Прасенца, мезенца, винце – кметски почерпки за Коледа

400 кебапчета ще пекат в пловдивското село Строево
Обновена: 18 дек 2015 08:21 | 7 дек 2015 09:52,
10
Прасенца, мезенца, винце – кметски почерпки за Коледа
Снимка: архив Булфото

Новата кметица на пловдивското село Строево Десислава Дингилева стяга богата трапеза за съселяните си на 26 декември, съобщава "24 часа".

По случай Коледа тя ще почерпи с 400 кебапчета, тънки мезета и домашно вино и ракия. Местните баби са обещали да омесят тутманици и да разточат баници.

"Ще запалим огън в центъра и за първи път на този празник всички жители ще се съберем на обща маса", коментира Дингилева, която възнамерява да превърне това в традиция.

Кметът на община "Марица" пък Димитър Иванов ще изненада жителите на Маноле, където е домът му, с две печени прасенца и червено вино собствено производство.

Тавите с мръвките и буренцета ще бъдат подредени на селския площад за посрещане на 2016-а. Подготвена е пищна заря.

Иванов е организирал купон и за администрацията си на 18 декември. Половината от куверта ще бъде платен от общинската хазна. Чиновниците няма да имат бонуси за Коледа, тъй като са получили премии за Великден и Голяма Богородица. Още в началото на годината заплатите на всички са били увеличени с 10%.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
Свинка, винка и гола г.....нка ! Ха наздраве !!!
5
0
 
4
 
! Отговори
lol§ преди 8 години
До до номер 3Точно за това говоря.... илюзорно, чалгарско, нездравословно, самоубийствено забавление...само ракии, кебапчета, надлъгване и биене в гърдите кой повече "бачкал" :)
4
1
 
1
 
! Отговори
Тиквун преди 8 години
Тия май си подритват здравноосигурителните книжки.
3
0
 
8
 
! Отговори
до номер 3 преди 8 години
Ако имаш в предвид статията, каква лошо има хората да се събират веднъж в годината и да се веселят. Какво ще-ми кажеш, че социалният живот в норвегия е по хубав, след 6 часът неможеш да намериш жив човек по улицата, всеки се затваря у тях. Да не говорим, че много скандинавци като дойдат в България след това неискат да си тръгват, защото в България климата един от най добрите в Европа и дори и да сме бедни, знаем как да се забавляваме, при тях това липсва
2
8
 
6
 
! Отговори
lol преди 8 години
за седмица бях в Норвегия....доповръща ми се от България и привичките ни.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ето каде отиде заема