Експерт: Не втора или трета вълна, ние сме в трайна вълна

"Нужни са екипи за бързо реагиране срещу коронавируса"
29 юни 2020 19:10, Елка Василева
109
Експерт: Не втора или трета вълна, ние сме в трайна вълна
Снимка: архив, БГНЕС

Водещ германски вирусолог смята, че са необходими международни "екипи за бързо реагиране срещу коронавируса". Проф. Хендрик Щреек от университета в Бон предупреждава също, че през есента ще има много повече инфекции.

В интервю за "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" германският експерт казва, че въпросните екипи за бързо реагиране би трябвало да се изпращат в различни точки на света, за да ограничават разпространението на коронавируса, а и на всякакви други инфекциозни заболявания.

Проф. Щреек смята, че ще е от полза, ако всяка държава разполага с подобни екипи и на национално ниво.

"Не втора или трета вълна. Ние сме в трайна вълна"

В интервюто за германското издание, цитирано от Дойче веле, проф. Щреек казва следното: „Развитието на инфекциите от коронавирус явно се влияе от сезона и климата. Поради този факт трябва да очакваме, че през есента ще има много повече зарази от сега. Смятам, впрочем, че няма да има само втора или трета вълна. Мисля, че се намираме в една трайна вълна, която постоянно се променя, като ту отслабва, ту се засилва."

Още по темата

Специалистът по вирусология изтъква също, че в момента се забелязват много асимптоматични инфекции от коронавирус. Според него това дава основание да се предполага, че сред хората може би вече има частичен имунитет срещу COVID-19.

Проф. Щреек твърди, че в бъдеще инфекцията може би ще протича по-леко, така че да са достатъчни само обикновени мерки за хигиена – като спазване на дистанция, отмяна на масовите събирания на хора и спазването на правила при кихане и кашляне.

"Вирусът няма да изчезне напълно"

Вирусологът изтъква обаче, че коронавирусът няма да изчезне напълно, дори и процентът на новите инфекции да спадне до нула. „Докато не разполагаме с ваксина, ще трябва да живеем с него", казва експертът в заключение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


109
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този Тонката, когато е най-активен в този форум, е най-нелеп. Ако може да се "види" отстрани каква смешка е.
72
0
 
5
 
! Отговори
да,да ама не преди 3 години
До ТонкатаПич, признай си, че си се прибирал с генерала от Гърция и шти фана вяра! Рвийш!
71
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
ТонкаПишеш се като експерт във всичко! Кланяш се на д-р Борисов и ни убеждавате със Странджата колко " е велик" " Бат ВИ Бойко"!Пред младото " демократично" поколение " вървиш'!-:) Ама пред нас помнещите Не струваш Тонка!-:) Върнал си се от " Слънчака" Първо не бих обидил Слънчев бряг с подобно наименование! И се правиш на интересен пред младите! А всъщност Нищо не знаеш от тогавашните времена! И да те попитам.Имаш ли оръжие? Ако не си купи и се гръмни Герберски ***!-:)Изчерпан си всякак вече
70
1
 
7
 
! Отговори
Запознат преди 3 години
Трайна вълна, съгласен съм, ама пак ще задам неудобния въпрос: някой може ли да каже от къде и (по-важно) ОТ КОГА е тръгнал вируса? Вече се разбра че само е преминал през злополучния пазар в Ухан, но не е тръгнал от там.А възможно ли е да е съществувал в природата от години, като сезонен вирус, но никой да не му е обръщал внимание, докато не дойде Голямата психоза? Имам комшия ветеринар на село, който казва че коронавируси има от време оно в природата, и че не може да повярва че заради такъв вирус, се случва цялата тая световна лудост...
69
5
 
1
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
до 64 Иначе за едно си прав:):):):)Като се прибирам от Слънчака наистина не помня нищо:):):)Губят ми се часове направо:):):)
68
2
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
До Анонимен... графиката на Беларус.... Батя Лукашенко още през март каза, че в Беларус няма и няма и да има умрели от коронавирус, ***!
67
6
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Само да добава,че допреди няколко години всяко Лято ритахме на малки вратички с Бербатов,Косьо,Милен Георгиев и Кючука на "Еврика":):):)А некъв тук ми обяснява ,че Несебър бил наляво,а ВласТ надясно:):):)
66
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Aйде сега проф. Шрек да погледне графиката на Беларус - без мерки, и да си скъса и изяде дипломата. После да обеси на Бранденбургската врата!
65
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"...се забелязват много асимптоматични инфекции от коронавирус. Според него това дава основание да се предполага, че сред хората може би вече има частичен имунитет срещу COVID-19"-------Вие дръжте хората изолирани, а пък се надявайте на имунитет! Бал*ък мал0уm3н!Ами пуснете ги да си живеят живота, да си изграждат естествен имунитет! Ама не ставало - много малко се заразявали!!! Бах тоя страшен вирус!
64
4
 
8
 
! Отговори
Подкатави преди 3 години
А тези "ескперти" какво обяснение могат да дадат на факта, че през първите 6 месеца на 2019г. има повече починали в България, отколкото през първите 6 месеца на 2020г. с прословутия коронавирус?
63
3
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Абе Бойко скоро като направи обхода,директно от Тракия спирам S8цата пред Какао без да обикалям през Бургас:):):):)Иначе ше се загубя някъде там по трасето:):):)
62
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си скъса дипломата, и тоя!
61
4
 
9
 
! Отговори
Релеф преди 3 години
Ах майка ви да *** на вас всичките, дето настоявате за медицински маски на за крито. Сега заради балъци като вас този цирк никога няма да свърши!
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 52 Тонката.За Несебър трябва да завиеш на ляво идвайки от плажа.Иначе излизаш на пешеходната на магазинчетата за сувенири! И на главния път Бургас Варна!-:)Бе ти пил ли си тази вечер? Уж си се прибрал от " Слънчака" а не помниш нищо? Ако беше зрял Българин.Нямаше да споменеш подобно наименование " Слънчак"! За мен лично е обидно чувайки този епитет за Слънчев бряг! Схващаш ли ми мисълта?
59
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия хора си играят с огъня, лекарите не могат да са на такъв режим месеци и години, плюс това са доста възрастни повечето. Спрете се като скъсали синджира сте хукнали!
58
1
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
Това медицината е нещо като футбола- каквото и да кажеш все някой ще повярва па даже може и да се окаже вярно
57
4
 
3
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Така беше при комунизма на Слънчака,само рози и цветя:):):)И не само на Слънчака нали?:):):)Тогава всичко беше рози и цветя:):):)Са Ф16:):):)
56
1
 
3
 
! Отговори
90 българи преди 3 години
тоя *** ли е? не пак питам *** ли е а? не знае ли че няма вирус какво се прави на умен а колко им даде да ги пишат с короната а ? абе ела тука бе я дай да ги видиме тиа корони по телевизора ги дай бе ей *** немец а бе а?
55
0
 
3
 
! Отговори
Скептик преди 3 години
Тонка,По плажа или по алеята бе моето момче, в края на плажа беше комплекс Амфора - тотално за ГДР. След това си в Несебър. Ако искаш Равда, излез на шосето. Няма как даде объркаш.
54
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е втора вълна, но още не сме стигнали гребена. Кога ще го стигнем и колко ще е той , никой не нзае.