Мили Дядо Коледа, искам да стана... политик

Не съм тюлен и съм по-висок от Волен Сидеров
Обновена: 12 дек 2013 12:57 | 12 дек 2013 12:51, Александър Попов
29
Мили Дядо Коледа, искам да стана... политик
Снимка: Dnes.bg

Мили Дядо Коледа, пиша с малко закъснение, но вярвам в Български пощи и съм сигурен, че ще ти доставят моето писмо.

Аз съм средностатистически българин с кредити, но няма да ти искам пари. Справям се, все пак живея в страна, където хората харчат повече, отколкото получават. Няма да искам под елхата ключ за кола, че можеш да ме прецакаш с някой нов внос от Италия. А там масло не сипват. Не искам и апартамент или някаква черна техника, няма нужда да ми обясняваш, че първата вноска е подарък. Пък и наскоро писаха, че българите за това си харчим левчетата през останалата част на годината.

Едва ли би пуснал под моето коледно дръвче Снежанка, но и това не искам. Не си заслужава нейната приятна компания само за една вечер, независимо колко приятели ще ми завидят, като си пусна снимки във Facebook.

Тъй като съм егоист, няма да поискам хората да станат по-добри. Не защото не искам, просто из нашите географски ширини едно от малкото удоволствия е да се радваш на чуждото нещастие. Да сме по-грамотни? Не, не, толкова се забавлявам с ученическите и студентските бисери. Пък и новата цифрова азбука много ми допада. Ти може6 ли да 4ете6 на нея?

Дълго мислех за какво да те моля, тъй като не искам да се превърна в средностатистически пенсионер с 200 лева пенсия. И някой "предприемчив" българин да ми се обади по телефона и да дам последните си спестявания от 15-20 хиляди лева.

Единственото, което искам, Дядо Коледа, е да ми помогнеш да стана... политик. Защото искам да се различавам от останалите, които си търсят работа и стават най-често охранители.

Политик да си в България е хубаво, защото не мислиш за страната, а за родата си. А представяш ли си колко ще е хубаво ако вляза и в парламента? То ще са работни вечери из брюкселските ресторанти, ще изследвам колониализма из кубинските плажове с пура в ръка. Ако това ще те мотивира да изпълниш желанието ми - не съм тюлен и съм по-висок от Волен Сидеров. Мерките ми са 180/80, нямам шкембе - за доказателство прилагам и снимка.

Какъв кеф е да обикаляш планетата и то с пари от останалите ми сънародници - балъци, които сигурно още от лятото са ти пратили писма с молба я да им погасиш някой кредит, я да им осигуриш някое еднопосочно билетче с начален старт от Терминал 2.

Дядо Коледа, бъди добър и изпълни желанието ми, още повеч,е че имам диплома. Не, не съм нито ранобуден, нито студент. Не съм и професор, иначе нямаше да ти пиша това писмо, а щях да си пийвам водката в някоя аула.

Аз се подготвям за политик. Току-виж след години ще можеш да се похвалиш, че ме познаваш, защото мога да стана и премиер.

Толкова е хубаво да си премиер в България. Всички толкова те обичат и всяка вечер демонстрират любовта си по площадите в градовете на България. Знам, че имаш сателитка и сигурно си гледал по телевизията в HD качество през последните 24 години каква любов има между управляващи и народ в България. Вярно, засега само властимащите я консумират, но нали затова и аз искам да стана политик - да усетя любовта...

Вече съм готов и с програмата пред избирателите, лично ми помогна министърката на спорта Мариана Георгиева. Надявам се, моя бъдеща колежка. И аз като нея ще следвам печелившата политика - "по маниера на концентричните кръгове ще наслагвам и наставям".

Всъщност няма да те лъжа. Тя ми предложи леко финансиране през 2014 година и дори ми даде една бележчица, която да прикрепя към писмото до теб, защо го е направила. Предполагам това ще наклони още повече везните да изпълниш моето желание. Виж защо тя повярва в мен, повярвай и ти:

"Акумулирах веднага самостоятелно и го споделих с екипа си, че ТОЙ има шанса да стане политик. ТОЙ е емблема, история, корени, философия. Дошли сме с бюлетини от Костинброд на българската политическа сцена".

