COVID-19 - възможно ли е да е биологично оръжие?

Документален филм от 2015 разтърси Италия
Обновена: 27 мар 2020 08:22 | 27 мар 2020 08:20, Петя Славова
55

 Възможно ли е Ковид-19 да е създаден в лаборатория като биологично оръжие?  Въпросът разтърси Италия, след като държавният канал Rai 3 излъчи документален филм от 2015 г.

Китайски изследователи създават белодробен супервирус, като изолират молекули от прилепи и мишки. Целта е изцяло изследователска.

Това е в общи линии сюжетът на документалния филм, излъчен по един от каналите на италианската обществена телевизия Rai на 16 ноември, 2015 г.  Във филма учените комбинират протеин от прилепи с вирус от мишки, който причинява остър респираторен синдром.

Още по темата

Експериментът не напуска лабораторията, но предизвиква тревога. Мнозина си задават въпроса – а, ако случайно или нарочно някой изпусне вируса от контрол? И правят аналогии с Ковид-19.

Учените все пак не бързат със заключенията.

"Голяма глупост е, че вирусът идва от лабораторен експеримент. Извършените анализи ясно показват, че вирусът не е създаден в лаборатория", твърди вирусологът Роберто Буриони, цитиран от Bulgaria ON AIR.

В първото десетилетие на новото хилядолетие САЩ спират да финансират изследвания на острия респираторен синдром, но в Китай продължават.

Според някои анализатори идва момент, в който китайските изследователи губят контрол върху вируса.

Хипотезата твърди, че учени от китайския град Ухан вероятно са го използвали като биооръжие. Това засилва спекулациите, че от същия супервирус тръгва и настоящата пандемия, която вече погуби хиляди.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
14
 
11
 
! Отговори
ПростоМнение преди 4 години
Определено жълтурите, са изпуснали края. Това е истината, и тя ще излезе наяве, година-2 , след като отмине вирусът!
33
3
 
20
 
! Отговори
ФАКТИ преди 4 години
Канадският изследователски център Global Research направи това. На неговия уебсайт на 19 март беше съобщено:"САЩ са единственият възможен източник на коронавируса, защото само тази държава има всички клонове на еволюционнотодърво на коронавирусите. Първоначалният източник на вирусаCOVID-19 е американската военна лаборатория във Форт Детрик. "
32
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или са САЩ или Китай! За САЩ +, за Китай -Чакам резултатите!
31
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Излиза, че САЩ да били напълно готови с коронавирусът като биологично оръжие в първото десетилетие на новия век и не са имали нужда от повече изследвания.
30
0
 
11
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Цитат: В първото десетилетие на новото хилядолетие САЩ спират да финансират изследвания на острия респираторен синдром*Значи коронавирусът е доста стар, поне 10-15 годишен.
29
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само как и в най подходащото време на тази зараза , тъкво когато китайците дойдоха да помагат на италия се пууска този филм !Не е трудно да се досети човек кой го е пуснал и защо. Изгода има само една долнадържава с три букви отвъд океана
28
4
 
3
 
! Отговори
powerlifter преди 4 години
Дали създаден от човекът или природата и в двата случая CoViD-19 е гениално творение. Такъв един лепкав, с атака на експресията на ключови гени.
27
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 25 АнонименВ голяма атлантическа заблуда си ! Всички зарази са създадени във военните биолаборатории на пентагона и от време на време се пускат за експерименти с стадото по света
26
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В този ред на мисли, може и да е на Германия. Ако оприличим последствията от този вирус на тези от двете световни войни и добавим че смъртността е най-малка в Германия, в комбинация че само техните магазини работят и продават стока в цяла Европа излиза че именно Германия имат най-добър мотив.
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видеомонтажите са модерно средство за облъчване наплиткомозъчните с фалшиви новини но ги е имало и преди. Кацането на Луната от американците ! Холивуд не бездейства
24
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всички подобни зарази в света са тръгнали от мизерните оризници и гов.няната им клоака. Да се изолират от света и да се скъсат от санкции!
23
3
 
11
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
И хааа.Застанете пред телевизорите.Започва най-новото риалити шоу организирано и финансирано от вашингтонската печатница за зелени хартийки!Започва ДОНАЛД-19!Представят одобрените участници.Всички колониални държави начело с еничарските им така наречени елити!Еп.1!Дете от Африка умира!Правилните реакции на еничарите-умряло от глад какво от това,не е от ДОНАЛД-19!Следва-карантираните роби да гласуват!Ииии.кой отпада.Така до 1млр хора на земята!АМЕРИКА Е ВЕЛИКА!
22
1
 
5
 
! Отговори
Онко Бонко преди 4 години
Тогава да не крият антивируса, какво се правят на ударени.
21
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е то това си беше ясно от самото начало, жълтите подозрително нямат нови случаи... А и се помни все още, че всички опасни вируси в последните години са с произход от Чайна-ТОРС, МЕРС, САРС, свински грип..
20
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е биологично оръжие, а е икономическо оръжие.
19
4
 
6
 
! Отговори
Иксперди преди 4 години
Как трогателно се леят тук мъдри изказвания за проблеми, по които са компетентни има-няма десетина хиляди души от 7,5 милиарда население на планетата. Такава нагледна илюстрация сте за ефекта на Дънинг-Крюгер, че чак се просълзих от умиление.
18
4
 
28
 
! Отговори
Геополитик преди 4 години
Факт е, че никой не търси помощ от САЩ, които защитават демокрацията (т.е. собствените си интереси) в целия свят. Всички са обърнали поглед към Китай и чакат на опашката за помощи.
17
1
 
3
 
! Отговори
А не уе преди 4 години
Захарни бонбони, предвид фактите, трябва да си много глупав да не схванеш...
16
3
 
28
 
! Отговори
анализатор преди 4 години
Който организира и осъществи атентата срещу кулите близнаци,той организира и тази така наречена пандемия!Това са кукловодите,организиращи ,финансиращи и осъществяващи престъпленията срещу човечеството-собствениците на печатницата за нефелни зелени хартийки!Вярното название е вирус ДОНАЛД-19!
15
12
 
10
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
На позитанци много им се иска вируса да е създаден в омразните САЩ.Да , ама Не.