По-малко ток потребили в Югоизточна България по Коледа

Върховата консумация е отчетена между 17 и 18 ч. на 24 декември
7
По-малко ток потребили в Югоизточна България по Коледа
Снимка: архив, БулФото

Потреблението на електроенергия от клиентите на "EVN България" за периода на почивните дни 22-26 декември е с един процент по-малко спрямо същия период през 2012 г., съобщиха от пресцентъра на дружеството.

Данните показват, че общо за периода клиентите са консумирали 147 231 000 киловатчаса електроенергия. Върховото потребление е регистрирано между 17.00 и 18.00 ч. на 24 декември, когато са консумирани 1 655 000 киловатчаса електроенергия.

От дружеството напомнят, че важно значение за консумацията на електроенергия и за стойността на фактурата имат режимът и интензивността на потребление, както и фактори като ефективната изолация на стените и уплътняване на врати и прозорци, видът и броят на използваните уреди, техният клас на енергийна ефективност и други.

По време на изминалите празнични дни дружеството е регистрирало минимална аварийност на цялата територия на захранване в Югоизточна България.

Общо 76 дежурни екипи са в постоянна готовност да работят при зимни условия за нормализиране на захранването в случаи на необходимост.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: електроенергияЕВН
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кви ***, кви емигранти, ква изчезваща държава бе? Баси тъпанарите пишат тук. Вече ви се каза - в Югоизточна България е топло. ТОПЛО! +11 С в момента. Нормално е потреблението на ток да падне.
5
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Югоизточна България - малкият Бангладеш - *** фул.
4
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Това има ли нещо общо с това, че сме най-бързо изчезващата държава?
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сложете си соларни панели на покривите и не им купувайте тока да си го държат скъп!
2
3
 
2
 
! Отговори
stanick преди 10 години
Che to tam ocven emigranti dryg jivee li?
1
2
 
13
 
! Отговори
Синоптик преди 10 години
Каква консумация бе хора,това зима ли е ???Днес е 11 градуса,ония дни 2 дена пожар на Витоша горя и това ако е зима.Не тоя 1% ще ни свали сметките за тока а топлото време,а управниците ще си го припишат.