Илон Мъск VS Бил Гейтс: Нужни ли са ни ваксини срещу коронавируса?

Създателят на Tesla отказва да се ваксинира
Обновена: 30 сеп 2020 19:33 | 30 сеп 2020 19:32, Нели Христова
63
Илон Мъск VS Бил Гейтс: Нужни ли са ни ваксини срещу коронавируса?
Снимка: БГНЕС

Милиардерът Илон Мъск за пореден път подценява риска от коронавируса публично. В интервю с журналистката Кара Суишър главният изпълнителен директор на Tesla и SpaceX заяви, че няма да вземе ваксина срещу COVID-19, когато тя бъде готова и отказа да каже дали се чувства отговорен да плаща заплата на служител, който иска да остане у дома, за да избегне заразяване с вируса.

"Аз не съм изложен на риск от коронавируса. Нито децата ми", заяви Мъск, който от години е култивирал публична персона на ексцентричен предприемач, който знае по-добре от експертите и не се страхува да предлага противоречиви мнения. Според него вместо постоянно да се появяват препоръки да си останем вкъщи, "всеки, който се намира в риск, трябва да остане под карантина докато бурята премине".

Когато Суишър заяви, че все пак хора ще загинат в процеса, Мъск бе категоричен: "Всички умираме." 

Мъск, третият най-богат човек в света според индекса на милиардерите на Bloomberg, публикува в Twitter през април, че заповедите на властите за престой у дома представляват "фактически домашен арест".

Милиардерът заяви, че ако някой от работниците му му сподели, че идването на работа ще изложи семейството му на риск, той все пак би го посъветвал да си остане у дома, но отказа да отговори на въпроса дали ще се чувства задължен да му плаща заплата, както много други компании правят.

"Нека продължим разговора, Кара... не искам да влизам в дебат за COVID-19. Ако искаш, може да приключим подкаста сега", сопна се Мъск.

Мъск се прицели и в милиардера Бил Гейтс, който в края на юли каза на журналиста Андрю Рос Соркин, че Мъск трябва да се придържа към това, което знае най-добре.

"Позицията на Илон е да поддържа високо ниво на скандални коментари. Той не се занимава с ваксини. Той направи страхотна електрическа кола. И ракетите му работят добре. Така че му е позволено да говори за тези неща. Надявам се, че няма да се бърка в областите, в които не е замесен, твърде много", каза Гейтс.

Мъск отговори по типично грубия си начин: "Хей, старче, ние всъщност правим машините за ваксини за CureVac, компанията, в която си инвестирал." 

Футуристът не за първи път критикува съоснователя на Microsoft. Когато по-рано този месец Гейтс публикува своите съмнения относно потенциала за електрически превозни средства на дълги разстояния, Мъск написа в Twitter, че Гейтс "няма представа" какво говори.


63
Още от Страната
Коронавирус у дома: Преживяванията на едно семейство
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На тоя куку къщата му е като средновековен манастир.
Няма и да разбере,че е в домашен арест.
Къде толкова има да ходи?
Дали ходи до супермаркета, дали му е нужно да се мотае из офиса си,при наличието на интернет.
Само големи купони не може да вдига.
Голям зор
56
2
 
8
 
! Отговори
анон преди 3 седмици
Бил Гей да си завре ваксината в...
55
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Иран Мъск си кръсти детето с някакви символи.
Смешно е .
Господ му дал пари, взел му здравия разум.
54
1
 
1
 
! Отговори
Черната златка преди 3 седмици
Столицата на Англия е Тантанариво, там във далечна Патагония.
53
2
 
4
 
! Отговори
Sleepy Joe преди 4 седмици
Представители на щаба на кандидатът на "демократите" Байдън увериха, че думите му са били изтълкувани погрешно.....Ваксина срещу глупостта му няма !!!
52
2
 
2
 
! Отговори
Sleepy Joe преди 4 седмици
Представители на щаба на кандидатът на "демократите" Байдън увериха, че думите му са били изтълкувани погрешно.....Ваксина срещу глупостта му !!!
51
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
За този лъжлива пандемия нее нужно нито лекарство ни то пък ваксина нищто нее нужно стига стаз лъжлива пандемия тези долни учени дето лъжат и крадат бог щтеги накаже ние народа вярваме само на бога бог щтеги накаже престанете да лъжете
50
1
 
14
 
! Отговори
Фифти фифти преди 4 седмици
Тия двамата разбират от ваксини колкото черната златка знае столицата на Англия.
49
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Elon Musk не е загубил човешкият си облик. Аз смятам, че е той е прав. никой не трябва да е задължен седи под домашен арест. Който го е страх да си седи вкъщи. Това на Гейтс обаче, не му отърва много много. Страха продава
48
6
 
15
 
! Отговори
Боби Кокера преди 4 седмици
Какво има сега (последните години) което преди нямаше !? И е монтирано по покриви , стълбове и т.н. !? Във всяка държава го има колкото и да не ви се вярва. Та първо прочетете какви са симптомите при радио електро-магнитно "натравяне" и си сверете часовниците . Жалкото при човечеството е ,че сте прекалено лесни за манипулиране и са ви притъпени и изключени сетивата (критично мислене,логика , желание за истината, желание за събиране на информация и т.н.) . Битът ви е сведен до салатата , ракията.
47
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 37

Сигурно X, в последстиве обединен с PayPal е нечитав бизнес...
46
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Обективно

Откъде реши, че нищо не разбира от медицина. Едно е да кажеш, че не е легитимен медицински работник, съвсем дурго е да кажеш, че няма никакви познания в областа.
45
9
 
22
 
! Отговори
SuCkMyD1Ck преди 4 седмици
Много точно го е казал Мъск! Който го е страх от коронапародията, да си седи дома! Няма да липсват на никого.
44
4
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 4 седмици
Бил Гейтс не разбира нищо от медицина. Той само преповтаря като папагал това, което му казват някои лекари. Не е нужна въобще ваксина. Важно е да се каже на хората какво първо да направят щом усетят, че се разболяват. Някои лични лекари знаят какво. Други - не.
43
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Правят си безплатна реклама взаимно.
42
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Айде толовете, дето вярват, че всеки един лекар в света учавства в някаква масивна конспирация, за да се ваксинирали хората. Те ваксините не работят, ама хич... Тровят ви само. За милиарди ваксинирани, ммного ми странно, как не се натровиха тея хора. Как средната продължителност на живота в някой страни гони 90 години...
41
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 37
Тесла можеше да е на "печалба" още 2013-а, да прави по 50-100 милиона на година и да произвежда 6-7000 автомобила на година, дето са по-скоро колекционерски. Вместо това, сега произвеждат по 300-400 000 автомобила на година, продажбите се забавиха само заради Covid, току що обявиха нов модел с 30% повече пробег, а за 2022-а се очаква, сегашните модели, да получат батерии с до 56% пробег и нов модел за 25000 долара. Да не казвам, че вече мерят в ТЕРАВАТИ , а не мега или гига.
40
3
 
1
 
! Отговори
bubcho преди 4 седмици
До Анонимен
I sincerely hope someone is listening to the wise men here!
39
4
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 седмици
Точното заглавие е Пaлячo VS Клоун! А относно вирус, и двамата с не компетентни.
38
4
 
8
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 4 седмици
Точното заглавие е Пaлячо VS Клоун! А относно вирус, и двамата са не компетентни.