Това е засега, Дядо Коледа. И нали си знаеш, ако трябва нещо да "бутна" - пиши на лични във Фейса...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
1
 
15
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
А снимките на " хубавото" Наде от Швейцарските Алпи , облечена в скъп зимен костюм.?
25
4
 
13
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Само Сидеров ли тъне в лукс? Това се отнася за всички , които са политици или са минали през нея.
24
0
 
7
 
! Отговори
kalinkamalinka преди 10 години
Много точно и вярно.
23
0
 
10
 
! Отговори
status quo преди 10 години
В БГ политик=епилептик
22
0
 
16
 
! Отговори
коледар преди 10 години
Всеки политик става за ****ал , но не от всеки ****ал става политик.
21
6
 
3
 
! Отговори
ЗАТВОРЕНО ОБЩЕСТВО преди 10 години
"ВЕСЕЛА КОЛЕДА"НЯМА НИЩО ОБЩО С"РОЖДЕСТВО ХРИСТОВО". ТОВА Е ЕЗИЧЕСКИ РИТУАЛ,В ЧЕСТ НА:СЛЪНЦЕТО,СВЕТЛИНАТА,ЗВЕЗДИТЕ,ТОЕСТ НА"ЛУЦИ"!!!
20
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Интересно... явно медиите и политиците успяват да промият хората все пак. Истината е, че статията е добра, за съжаление. Колкото до споровете Бойко това, пък Волен онова пък Станишев друго - не ви ли писна? Те всички това искат. Няма значение кой от всичките - всички заслужават да бъдат одумвани и порицавани (ако не друго). Браво на автора трябва да се пишат такива статии и то за всички ***.
19
0
 
10
 
! Отговори
Дааааа преди 10 години
Така като гледам, явно вече Дядо Коледа е изпълнил такива заявки: партийки от типа 'един файтон хора', нооо с държавни субсидии за преминат 1% на избори... Е как да не си пожелае човек да следва примера им...
18
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Страхотна статия, огледало на българската действителност! А стремежът на обикновените хора към тази точно професия ще бъде немалък, защото гарантира упражняване на всякакъв вид дейности, ако щете незаконни, по официален начин.И аз ще те помоля, дядо Коледа, за няколко чувала, пълни с оставките на управляващите депутати, моля те, все пак не е чувал пълен с пари... Аз съм честен българин, който работи и си плаща осигуровките. Докато има такива политици, няма да има проспериращи честни хора...
17
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Нови снимки за живота в лукс на Сидеров, Агенция "ПИК" публикува днес нови снимки на лидера на "Атака" Волен Сидеров.Според кадрите, Сидеров със сигурност е отдъхвал волно в най-скъпия и легендарен хотел в света - "Фор сийзънс Джордж Пети". Вояжът е отпреди няколко години.
16
4
 
48
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Прекрасно писмо, дано Дядо Коледа сбъдне мечтата му!!!!!! Ще взема и аз да драсна едно за няколко чувала оставки, друго не искам!!!!!
15
1
 
26
 
! Отговори
Хвала преди 10 години
на А.Попов,но имам предложение-в същия коледен стил да помоли дяда си Коледа да непозволява част от Б-ия/Тракия/да я продадат на Турция...Всъщност,тя вече е обещана на08.11.13 г официално в Брюксел от евросоциалистите ни,начело с Кр.Премянов...
14
3
 
25
 
! Отговори
джудже-то преди 10 години
Това да не е Бареков?
13
2
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Воленчо пише писмо на Дядо Коледа: -Мили Дядо Коледа, тази година бях много добър! Добре де-добър!Добре,по скоро добър. Добре де горе-долу добър.Знаеш ли к`во ,зарежи аз ще си купя нещо!
12
0
 
41
 
! Отговори
FullMaster преди 10 години
Браво, Саше!!!
11
54
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По папагалски всички се упражняват на гърба на Сидеров. Еди кой си не бил тюлен и бил по-висок от Сидеров, а за морския слон Борисов няма ли да напишеш нещо?
10
36
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сашко, да си беше писал за златките, вместо да се пънеш със социални теми.
9
1
 
23
 
! Отговори
Д-р МАХМУРЛИЕВ преди 10 години
До Dalaver4uНе 3-та СВ, а СТРАШНИЯ СЪД да прати дедо Боже, че прекалено много станаха крадците(***) в България!
8
0
 
74
 
! Отговори
Кети преди 10 години
Вярно,ако не беше тъжно,щеше да е много забавно
7
61
 
13
 
! Отговори
Dalaver4u преди 10 години
И пак че Сидеров ходил в Куба ....а Бойко като обикаляше целия свят няма проблем той заслужава .....Българския народ е като стадо коне с капаци ...насочи ли го към една посока да бяга и бяга и не вижда никаква друга посока ахаххаха :) смях в залата ! Давайте 3-та световна война защото Сидеров отиде в Куба но след това *** да целунеш ръка на Бойко ....след като е *** !