Семейство под карантина, контактувало със заразени с коронавирус италианци

Двама курсанти са се върнали от Торино и също са под карантина
4 мар 2020 08:35,
109
Семейство под карантина, контактувало със заразени с коронавирус италианци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Двама курсанти, които са били в Торино и семейство, което е било в Италия преди 14 дни са поставени превантивно под карантина заради евентуална зараза от Covid-19. Това съобщи на сутрешния брифинг шефът на ВМА ген. проф. Венцислав Мутафчийски. Общо 9 души са били приети във ВМА тази нощ.

Семейството е имало контакт с италианци, които са ги предупредили, че са диагностицирани с коронавирус. Очаква се до края на деня пробите им да станат готови.

Още по темата

До момента останалите проби у нас са отрицателни.

През нощта е приет и японски гражданин с грипоподобни симптоми и с много висока температура.

Относно слуховете, че в България вече има болен от коронавирус, но се крие, ген. Мутафчийски заяви, че щабът се абстрахира от обвиненията.

“Стремим се да се обстрахираме от обвинения в неофициални медии. Затова държа да кажа, че пробите за наличие на коронавирус се изследват в лабораторията на ВМА, и след това в Националната референтна лаборатория. След това пробите се разменят между двете лаборатории за по-голяма сигурност", заяви Мутафчийски.

От началото на кризата с Covid-19 смъртните случаи от вируса в цял свят са 3203. Възстановилите се са над 50 000.

На Балканите има няколко потвърдени случаи - в Хърватия 9, Гърция 7, Румъния 4 и Северна Македония - 1.

От оперативния щаб отново посочиха, че по-голямата тревога е сезонният грип от щам "Б".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
Karen martin преди 4 години
Имате ли някаква финансова криза? Имате ли нужда от заем за рефинансиране на вашия дом? или да разширите бизнеса си? Имате ли нужда от заем за уреждане на спешни дългове? Имате ли нужда от заем, за да изплатите сметките си? и др. Вземете заема от $ 2 000 до $ 150 000 000,00 USD / EURO / POUNDS, тук, в HARRY CYRIL FANM FIRM, ние даваме заем в размер на 2% и Пари, преведени във вашата сметка в рамките на 3 часа след одобрение. Ако се интересувате от получаване на заем, свържете се с нас чрез електронна поща: harrycyrilloanfirm93***yahoo
93
0
 
0
 
! Отговори
kristina преди 4 години
добро утро на форума.. какво е лечението на corona virus?
92
0
 
2
 
! Отговори
postradal pasi преди 4 години
До азТам където има "5G " инсталирана , има и смъртни случаи
91
3
 
4
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 4 години
мен лично ме е страх от психозата на хората, не от глупавата хрема. Всяка година грипа се отразява все по-истерично и хората изтрещяват.15 Мин по новините дават кой кихнал и кой го сърби гърлото. И брой умрели, в повечето случаи в групата 80-120 годишни.Извинявай, ама ако си на 80 г вече трябва да си стегнал куфарите и този вирус не може да се води единствен виновен
90
7
 
6
 
! Отговори
Инфо !!! преди 4 години
Много Важно : Не докосвайте банкноти !!!!Избягвайте публични места .Носете 2ве маски , ръкавици и очила. Ако ще ходите на публично място
89
11
 
2
 
! Отговори
До 94 преди 4 години
Звани 02 922 6000 - ВМА .Аз говорих с секретарката на директора Приели са хора с Corona Virus. Що не званеш да попиташ. Да не мислиш че говоря глупости.
88
11
 
5
 
! Отговори
до #92 преди 4 години
Шанса да оцелее човек е минимален 75-80/100Лечението е дълго минимум 40 дни. Тез който казват че са се излекували за 5 дни е лъжа . Лечение има ДА , когато се реагира веднага но само в БОЛНИЦА . карантина минимум 28 дни !!Защита : 2 маски ( смяна на 3 часа), ръкавици 2 броя. Очила задължително .Внимавайте да не настъпите вируса .Ваксина няма , може би най ранно - 2021
87
8
 
5
 
! Отговори
На 3 март преди 4 години
Президентът Радев ви предупреди, че това е манипулация. Няма грип. Край.
86
7
 
