COVID-19 - възможно ли е да е биологично оръжие?

Документален филм от 2015 разтърси Италия
Обновена: 27 мар 2020 08:22 | 27 мар 2020 08:20, Петя Славова
55

 Възможно ли е Ковид-19 да е създаден в лаборатория като биологично оръжие?  Въпросът разтърси Италия, след като държавният канал Rai 3 излъчи документален филм от 2015 г.

Китайски изследователи създават белодробен супервирус, като изолират молекули от прилепи и мишки. Целта е изцяло изследователска.

Това е в общи линии сюжетът на документалния филм, излъчен по един от каналите на италианската обществена телевизия Rai на 16 ноември, 2015 г.  Във филма учените комбинират протеин от прилепи с вирус от мишки, който причинява остър респираторен синдром.

Още по темата

Експериментът не напуска лабораторията, но предизвиква тревога. Мнозина си задават въпроса – а, ако случайно или нарочно някой изпусне вируса от контрол? И правят аналогии с Ковид-19.

Учените все пак не бързат със заключенията.

"Голяма глупост е, че вирусът идва от лабораторен експеримент. Извършените анализи ясно показват, че вирусът не е създаден в лаборатория", твърди вирусологът Роберто Буриони, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В първото десетилетие на новото хилядолетие САЩ спират да финансират изследвания на острия респираторен синдром, но в Китай продължават.

Според някои анализатори идва момент, в който китайските изследователи губят контрол върху вируса.

Хипотезата твърди, че учени от китайския град Ухан вероятно са го използвали като биооръжие. Това засилва спекулациите, че от същия супервирус тръгва и настоящата пандемия, която вече погуби хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
4
 
26
 
! Отговори
ФАЩ преди 4 години
В САЩ са "забранени" опити с биологично оръжие, поради което са ги изнесли на чужда територия, в случая Ухан /също в Грузия,Украйна и мн.др./. В Ухан са си сътрудничали с демократическата партия на Килъри Клинтън. Идеално го е обяснил д-р Пламен Пасков - ГЛЕДАЙТЕ И ЧЕТЕТЕ!
13
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
пияница мистикпреди 22 минутиМи че те така си живеят цял живот.... плъхове прилепи, насекоми, каквото мърда има протеин, значи зе яде!
12
0
 
9
 
! Отговори
Баи преди 4 години
След края на кризата вероятно ще станем свидетели на сьбранията не на -г7 а на -г1
11
2
 
14
 
! Отговори
Баи преди 4 години
Вьзможно е да е сьздаден искуственно като био орьжие и да е тестван вьрху хора така както стана с ядренните орьжия тестеани вьрху хора от - сащ с бомбандировките над хирошима и нагасаки надали китаи ще призне някога ако е станало така факт е че засега - китаи се справя наи успешно в борбата с пандемията и след края на кризата ще се - окаже пьрва световна икономическа силаКоето ще засили доминацията му вьв целият свят Ако сме живи ще видим
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биологическо оръжие срещу Тръмп.
9
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Биологично оръжие е и логиката подсказва, че това оръжие е на Русия. Но доказателства едва ли някога ще се намерят.
8
0
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 4 Има значение! От 2003 г. това е четвъртият коронавирус, който прескача от животните към хората !
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се наложат санкции върху Китай, а не върху Русия. Откакто свят светува, всички зарази тръгват от тях.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ве от прилеп къде е захапал змия е :((((( А кво ?! И то яко оръжие!!!
5
15
 
30
 
! Отговори
пияница мистик преди 4 години
Никой не може да ме убеди, че е създаден изкуствено, още по-малко пуснат нарочно. Аз само видях клипчето на пазара в Ухан и щях да повърна и ми стана ясно, че точно от там е тръгнало всичко. Прилепи на клечка, пържени плъхове, някакви сурови змии, пърлени кучета и котки, а долу всичко кървища. То от това по-ужасна лаборатория за зарази няма
4
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво значение има?Факт е!
3
10
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най вероятно, китайците са се наиграли, изтървали са вируса, с това може да се обяснят изключителните бързи и адекватни мерки, които взеха за разпространяването му. За жалост, тромавите либерали в Европа, заети с правата на третия пол и антируските санкции, проспаха всичко !
2
5
 
27
 
! Отговори
11 преди 4 години
Точно това ще е. Но няма кой да го каже публично естествено.
1
12
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Естествено че е възможно. Сега създадохте много работа на позитанци с тая статия :)))))