК. Стотици хора прекараха нощта на крак и стоически понасяйки студа, оставени без храна и вода.

За цялото преживяване те получават сумата от 55 лева за член на комисия, 63 лева за секретар и 65 лева за председател на комисията.

Нервите на хората не издържаха и на няколко пъти цялата зала започна да скандира "Мафия".

"Изборният кодекс предвижда процедура, която да бъде по предаването на изборните книжа и документи. Тази процедура трябва да бъде съблюдавана. Членовете на секционните избирателни комисии имат своите отговорности и те трябва да предадат тези протоколи", коментира по-рано през деня председателят на ЦИК Ралица Негенцова.

Ето какво споделиха във форума на Dnes.bg някои от хората, които стоически чакаха цяла нощ, за да предадат своите протоколи.

"Една от потърпевшите съм. Наистина хора припадаха, скандираха и изказваха недоволството си. Бях 301 номер от 1500 и минахме към 6,00 часа сутринта. Редиш се на 3 опашки, като може на едно място да се свърши всичко, след това отиваш до кметството да предадеш чувалите с бюлетините – разкъсани чували, отворени протоколи, пълно с полиция и никакви журналисти. Влезеш ли в залата, край – може да излезеш само на носилка. Няма вода. В изборните секции имаше поне наблюдатели, а тук – НИЩО. Само ГЕРБЕРИ. Абсолютна гавра", споделя жена, част от изборна секция.

Друг читател, подписал се като заместник-председател на секция, допълва:

"Часът е 11,20 на 24.10.2011 г. От 29 часа съм на крак и още не съм предал изборните протоколи в ЦИК. За което ще ми платят под 50 лв., всеки сам да си сметне по колко парички на час се падат и дали е законно да държат хората под страх от глоба 1000 лв. повече от 14 часа на работа!“.

Същият читател пише:

Още по темата

"Не дават право да се напуска зала Универсиада. Полицията спира хората на изхода на залата. Не се допускат медии да влязат и да отразят ставащото. Тук е като бежански лагер , всички са налягали по подовете кой върху чували с бюлетини , кой върху циментовия под. В момента се обработват номера 800 и кусур, нашият номер е 1400. Обработват се по 50 номера на час и по мои изчисления някъде към 6 вечерта ще сме ние наред. За последните 10 часа на носилка изнесоха поне 5-6 човека. Помощ, хора, не мога повече!!"

"Нямам думи да опиша колко съм отвратен от организацията в залата. По-кошмарни условия не съм виждал. Хората лежаха на стълбите и на мозайката, имаше припаднали. Пристигнах в залата към 0,10 и взех номер 657. Тогава влизаше номер 145. Аз излязох от залата в 11,00. Нито храна, нито напитки, нито информация", пише друг читател на Dnes.bg, подписал се като Иви.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
4
 
7
 
! Отговори
ivza преди 12 години
Някой да Ви върза и заведе в секциите и статахте членове на комисиите.Какво се оплаквате, нали си избрахте знаещ и можещ кмет, нали от него зависи организацията.Не я оправдавайте, че са виновни нейните хора, вината си е в нея.В такива ситуации се виждат организаторските качества и си проличава аматьора и не можещия.
172
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Вие какво си мислите за Гърците сега? - че са ***.Ама не всички са излезли по улиците. Има и кадърни. Ама като цяло се виждат простите, които са на улицата.
171
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Естествено, че се знае за Българския народ, който не е много Български напоследък, че би повярвал, че извънземните раздават чехли и хавлии. Аз няма да се учудя ако Бойко пребие някой министър и после да каже, че са го нападнали - всички ще защитят нашия министър председател. Нищо, че си пада побойник. Той и комунист си пада и диктатор, дори, а е мафиот, ама хората го смятат за демократ. Какво да си помислят чужденците за нас. Пасмина!
170
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
гъци гъци хейтьри сладки, изпълзяхте от дупките си! много сте сладки, мразите всичко и всички извън предписаната линия на поведение, и корените си мразите, затова и ще продължите да съхнетесейте омраза хейтъри сладки, и ще пожънете поражение траляляля
169
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
като знаят че парита са малко що са се цанили ко реват сега
168
12
 
9
 
! Отговори
До 169 преди 12 години
Само още няколко мандата пич. Потърпи Бойко да ни вкара в правия път и да изчисти ДС масонската ложа БСП!
167
6
 
9
 
! Отговори
ДО 166 преди 12 години
МНОГО СИ ПРАВ -АБСОЛЮТНА ИСТИНА ИМА В ДУМИТЕ ТИ. ТРЯБВА ОБАЧЕ ДА СЕ ЗАМИСЛИМ ЗАЩО ЕВРОПА СЕ Е-АВА С НАС.НАШАТА ТИКВА ЗАЯВИ ПРЕД ЦЯЛ СВЯТ-ЛОШ МАТРЕАЛ ИМАМ.НЕГОВ МИНИСТЪР НИ НАРЕЧЕ - *** НАРОД, МАКАР ЧЕ ТОЯ СЪЩИЯТ Е ДОНОСНИК.ОТНОВО БЪЛГАРСКАТА МУТРА ПРЕПОРЪЧА НА ЕВРОПА ДА СИ НАПРАВИ ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ КАТО НА *** ЛОШ МАТРЕАЛТИКВАТА БОКО ПРЕДИ ВРЕМЕ ЗАЯВИ , ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ ОТНАСЯ С НАС КАТО КЪМ КУЧЕ С КАИШКАЕ ЗАТОВА СЕГА ЕВРОПА ЩЕ СИ ПРАВИ ШМЕНТИ -КАПЕЛИ С НАС.ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТОВА
166
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Е какво да очакваме от няколко дърти комуниста - Оревават медийте по заръка на хами! Аз пък също бях там - дадоха вафли и вода 3 пъти, беше досадно но си приказвахме и времето не се усети.
165
10
 