6
 
! Отговори
Ваш избор ! преди 4 години
Важно : Спасете близките си в ВМА .Товаа не е шега , да напуснат болницата . Да ползват маска и ръкавици ЗАДАЛЖИТЕЛНО.Ако са болни от друго да се преместят в друга болница.
85
2
 
12
 
! Отговори
аз преди 4 години
Проблема е,че никой тук не ни информира за най-страшното покрай този вирус.........няма наблюдения как той ще се отрази дългосрочно на имунната система на човек,който го е прекарал дори и успешно....просто може да се окаже един по- бързо смъртоносен СПИН....
84
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
3-4% процента смъртност,в съчетание на много бърза мутация,което пречи на човек да си изгради траен имунитет и създаване на ваксина,говори за някаква зловеща случайност на майката природа,или за някакво ненормално човешко творение!
83
4
 
9
 
! Отговори
до 88 преди 4 години
Психо и какво точно ще направиш като дойде вируса? Ще се барикадираш вкъщи и няма да ходиш на работа ли? Или ще спреш да ходиш до магазина? Как смяташ да процедираш? Все ще ти се наложи да си напазариш. Обикновения грип е много по-опасен от тоя корона вирус! Яж плодове, вземай витамини и си живей живота. И границите да бяха затворили пак щеше да се пренесе, чрез стоки и пътуващи!
82
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пийте тоник. В него има хинин.
81
2
 
13
 
! Отговори
Паламуд преди 4 години
До ЗнаещСтига си приказвал глуписти, че хората са изнервени от приказки като твоите. В страните, мнозинството хора прекарват болестта като средна настинка и просто трябва да си седят вкъщи, за да не заразяват другите. Точно това се прави с страните с развита здравна система. В болница остават хора с тежки дихателни усложнения.
80
5
 
7
 
! Отговори
Клоунски Свят преди 4 години
Смешни сте ми бойкови паляци. Вожда разбирасе че лъже. Китай си удариха икономиката със -2%+ БВП и затвориха 760 млн души (1/10 от световната популация) заради ГРИП....Франция КОНФИСКУВА МАСКИТЕ и дезинфектантите ОТ МАГАЗИНИТЕ... ЗАРАДИ ГРИПSurgeon General официалния Twitter акаунт на USA моли ГРАЖДАНИТЕ ДА НЕ КУПУВАТ МАСКИ , те НЕ ДЕЙСТВАЛИ- само МЕДИЦИНСКИТЕ РАБОТНИЦИ ИМАЛИ НУЖДА от ТЯХ....ЗАРАДИ ГРИП....И истинското име на вируса е SARS-CoV-2 - използвайте гугъл да попрочетете малко.
79
6
 
6
 
! Отговори
до 83 преди 4 години
Стига с тая паника! Никой няма да умре - въпроса е като знаеш, че има и минимална вероятност да си заразен или си пред излизане на карантината къде тръгваш на ... да не казвам къде? По летищата могат само температура да хванат и нищо друго. Ако тия са били пред оздравяване нищо не им е отчело ни температура, ни дявол. Ако си носител пак нищо няма да ти отчете. Или какво си викат - голяма работа, че сме болни дай да заразим всички останали и те да страдат. Аз иначе не мога да си го обясня.
78
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До лекарствоАнтибиотик при бактерии, вирусите се лекуват с антивирални медикаменти. Стига с тая заблуда, че антибиотиците стават за всичко
77
3
 
6
 
! Отговори
Малко разум преди 4 години
Като всеки пореден ден....Ако няма коронавирус в България Бойко или го крие,или не знае как да го направи!Абе,то всеки път е той виновен
76
3
 
8
 
! Отговори
лекарство преди 4 години
Никъде не пише какво лекарство може да се употребява! Само броят болните. Не казват евентуално с какво може да се предпазим. В много сайтове пише, че противомаларийните препарати дават много добри резултати. Това е хинина. Не е ли по-добре да възстановят производството на хинин. И няма да има нужда от антибиотик при грип. Едно време стари лекари са ми казвали, че аналгин хинина е прекрасно противогрипно лекарство!
75
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И нали на летището уж ги тестваха? Идват заразени италянци, казват ние сме заразени, нашите си ги приемат, ядат пият ходят си по моловете с метрото, какъв ще да е проблема тука, аа няма никакъв проблем и болни няма. Просто няма такава идиотска държава