Софийският панаир на книгата започва от утре в НДК

Над 170 издателства ще представят своите най-нови и популярни издания
6
Софийският панаир на книгата започва от утре в НДК
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На 5 декември ще бъде даден официален старт на 50-ото юбилейно издание на Софийския международен панаир на книгата – най-мащабният и единствен по рода си книжен форум у нас, организиран от Асоциация „Българска книга“. В продължение на една седмица – от 5-и до 10-и декември, над 170 издателства ще представят своите най-нови и популярни издания за деца и възрастни, като посетителите ще могат да избират сред повече от 100 000 заглавия. Мотото на юбилейния панаир е „Създаваме истории. Създаваме история“.

Посетителите на Панаира, който както обикновено ще се проведе в НДК, ще могат да се запознаят с най-интересното от книжния пазар в България и да се срещнат с автори, илюстратори и преводачи от цял свят. По повод юбилея организаторите са подготвили специални активности и изненади за малките и големи посетители.

По традиция паралелно с Панаира ще се проведат и две от най-престижните събития, посветени на литературата – единайсетото издание на Софийския международен литературен фестивал и седмият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи. Специално за фестивалите в България ще пристигнат над 16 водещи имена на съвременната скандинавска и световна литература, които за първи път ще се срещнат с българските си читатели.

По време на Панаира Асоциация „Българска книга“ ще връчи и годишните си награди за книгоиздаване „Златен лъв“. Критериите, по които се оценяват номинираните издателства, са полиграфическо изпълнение, качество на текста и принос към националната култура, а категориите са две: „Най-добър издателски проект“ и „Издателски проект с най-голяма обществена значимост“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: ндккниги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Дали ще се намери на този панаир книгата на емигранта Божидар Чеков - "Четвъртия светилник", посветена на "подвизите"на съврененика на Бай *** - Ал Фашагата от СДС-то, спряна през 2002г.от разпространение и иззета от книжарниците?В нея се разказват истински случки и преживявания с Ал Фашагата - напомнящи за Алековия герой.
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Панаири панаири ,а Истински книги Няма - само глупости пишат -блюткави любовни романи ,детските са Тотал Леш - жаргони ,тъпотии -Никаква стойност ,никакъв ценз , а бгмамите снобеят и купуват ,щото "писателката" я дават в маслинката на кекса - Криворазбраната цивилизация .
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
През 2 месеца има пореден панаир на книгата, ама точно тоя бил "уникално събитие". Да не говорим, че тия "170" издателства издават еднин неща, които малко хора изобщо биха си купили. На последните няколко издания освен учебници за децата не купих абсолютно нищо - езотериката и woke булшита не са моите книнги, а останалото се преиздава непрекъснато с лъскави корици и нискокачествено книжно тяло.
3
2
 
2
 
! Отговори
Deep Zone преди 4 месеца
Колко искаш да е, чернокоп, това е цената на две кутии цигари. По темата, ще ходя да си взема втория Агамор, всичко друго ще е талаш :D
2
2
 
6
 
! Отговори
да намалят цените , преди 4 месеца
то е книга не е чернокоп . една книжка е 20-30 лева . За износ ли ги печатят . Няма да ходя .
1
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Едно е жалко, че се случва само в София! Иначе 170 издателства е мечта за всеки библиофил!