Сянката над нас в "Пролетта на емигрантите"

Романът на Калин Илиев у нас
21 юни 2013 12:18, Петя Славова
0
Сянката над нас в "Пролетта на емигрантите"
Снимка: Сиела

За емигрантите - тези, които са напуснали родината си, и онези, които се чувстват такива, въпреки че живеят в собствената си страна пише Калин Илиев.

Неговият роман "Пролетта на емигрантите" вече може да се намери в книжарниците у нас, като появата му е някак символично съпътствана и от протестите, случващи се в страната ни.

Приликите с действителни лица и събития в тази книга са прекалено големи, за да си позволя да се отдам предимно на художествените й качества. Те са добри до степен, че човек прочита романа на един дъх. - споделя Тома Биков за книгата - Много обичам да чета бързо. По-важен е сюжетът. Зад прякорите на персонажите и измисленото име на територията, която обитават повечето от тях, много ясно прозират времената, които живяхме до преди няколко дни. Всъщност това е първият роман, който документира управлението на Бойко Борисов и от чисто журналистическия си опит ще споделя, че много от историите в него наистина са действителни. Чувал съм ги от няколко източника, на които вярвам."

"Пролетта на емигрантите" улавя събитията, които в момента разтърсват държавата. От явни битки между премиер и президент, до сенчестите интереси, които ни управляват.

Калин Илиев е познат още и с романа "Последният пощальон", както и с пиесите "Пикльото" и "Границата".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари