В кадър: НДК тупти със "сърцето" на книгата

Днес се открива юбилейният 50-и панаир на книгата в София
3

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Юбилейното 50-о издание на Международния панаир на книгата се открива днес в София. В продължение на шест дни над 170 издателства представят своите най-нови и популярни издания за деца и възрастни, а посетителите могат да избират сред повече от 100 000 заглавия, съобщават организаторите от асоциация „Българска книга“.

Официалното откриване, както на панаира, така и на единайсетото издание на Софийския международен литературен фестивал и седмият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи, е тази вечер в зала 3 на Националния дворец на културата. На събитието се очаква да присъства вицепрезидентът Илияна Йотова.

На панаира асоциация „Българска книга“ връчва и годишните си награди за книгоиздаване „Златен лъв“. Критериите, по които се оценяват номинираните издателства, са полиграфическо изпълнение, качество на текста и принос към националната култура. Категориите са две - „Най-добър издателски проект“ и „Издателски проект с най-голяма обществена значимост“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: ндкпанаир на книгата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
4
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 4 месеца
Тупти със сърцето на крадците , комунистите и " децата на социализма " . Книги издялани от бедните фантазии на тези другари .
2
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
НДК тупти, но неучтивият организатор не е предвидил гардероб за посетителите.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Рапани ще има ли? За един приятел питам!