Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години

Целта на "Мравин и планетата Гора" е да разбива стереотипи
Обновена: 22 яну 2021 14:56 | 22 яну 2021 14:54, Александър Попов
494
Любовта и еднополовите двойки - в книжка за деца от 3 до 6 години
Корица: Веселка Велинова

Нова детска книга, която ще даде началото на цяла поредица, със сигурност ще предизвика полемика.

"Мравин и планетата Гора" е предназначена за деца от 3 до 6 години, чиято цел е в 36 страници да разбива стереотипи. Тя проследява историята на една мравка, покрай която малчуганите ще се запознаят с еднополово семейство – Мис Бръмба и Госпожица Бътърфлай.

Накратко историята, която е анонсирана от издателите от "Колибри":
 
Малката мравка Мравин е загубил мравуняка, който довчера е бил негов дом. Докато тъгува в гората и не знае какво да прави, той среща горския куриер Мис Бръмба и нейната партньорка по живот – Госпожица Бътърфлай. Приключението им започва с една боровинка, която да засити глада на осиротялата мравка, и продължава в търсене на нов дом, в който той да е обичан и щастлив. По пътя си ще срещнат различни горски обитатели, всеки със своите странности и различия. "Мравин и планетата Гора" отнася малки и големи в свят, в който най-важно е да бъдем заедно и да се обичаме, въпреки че сме различни.

Авторът на книжката е под псевдоним Великан Василева.

Сред героите има два мъжки черни лебеда, които живеят заедно, защото се обичат. Площад "Славейков" вадят и цитат от детското четиво:

- Господиновците лебеди заедно ли живеят? - полюбопитства Мравин.
- Казва се господата, а не господиновците. И да, живеят заедно, защото се обичат - каза Флай, погледна Бръмба и изпърха с крила.
- И вие ли ли се обичате, защото живеете заедно?
- Да, обичаме се и не искаме една без друга, затова сме една с друга, каза Бръмба и прегърна Бътърфлай с едното си крило.

Царицата мравка пък се отнасяла зле с поданиците си, но накрая намира любов, дом и семейство при госпожиците Бътърфлай и Бръмба.

Книжката е подкрепена от Фондация "Сингъл Степ" и Асоциация "Родители".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


494
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
272
0
 
21
 
! Отговори
АК-47 преди 3 години
Тоя/тая, дето е написал/написала тази гнус, май и той/тя не знае какъв/каква е на този свят. И псевдонимът откачен, нито той, нито тя. Да ходи да живее с онова Пелоси. Хора-ааа, бдете, тези извратеняци ще похабят децата ни. Какви са тези гнусняри, дето издават такава повръщня. То търпението на нормалните хора ще се изчерпа, и ще ви подпукат.
271
0
 
20
 
! Отговори
добре де преди 3 години
Съгласен съм всеки да е.е всеки ако му харесва, но да се се натрапват на децата грусот.ии нетипични, несвойствени и неразбираеми за възрастта им. Дискриминираните, които са се наели да отглеждат деца, които да плащат пенсиите на гей двойките да протестират.
270
0
 
9
 
! Отговори
чичо Митко преди 3 години
До Democratos 264 Повервай - обърканият си ти и ако мислиш, че не е така - трябва да си проведеш лечението съобразно инструкцията от психодиспансера ( ако отидеш да се прегледаш обаче ). Случаят ти е много труден, защото както ми се струва - ти не си съгласен да се лекуваш. В този случай бих използвал шокотерапия
269
2
 
18
 
! Отговори
чичо Митко преди 3 години
До Котка 263Съгласна съм за бойкот, но изкупуване на тиража - ние просто ще им напълним касичката и ще ги спонсорираме за нови ДЕТСКИ КНИЖКИ ! Бойкот на Колибри ! Никой да не купува нищо от това издателство ! Докога *** ще газят и мътят водата в БГ ?
268
0
 
6
 
! Отговори
БРЕЙ преди 3 години
А ще дадат ли Нобелова награда за литература на автора на великото произведение. А иначе исксам да е..коза, тода ще го пишат ли по книжките да им обяснят на дечицата, та някое да ми докара козата на дедо му.
267
0
 
