Как се преодолява депресията?

Марк Уилямс и Дани Пенман ни обясняват в "Осъзнатост"
9 яну 2013 17:07, Петя Славова
2
Как се преодолява депресията?
Снимка: Хермес

Марк Уилямс и Дани Пенман ще ни покажат пътя за преодоляване на тревожността и стреса в книгата им „Осъзнатост“.

Марк е професор по клинична психология в Кеймбриджкия университет. Той е един от световните авторитети в борбата с депресията.

Дани Пенман е носител на редица престижни награди за журналистика. Води собствена рубрика във вестниците „Дейли Мейл“ и „Индипендънт“, сътрудничи на телевизия Би Би Си. Има докторска степен по биохимия и журналистика.

„Осъзнатост: Път за преодоляване на тревожността и стреса“ е изследване на начините за справяне със стреса, тревожността и депресията. Създадената когнитивна терапия, базирана на осъзнатостта, официално се препоръчва от Националния здравен институт на Великобритания като един от най-успешните методи за превенция и борба с депресията, ефикасен колкото антидепресантите.

Тя може да помогне както на хората, които страдат от депресия, така и на онези, които срещат трудности с приспособяването си към нарастващите изисквания на съвременния свят. 

Книгата е преведена на повече от 20 езика, у нас може да я намерим от 18 януари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Lora преди 11 години
А разбрахте ли за ИГРАТА около появата на ВАКАНТЕН ПОСТ в България? 50 награди, сред тях и полет до Лондон за двама! Ето ви един страхотен антидепресант;)))Влезте на територията на ГОЛЯМАТА ИГРА във фейсбук!facebook/events/396001827145898/Прочетете Вакантен пост и публикувайте кратък текст за един персонаж не по-късно от 4 февруари 2013 г.! За целта е необходимо предварително да сте харесали фен страницата на романа и да сте се присъединили към събитието Голямата игра.
1
1
 
2
 
! Отговори
? преди 11 години
Осъзнателност , да осъзнаеш че се тревожиш ли ?Една моя приятелка ми казваше , 2012 беше ужасна година за мен , та си мисля , че акоа всичко е наред тази година ,сигурно ще умра .До каква степен сме предпазени от себе си , за да сме в границите на издръжливоста .