Дяволът носи токчета и химикалка

Новият български роман "Най-добрата в играта" е иронично-романтична история
Обновена: 22 мар 2011 14:07 | 22 мар 2011 14:07,
13
Дяволът носи токчета и химикалка
Корица: Кръгозор

У нас излиза нов роман, който разказва за динамичното всекидневие на модната журналистика... по български.

Главна героиня в "Най-добрата в играта" е Зара - амбициозна и нахакана главна редакторка на женско списание.

Тя балансира между шефове и фолкпевици и живее на високи обороти: от ревюта през интервюта, крайни решения и подли номера.

Медитира на високи токчета. Умее да е приятел. И враг.

И се просълзява от една мъничка калинка. Но въпреки блясъка в ежедневието си, Зара осъзнава празнотата му.

Лесно ли се оцелява без компас в мъжкия бизнес свят, все по-често командван от жени в брони с тънки презрамки?

Как се пробива в музикалния бранш? Хлъзгав ли е модният подиум? Какво всъщност означава да си кучка? И всички кучки ли хапят...

„Най-добрата в играта“ съдържа блясък, ирония и дързост, нарисувани върху плоскостта на българската действителност с щрихи от чувства, фини задкулисни игри и клюки.

Авторът Марио Трифонов (също редактор на женски и мъжки списания) разкрива: „Да си най-добрата в играта значи да нарушаваш правилата. Българката знае как. И съм категоричен, че за да бъде обичана една жена, тя трябва да бъде разбирана.

В света на бизнеса, отговорните позиции и желанието за слава на всяка цена е много забавно. Маските падат от една дума, гримът се разтича от една емоция, а приятелствата са редки като четирилистните детелини. Играта започва в първия ден на пролетта.”

Прочети откъс от "Най-добрата в играта"!

Марио Трифонов е филолог по образование, журналист по професия и г(р)афоман по душа.

Роден e в София, зодия Скорпион. Отраснал е в зрелия социализъм и поради тази причина е убеден, че е все(странно) развита личност.

Работил е в телевизии и радиа, бил е главен редактор на няколко женски списания. В момента заема същата длъжност в мъжко.

Вярва, че всеки човек трябва да има вяра, бронирана здраво в гърдите, която обаче не е нужно да бъде изпробвана с бронебойни патрони. Мисли (както и Мел Гибсън от едноименния филм): че може да каже „какво искат жените“!

Заради което и решава да провери доколко ги познава с дебютната си книга.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
0
 
! Отговори
Гражданин преди 13 години
Няма нищо общо със "Секса и града", по-скоро с "Дяволът носи "Прада" - и тук главна редакторка на модно списание, и там пак същата.Изобщо, що за тема е това - не стига че има явни реминисценции, ами пък и кой ли у нас го вълнува живота на някаква си...А бе що по-добре не написа някой роман за живота на миньорите в България?!
12
2
 
2
 
! Отговори
Ради преди 13 години
Не само, че ми хареса, но и съм приятно изненадана, че мъж успява така добре да пресъздаде женските емоции. Най-много ми допадна, че няма излишни размишления и самосъжаления; всичко е премерено и действието се развива динамично. Прочетох книгата за един следобед - нещо, което не ми се беше случвало поне от година. Желая успех и нека по-често да четем български автори със световно звучене...
11
1
 
1
 
! Отговори
до Ели преди 13 години
я пак прочети написаното и се замисли какво точно е казано! Щото нещо смесваш нещата ... И ако пак не го разбереш ... за тебе спасение няма!
10
0
 
2
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Аз пък вече прочетох книгата и мога да кажа, че тя няма нищо общо със "Сексът и градът". Просто си е един женски роман, който ми хареса! И е всичко друго, но не и просташко начинание. Защо винаги трябва да оплюем всичко българско? Ето това не ми харесва!
9
2
 
2
 
! Отговори
до Ели преди 13 години
мацка, българският вариант на сексът и градът би се окачествил като плагиатство на идея и тема! Жалко е, че има хора, които подкрепят подобни, най-малкото просташки, начинания!
8
1
 
3
 
! Отговори
миличка преди 13 години
оф, безкрайно скучно! И темата на т.н. книга и откъса!
7
1
 
3
 
! Отговори
Лекси преди 13 години
хахахха, тая книга ме разсмя доста. Откъса яко добре описва тия каки- егати. Обмислям да си я взема, а и10 лв. - къде не отишли.
6
1
 
3
 
! Отговори
Ели преди 13 години
Не ми е ясно само едно - тук книга ли обсъждате или сексуална ориентация? И какво общо има едното с другото? Аз пък отдавна чакам някой (независимо дали жена или мъж) да напише българският вариант на "Сексът и градът". И ако на автора му се е получило - поздравления!
5
1
 
3
 
! Отговори
Ангел преди 13 години
Книгата е супер!Темата е актуална,ще я прочета с удоволствие !
4
1
 
1
 
! Отговори
Вяра преди 13 години
Поредната боза от някой нереалзиран гей!Каде са хубавите български книги,които описват нещата без чалги,моди и ***...Останаха ли ценности и морал в тази държава???
3
0
 
3
 
! Отговори
Читателка преди 13 години
Мило, Дълго чорапче!Имайки предвид инфантилния ти ник - приятно съм изненадана от способността ти изобщо да анализираш! И не е зле да понаучиш малко правописа преди да пускаш коментарите си.
2
1
 
4
 
! Отговори
Еделвайс преди 13 години
Аз пък ще прочета тази книга. Интересува ме това, което се случва на полето на българската култура.Освен това, мисля, че Пипи от постинг 1. познава определени типове съвременни българи, но не познава всички. Всъщност, едва ли има някой, който да може да каже за себе си, че познава всички социални и психологически типове наши съвременници. Бъдете сигурни, че в реалността съществуват прототипи на онези, за които прочетохме в качения тук откъс от книгата.
1
5
 
8
 
! Отговори
Пипи преди 13 години
Като изключим корицата на книгата от откъса, който прочетох веднага лъсна, колко е бездарен автора, сигурно е някой обратен, чийто любим филм е "Секса и града" и си фантазира, че участва в него. По-голяма простотия не бях чела, а даже се е намерил и луд да го издава ТРАГЕДИЯ