4
 
! Отговори
чичо Митко преди 3 години
До Democratos 261 Коментара ти е пълен със злоба, погледни се, изчисти се и .......... може и да станеш НОРМАЛЕН, но надали. Доста си зле, според мен
266
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще повърна...Светът става все по-отвратително място за живеене.Деца на 3 години да учат това!...
265
2
 
14
 
! Отговори
Селяндур с джип преди 3 години
Чудно ли ви е още защо чичо Ади гореше книжките? Чудете се още...
264
0
 
15
 
! Отговори
муспи преди 3 години
Това което старателно се крие, е еврейския произход на всичко долно и гнусно. Само бездущните същества могат да спрягат - всички, всички се обичаме, всички имаме право на тлас - в избори, в които не се броят гласовете.
263
3
 
27
 
! Отговори
спрете докато е врем преди 3 години
ЗАБЕЛЕЖЕТЕ ИМЕТО НА ФОНДАЦИЯТА която спонсорира тази извратенящина.Целта е поквара на децата,пълно разложение на младите.От 30години никой не се интересува от българина-здравеопазване,образование,ток,вода,газ,селско стопанство,икономика.Кажете кое е в ред.Нищо!!Сега посягат и на морала ни,на единственото най-ценно което ни остана-децата.Всеки има право да решава с кого да живее,но да ми го натрапват на децата -няма да стане.Българинът много търпи,но посегнеш ли на най-святото,децата му,край.
262
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-шантавото в тази история е, че размножаването на мравките е изключително разнообразно и може да бъде еднополово, чрез партеногенеза само от женски (проверих).Въпреки това, има и мъжки мравки, тоест, мравките са "приели" истанбулската конвенция без да знаят!Това в кръга на шегата.В действителност, време е да спрат да мътят мозъците на децата с проблеми които дори ние, възрастните не разбираме!!!
261
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пропагандата на содомитство сред децата е голям грях!
260
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази книжка дали не е написана по поръчка на едно НПО?
259
9
 
36
 
! Отговори
Обикновен гражданин преди 3 години
Тия книжки си ги разпространявайте сред вас. Родете си деца и си им четете такива глупости, не се месете във възпитанието на моите деца. Не искам такива глупости по медиите.
258
2
 
20
 
! Отговори
споко преди 3 години
Мюсулманите ще се нароят бързо. Да разправят на исляма за Мравин мравката и ще им резнат тиквите. Они не си поплюват. Ние само приказваме, но мюслитата ще им разкажат играта. Стой и чакай само.
257
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До DemocratosВие с лорда от кое НПО сте? Колко е хонорара за писане на коментари във възхвала на хомосексуализма и тази книжка за мозъчни промивки на децата?
256
12
 
5
 
! Отговори
LordBoomer преди 3 години
До DemocratosАаа, що? Има смисъл, кеф ми е да си чеша акЪла с подобни австралопитеци, неандерталци и неспасяеми буумъри. По чуждите форуми трудно може да ги отриеш вече, защото всички са крипто-фашаги и не си признават на първо четене. Обаче нашите тук си излизат по ***, чуят ли за нещо за което не разбират или не им харесва са първи да се възмущават и да се пцуят.Иначе за пръв път пиша под статия в този сайт, обаче те ме знаели вече като гей и розовата пеперудка. :)))Лека вечер!
255
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До LordBoomerМислиш ли, че на някой му дреме какво и кой харесваш или мразиш? Явно гейовете са станали отделен етнос, защото сега станах и расист - трудно е човек да води диалог с такъв магаум като теб. Всъщност дали съм хомофоб и т.н. е мое право, не съм длъжен да харесвам гейове! Интересно също как неандерталците са се размножавали, след като според са били само мъже? Може би това са били първите хомо-суперчовеци?
254
23
 
4
 
! Отговори
Мравчо преди 3 години
Посланието да се обичат всички! Не бъдете жестоки.
253
20
 
7
 
! Отговори
LordBoomer преди 3 години
До АнонименТова което мразя, са истеричните парадиращи неандерталци като теб - елате ни вижте какви големи мъже сме, отврат! Мразя *** напомпани батки като теб които ми обясняват колко хубаво е да си расист/хомофоб, едва ли не свръхчовеци - отвратителни лъжи с които се опитват да промивате мозъците на децата. Защо да съм толерантен с теб, след като ти агресивно се опитваш ми налагаш деградантските си налудничеви идеи?Това си е твоя коментар с 3 сменени думи,сега се огледай къде си и кой си.