Любов – корабокрушение

Излиза новата вълшебна книга за деца и възрастни на Александър Секулов
Обновена: 4 фев 2011 17:20 | 4 фев 2011 17:20,
0
Любов – корабокрушение
Корица: Сиела

След „Колекционер на любовни изречения“ и „Малката светица и портокалите“, писателят Александър Секулов е готов с новата си вълшебна книга – „Островът”.

Описва я като „роман за любовта като щастливо корабокрушение“.

Сюжетът ни отвежда на малък варовиков остров в края на Егея, където три деца плуват сред безвремието като щастливи риби.

Съдбата ги изправя срещу други конкистадори на лятото. Битката е за каменно парче земя сред морето, но и за сърцето на кралица с присмехулни очи.

Всеки е сам срещу всички, а всички – заедно в бурята.

Докато не открият, че любовта е остров, на който се молиш да не те открият.

Книгата връща напълно забравен жанр в българската литература – романа за деца, доставящ удоволствие на читатели от всички възрасти.

„А и книгите за деца ги четат възрастните, за да спрат времето“, припомня авторът.

Още по темата

И продължава историята с игра – всеки, който смята, че добре познава героите от книгата и мисли, че може да добави и нови, може да опита да напише продължение.

За целта трябва да го изпрати на znamkakvostepraviat@abv.bg, а името на победителя ще бъде върху корицата на следващата книга, разказваща приключенията на тези момчета и момичета.

Конкурсът стартира на 7 февруари с излизането на книгата и продължава до 7 юли, а голямата награда е почивка в Гърция през есента на 2011.

Александър Секулов е роден на 6 януари 1964 година, живее и пише в Пловдив.

Автор е на книги със стихове, сборници с есета, пиесата „Светли хотелски стаи”. Носител на национални литературни награди. И активен блогър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари