"Как да остана жив" – съветите на Беър Грилс

Наръчникът излиза за първи път у нас
Обновена: 29 май 2020 12:56 | 29 май 2020 12:56, Петя Славова
16
"Как да остана жив" – съветите на Беър Грилс
Снимка: ИК "Сиела"

Наръчникът "Как да остана жив" на Беър Грилс излиза за първи път у нас. Световноизвестният британски пътешественик и експерт по оцеляване издава редица от най-важните си съвети как да оцелеем в опасни или животозастрашаващи ситуации, като предпазим себе си и другите около нас. От малко вероятни обстоятелства като затъване в плаващи пясъци, до на практика всекидневни заплахи като атака от куче на улицата – "Как да остана жив" ни учи да посрещнем всеки риск.

Знаете ли как да разпознавате отровните растения в природата? А да накладете огън, който може да ви опази живи в студена нощ? От "Как да остана жив" можем да научим как да окажем първа помощ, ако наоколо няма болница, как да се спасим от наводнение, земетресение или торнадо и дори как да оцелеем при атака на мечка.

Телевизионният водещ Беър Грилс, добил популярност с шоуто си, в което се поставя в разнородни застрашаващи живота ситуации, за да разкрие на зрителите умни техники за оцеляване, споделя някои от любимите си и изпитани съвети през годините в новата си книга.

Като военен от Британската армия, медик и командос от Специалните части, Грилс се е сблъсквал с всякакви ситуации, поставяли живота му в опасност. Той е и най-младият британец, изкачил Еверест.

Стъпвайки на дългогодишния си опит, в „Как да остана жив” Грилс споделя как можем да приземим самолет в случай на авария и как можем да скочим с парашут, ако нещата съвсем се объркат. Но също така ни учи как да реагираме и в далеч по-близки до ежедневието ни ситуации – като например ако спирачките на колата ни откажат или спукаме гума, докато караме с висока скорост.

Опасностите дебнат навсякъде около нас – били те токов удар, пожар или внезапно избухнала свада в бар – правилните реакции могат да бъдат от животоспасяващо значение. С гарантирани и лесни за запомняне съвети, разделени на ясни стъпки, Беър Грилс ни превежда през всички опасности, които биха могли да ни застрашат.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
.... и сега като се юрнат 1000 идиo-та из планините, стиснали книжката под ръка...
14
1
 
5
 
! Отговори
заинтересован преди 3 години
А, пише ли как се оцелява след 500г. турско робство, с любезната подкрепа на британската корона, 45г. комунизъм и 30г. демонокрация? А?
13
0
 
4
 
! Отговори
отегчен преди 3 години
Абе, на краставичар краставици и на българите номера за оцеляване.
12
1
 
6
 
! Отговори
Български турист преди 3 години
Там където Беър оцелява, ние българите ходим на туристически преходи. Хахахахахах.А да си палим огън с магнезиево огниво знаем отдавна. Тия серийки да ги пуска на свръх тлъстите и затъпели американци дето по цял ден гледат телевизия и тъпчат джънк фуудс, а после звънят по телефоните като изкукуригали да си поръчват аксесоарите му-ножчета, брадвета, и тем подобни глупости. Намерил си е нишата, но тя не е сред българите. Ние оцеляваме откак сме се родили, особено в Събота сутрин.
11
0
 
10
 
! Отговори
Clep преди 3 години
Добре, че го пуснаха тоя наръчник, че ми писна да умирам по два-три пъти в седмицата
10
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм Беър, ходя навсякъде, ям всичко, подражавайте ми, но ако стане нещо виновни са китайците.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Как се оцелява след съкращаване от работа, заради коронавируса"
8
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как се оцелява след 10 години партия ГЕРБ?Наръчник на младия пенсионер
7
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беър Грилс е велик, той оцелява в трудни места в невъзможни условия. Има само 1 по могъщ от него, това е човекът койтп минава и оцелява в невъзможните условия с камера.
6
0
 
10
 
! Отговори
Топ Съвет :) преди 3 години
Най-добре да си вземете телевизионен екип със хеликоптер и пълно оборудване, който постоянно да е с въс във бедстващата обстановка.Още по-добре е снек барът на телевизионния екип да добре зареден със всичко което ви дотрябва, за да можете да похапвате и пийвате чай във почивките между заснемането на различните сцени на оцелаване!
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този не яде ли защитени от закона жаби в народен парк Рила?
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Беар е най- обикновен театрал. Актьор. Снимат си измислиците и отиват да си спят в хотела с 5 *.
3
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да заповяда да оцелява с пенсията на баба ми тоя супергерой на хонорар!
2
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поданиците на Бойко ефенди са по-добри в оцеляването.
1
7
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Беър е пич.