Расте броя на заразените с COVID-19 в цял свят

Случаи на заразата са регистрирани в 152 държави
15 мар 2020 07:41, Ния Христова
32
 Расте броя на заразените с COVID-19 в цял свят
Снимка: Pixabay
Броят на заразените с новия коронавирус по света вече надхвърли 156 000 души, сочат официални данни.
 
Над 5839 са починалите, случаи на заразата са регистрирани в 152 държави и територии. 
 
75 936 души са се излекували.
 
Заразените с коронавирус в Турция вече са шестима. Здравният министър Фахреттин Коджа съобщи, че шестият  случай е бил регистриран в теста на лице, което се е завърнало от религиозно поклонение, така нареченото "умре", в Саудитска Арабия. Поклонението "Умре" е религиозен обичай в исляма. Той не е задължителен като хадж (поклонението в Кабе-Мека) и може да се извършва по всяко време на годината от всеки желаещ. Обикновено желаещите да извършат умре посещават Мека в месеците преди хаджа. Един от предишните случаи на позитивен тест в държавата също е на завърнала се от умре туркиня.
 
Словения също съобщи за първи смъртен случай. Жертвата е възрастен мъж с хронично заболяване, съобщиха от националната телевиция в страната. По-рано словенското правителство съобщи, че заразените с COVID-19 в страната вече са 181. 
 
Втори пациент е починал в Република Ирландия, съобщиха здравните власти. Броят на заразените с вируса в страната се е увеличил до 129.
 
Нови 10 смъртни случая от коронавируса са били регистрирани във Великобритания, предаде Франс прес, като се позова на властите. Така общият брой на починалите в Кралството нарастна до 21. Починалите са от рисковите групи - възрастни хора или такива, които имат съпътстващи заболявания. По последни данни, 1140 души в страната са дали положителна проба. Високопоставен представител на здравните власти коментира, че реалният брой на заразените е между 5 и 10 хиляди. Вчера беше регистриран и случай на новородено с положителна проба за коронавирус.
 
Потвърдените случаи на зараза в Русия също е нараснал. За последното денонощие от 45 броят им е скочил на 59, съобщиха от националня оперативен щаб за борба с инфекцията, предаде ТАСС. Всички нови заразени са били в страни от Европейския съюз през последните две седмици. В Русия до този момент няма починали от вируса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ми се мисли какво ще стане ако пламнат Столипиново, Факултета и други гета. Кой ще ги лекува?
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Момчета и момичета, вчера обявиха песимистичните заразени за САЩ 150млн., ако смъртноста е 3.75% хирата които ще починат от усложнения ще бъде 5625000, в България цифрата може да бъде в десетки хиляди ако не си седнете на задниците. Вирус не пита на колко си преди да се заразиш ...
23
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 28не бързай да обобщаваш, пикът на вируса тепърва предстои, дано наистина да се прояви повече разум , а не егоизъм и мисъл за спасяване по единично, което в момента няма как да сработи
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 17Османски манталитет, в къщите чисто , отвън сметище, справка- вижте какво остава след гастарбайтерите на бензиностанциите и покрай пътищата, същото е с турските тираджии, купища от *** по паркингите след тях
21
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре, че българите сме разумни, оказва се по-разумни от хората в Западна Европа, които не спазват никакви ограничения, за разлика от българите, които масово ги спазваме. Засега ние хората в България задържахме разпространението на вируса, въпреки пълната липса на мерки за това от управляващите.
20
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Корона с/у грипА ти как си мислиш, че ше го познаеш болния дали е с корона вирус или с друг? Ще го пише на челото му? Спокойно, тя епидемията сега започва, щото *** не възприема от карантини и мерки, не може никой да му казва какво да прави... Е, нагледно ще докажем, че простотията убива по-бързо от вируса
19
0
 
13
 
! Отговори
Delyan преди 4 години
От 2-3 седмици само една малка лодка с имигранти има в Италия
18
4
 
5
 
! Отговори
Ким Чен преди 4 години
хахаххахха При нас няма нито един заразен и няма и да има!!
17
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Меркел оня ден каза че ще се заразят около 58 милиона германци до 4-5 месеца.Някакъв *** тук (пост номер 10) сравнява обикновения грип с този вирус, който го обявиха цял свят преди дни за Пандемия. Знаеш ли какво е Пандемия, бе ***?
16
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали има още мигранти, които да искат да превземат Италия с лодки?
15
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До това водят евроатлантическите ценности, демокрация и толеранс!!!!!!!
14
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Руснаците може и да са направили вече ваксина, пак те ще ни спасят, друг никой!Аверчето на Плевнелиев - Тръмп си затвори границите и дефакто каза спасявайте се!
13
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 10 В Италия умират 200 човека от вируса на ден, бе ! Къде и кога в Италия си видял/ чул от грип да умират толкова за един ден???
12
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този път успяха да създадат боен вирус.Това е гнусното ,вместо да се ползват знания за лекуване на болести се създават био оръжия,кому е важно ,на златния милиард.
11
5
 
19
 
! Отговори
До 3 преди 4 години
Турция е стабилна защото там хигиената по принцип е на много високо ниво, аз съм влизал в къща на приятели турци, вътре е като аптека и няма ненужни неща, интериора е изчистен и всичко блести! По принцип те за много чисти хора!
10
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 10 Наистина ли искаш да видиш болен от вируса? Спокойно, бе- ако имаш късмет да не си ти самият, ще е някой твой познат до 3 месеца. Сега се започва с вълната на заразените у нас. До преди 3 дни нямаше нито един заразен, сега само за последното денонощие 10. Спокйнооо, няма да им се размине на твоите познати...роднини. Само спокойно!
9
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бе то аз не съм виждал и болен от хепатит, ама това не значи, че няма
8
2
 
15
 
! Отговори
. преди 4 години
155 000 заразени общо по света. 5800 мъртви, към 73 000 оздравели... Засега.Ако го смятаме на база всички смъртността е към 3.75%, а на база оздравели, към 8%.При обикновен грип е към 0.01%Ама вие си свиркайте.
7
13
 
10
 
! Отговори
Корона с/у грип преди 4 години
Не съм виждал болен от коронавирус. Някой от вас виждал ли е? Затова пък съм виждал много болни от грип тая зима, вкл.едно мъртво детенце.
6
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Никой не показва статистиката колко са заразените и умрелите от грип. Коронавирусът не може да стъпи и на малкото пръстче на грипа.