6
 
! Отговори
ТОВА ЛИ ИСКАШ ? преди 12 години
Ако изберат КОМУНИСТ за президент с помощта на ДОГАН, ще станат две ОЧЕВАДНИ ЛОШИ НЕЩА: 1.Служителите на ПРЕЗИДЕНТСТВОТО ще бъдат турци, както беше навремето МИНИСТЕРСТВОТО НА ЗЕМЕДЕЛИЕТО и изтичане на тайни към СССР и Турция, а Доган ще получи още един тлъст хонорар, но този път, като брокер, а не като хидролог; 2.Всички престъпници от ЧЕРВЕНАТА МАФИЯ ще бъдат помилвани, както например Дон Цеци и още 463 бандити за мандата на Първаноглу провери в Гугъл.
164
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И това Европа квалифицира като добре организирани и демократични избори!!!Старата дама си прави майтапи с нас.
163
0
 
7
 
! Отговори
traba преди 12 години
160-ти:Буахахааха! Благодаря ти, че си го написал вместо мен! "Матряла *** като ***" хахаха...да да да да! Заради лошия материал страдам и аз. Матряла трябва да бъде ликвидиран-убеден съм (законно и по негова собствена воля, разбира се)! Идеята за "Златният милиард" на световната интелигенция все повече ми допада.
162
6
 
19
 
! Отговори
ккк преди 12 години
Няма какво да се оплакват, да му мислят за следващите избори, когато полицията направо ще бие и арестува всички, които носят бюлетини различни от гробарските! Тези избори бяха само репетиция за грандиозните фалшификации, които ни чакат на парламентарните избори!
161
8
 
4
 
! Отговори
САМО ГЕРБ!!! преди 12 години
ДГД, ЛЕВОНДУРИТЕ И *** НА ПАРТИЯТА!КАЛВИН --ДА СИ КУПИ ИБРИК ЗА ИЗБОРИТЕ ---ИНАЧЕ ДОГАН , НЕМА ДА ГО *** ЗА ЦЪРВИВА СЛИВА!
160
7
 
20
 
! Отговори
от независим преди 12 години
това никога не ебило да сложим Бойко на земята стига е летял в облаците гасуваийте против Бойко
159
6
 
14
 
! Отговори
от независим преди 12 години
това никога не ебило да сложим Бойко на земята стига е летял в облаците гасуваийте против Бойко
158
6
 
11
 
! Отговори
ХА,ХА,ХАААА.... преди 12 години
..НА КАЛПАВ *** И ....КОЗИНАТА МУ ПРЕЧИ!"АДМИНИСТРАТИВНИ ПРЕЧКИ"...ХА,ХА,ХА....ТА , ТОЯ ЦИК И ОИК...ДА НЕ СА ОТ ВЧЕРА ...И НАЗНАЧЕНИ ОТ Б.БОРИСОВ???!!!ЦЕЛАТА АДМИНИСТРАЦИЯ НА ЦИК И ОИК ,СА......ОТ ВРЕМЕТО НА ЖЕЛЕВ И ЛУКАНОВ!КВО СЕ ЖАЛИТЕ , ТОВА ....***...???!!!ЕДНО ВРЕМЕ ---БЕШЕ ЛЕСНО ---ГЛАСУВАЛИ-99,99%....ЗА БКП-99,95%--ОСТАНАЛИТЕ -НЕВАЛИДНИ..ХА,ХА,ХААА...!СЕГА --ЗОР...ЩОТО ИСКА БРОЕНЕ И СМЯТАНЕ , А, "МАТряла"--***, КАТО ***!ТАКА Е ,ПРИ ВСИЧКИ ИЗБОРИ....НЕЩО.. ДА СЕ Е ПРОМЕНИЛО?
157
2
 
2
 
! Отговори
bibi6ik преди 12 години
Какви административни пречки имаш предвид, 158?
156
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Истината...е че ГЕРБа Бойковски постави административни пречки пред гласуващите, като видях опашките пред избирателните секции директно се отказах / не живея в Африка за да се редя на опашка за право на глас/Истината...е че за балотажа ще си взема сандвичи и вода/като в Африка/ и ще гласувам на пук на ГЕРБ )))))
155
4
 
11
 
! Отговори
bibi6ik преди 12 години
А колкото до хаоса в "Универсиада" - това, което съобщават е вярно! - 100% не, но 98% сгрешени протоколи!!! И това е причината за забавянето. Нашият беше без грешки и аз се прибрах нощес и се наспах днес за работа. А освен пари, има и граждански дълга да бъдеш в комисия. И за двете бях, не лъжа, но исках да бъда свидетел, защото само се чуваше, че ще има нечестност - подмяна на бюлетини и измами. Не видях. Сега ме плюйте, че съм каквато искате ***!:)
154
13
 
10
 
! Отговори
bibi6ik преди 12 години
Бях в комисия. Не за БСП, не за ГЕРБ, подчертавам, за да не ме обвините в пристрастие. Преброяването е с всички членове и в секцията ни, заедно с 3-те съседни, мога да кажа, че всичко си показваше резултати като тези, за които сега четете! Бях в топ-център, с много червени бабички в квартала!:) А в "Универсиада" пред очите ни и след като се подпишем, се вкарват данните от протоколите ни! Колкото и да се иска на някои да кажат, че всичко е лъжа. Е, да , ама не .. Истината е, че ГЕРБ си спечелиха!