25% от българите без пари по празниците

Един от петима ще вземе кредит, масово ще похарчим до 100 лв.
Обновена: 18 дек 2015 08:20 | 15 дек 2015 17:52, Камелия Цветанова
49
25% от българите без пари по празниците
Снимка: Булфото, архив

Близо 1/4 от хората в България няма да могат да отделят почти никакви пари за празниците.

Над 1/10 ще могат да похарчат едва по около 20 лева, показва анализ на Конфедерацията на труда "Подкрепа".

Около 60 % от анкетираните са посочили, че могат да отделят между 20 и 100  лева за Коледа, а само 15% биха похарчили над 100 лева на човек.

Още по темата

Средно за семейство за коледната трапеза ще е около 100 лева, допълни Валери Апостолов, съветник на КТ "Подкрепа", цитиран от БНР.

Един от всеки петима българи ще вземе кредит, за да напазарува своите подаръци за Коледа, като това може да бъде и заем от приятели. Средният размер, който заявяват хората, че ще бъде за коледните подаръци, е около 350 лева, обясни той.

40% от анкетираните не очакват никаква промяна в начина си на живот през новата година, а 20 на сто са по-песимистично настроени и смятат, че ще живеят по-зле.

Проучването е направено в регионалните структури на КТ "Подкрепа" в областните градове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
26 години богатеене и ограбване, 25% гладни, но мисля, че са повече, като си ппмисля, че аз със доход малко повече от средния едва се изхранваме в къщи....
31
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българио, за тебе те умряха,една бе ти достойна зарад тях,и те за теб достойни, майко, бяхаИ твойто име само кат мълвяха,умираха без страх.Но кой ви знай, че спите в тез полета?Над ваший гроб забвеньето цъфти.Кои сте вий? Над сянката ви клетане мисли никой днес освен поета и майките свети. Почивайте под тез могили ледни:не ще да чуйте веч тръба, ни вожд,ни славний гръм на битките победни,към вечността е маршът ви последни.Юнаци, лека нощ!
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 38 Напално си прав,съгласен съм с теб.На никой не му дреме за обикновенния човек само тях си гледат да са как се може повече добре и по богати
29
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да ме ОТПИШЕТЕ СЛУЖЕБНО от БГ ГРАЖДАНСТВО, след като ми изтече срокът на Личната карта и не си я подновя, защото за да си българин, трябва да си най-*** и просто ***, дето търпи всевъзможни мародери да го експлоатират!
28
1
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
България ще тръгне на пред когато народа си промени мисленето когато народа спре да злобее да завижда итн .Това е основното при хората че тяхното мислене е грешно . Но хората първо трябва да спрат с злобота завистта тя е много надделяла през последните 6 години .Но има доста ограничени хора ,който гледат турски серияли и прочия ипрочия .
27
3
 
5
 
! Отговори
Реализъм преди 8 години
Затова гласувайте още за дясно управление. Запада отчаяно се нуждае от война, икономиките им буксуват, намаляват се заплати, увеличава се пенсионната възраст, има свръхпродукция която води до огромни загуби за оядените ***. Кризите водят до дефлация, а капиталиста иска само увеличение на печалбите, затова бъдете сигурни този нео-либерализъм ви праща бавно, но сигурно в гроба. И внуците ви ще страдат. Много сте не защото планетата е пренаселена, а сте излишен трудов ресурс и гърла.
26
1
 
3
 
! Отговори
Реализъм преди 8 години
Ко да ви кажа, слушайте доц. Иво Христов. Истината е, че при сегашното развитие на автоматизацията и роботиката, човешкия фактор за увеличение на печалбите е нищожен, т.е. стоките които се произвеждат са толкова евтини, че капиталиста прави печалба и без масови продажби. Ние не им трябваме бе, хора! В началото на 20 век капиталистическите правителства наблягат на социалната политика за увеличение на популацията с цел масовост на стокооборота, но сега всички вие сте излишни, така е и назапад.
25
9
 
2
 
! Отговори
Elania преди 8 години
75% ot bulgarite otivat v Turkiye na turizam, stoto e mnogo hubavo tam:-):-):-)
24
2
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
....като беше "лявото" на СърГея ....КВО МУБЕШЕ ДОБРОТО ...А??!..5-тте лева за тока ли..ха,ха,хаааааааааааа....??!
23
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
на ви дясно управление - сега си бройте кръпките по потурите
22
10
 
2
 
! Отговори
ТАКА Е В БЪЛГАРИЯ... преди 8 години
КОМУНИЗъМА ---ГИ НАУЧИ САМО НА ...ПОМОЩИ И .....ПОДАРЪЦИ ОТ БКП!СЕГА --ПАРТИЯТА ДА ИМ БЕРЕ ГАЙЛЕТО...!
21
4
 
8
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Нищо им нема на българите ,бе.......!!!!НА ГЛАДЕН КОРЕМ --НАЙ-ДОБРЕ СЕ МИСЛИ...ХА,ХА,ХААААААААААААА....
20
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
100лева за цяла вечер - ми това е без пари толкова струва една лилетка!
19
0
 
18
 
! Отговори
123 преди 8 години
най-бедните европейци,само териториално сме в европа,толкова жалко за нас.Самодоволни продажници ни управляват,и ни се присмиват,и ни мислят за по-низши ,а не виждат ,че са част от нас,че и себе си правят смешни в очите на тези ,които тях управляват с пачки хартийки,жалко,че не мислим един за друг с разбиране и с добри чувства
18
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
какво ги е грижа управляващите за бедния бг народ, нали те получават 4-5 цифрени заплати, които не пропуснаха пак да увеличат поне с 100-200 лв,но се изгавриха с пенсионерите да им увеличават чак от 2016 г с 5 лв. пенсия, а майките с деца не получиха и толкова.за болните, социално слабите да не говорим правят сам абсурдни болнични експерименти.И въпреки че от 50-100 от тях вършат работа за 1, но и кметства, общини и парламента са пълни с излишни лица ,които бедният народ издържа свръхсили.
17
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако са гласували за гепаджийте хич не ги съжалявам!
16
1
 
8
 
! Отговори
Ран-Ът преди 8 години
Може и още!И още...И още...
15
2
 
9
 
! Отговори
знайко преди 8 години
Богати д,упета да не коментират тарзи статия!!!
14
1
 
14
 
! Отговори
мнение до 23 и 24 преди 8 години
Така е. Народът е обезверен и не гласува с което си подписва "смъртната присъда".Но...мисля, че времето вече е назряло и търпението е изчерпано.Не остава много......
13
1
 
8
 
! Отговори
Върви народе преди 8 години
Мога да се обзаложа, че процента догодина ще е по-голям, както и броя на простия народ, както и на тези които са тръгнали в чужбина или са си купили парцел на луната. Докато агнетата си мълчат вълците ще пируват. Когато дойдат избори всеки се бие в гърдите, че не бил гласувал защото нямал избор. И ето резултата. Не Гласуваш, Не ядеш и Не пазаруваш. Бездушни хора с празни джобове. Това е последствието на без хаберието. Съжалявам, че положението е такова, но нищо не мога да направя. Следващия път.