Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?

Александър Кудрявцев се надявал, че това е модерна ваксина
19 окт 2020 18:32, Нели Христова
194
Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?
Снимка: БГНЕС

Така наречената руска коронавирусна ваксина всъщност е ветеринарно лекарство. Това съобщи на страницата си във Facebook Александър Кудрявцев - ръководител на руска биофармацевтична компания "Протеомарин" и изследовател в Института по биохимична физика на Руската академия на науките, предава inforesist.org.

Той припомни, че съставът на "ваксината", произведена от Руската федерация, дълго време не е бил публикуван. Сега, когато съответната информация е станала достъпна, той е разочарован.

Кудрявцев се е надявал, че това е модерна ваксина, базирана на рекомбинантни протеини, неопасна ваксина, базирана на аденовирус или още по-внимателна, от т.н. ""живи" ваксини. Но онова, което е показано като откритие, се оказа "дори не последно поколение, това са ваксини от ветеринарната медицина".

"Има такива ваксини, пептидни, срещу болестта шап, които се инжектират в говеда с милиграм антиген. Е, ако умре животното, това не е страшно, най-важното е да не се разпространява инфекцията. Но никой човек, който има здрав разум, не би си и помислил да приложи това на хората. Оказва се обаче, че е станало", пише той.

Кудрявцев отбелязва още, че обичайната противогрипна ваксина съдържа 45 mcg антиген (по 15 mcg от всеки), но тя не се понася нормално от всички хора. Следователно се правят такива като "Grippol Plus", където всеки антиген е 5 mcg, а общото количество само 15 mcg. Приоритет на "сигурност" над "ефективност".

В същото време руската ваксина, създадена от Vector Center, съдържа до 225 mcg антиген.

"Може би дори до 250, те не пишат точния състав, 75 + -15 mcg от всеки антиген и дори до 700 mcg алуминиев хидроксид, най-опасният адювант, който се отхвърля в целия свят. И те го взеха и го объркаха в препарата", добави той.

Освен това, посочва още Кудрявцев, разработчиците не са посочили определени характеристики на своя продукт.

"Те все още не са посочили и кой вид протеин има такъв "носител". Ясно и разбираемо е - когато бързаш, нямаш време за обяснение. Но това, че не всичко е обяснено, е много досадно особено поради факта, че съдържанието на цялата ваксина не бе разкрито", обобщава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
7
 
11
 
! Отговори
жалки като българите преди 3 години
Украйна няма да купува недемократична руска ваксина. Украинският министър на здравеопазването заяви, че не изключва възможността за закупуване на ваксина срещу ковид-19 от Русия, но след като беше призован в посолството на САЩ, американският посланик Кристина Квин го уведоми, че е решила Украйна да не закупува руска ваксина.
96
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дори и на враговете си няма да бия руска ваксина, хора сме все пак.
95
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Феновете на Блатная пак си дрънкат глупостите за кранчето на газта, без да осъзнаят, че ако Блатная врътне кранчето това означава моментален фалит и разпад. Да благодарят на Европа, че все още ги поддържа живи, макар че Блатная от има нема 80 години е на командно дишане.
94
7
 
5
 
! Отговори
ахахахах преди 3 години
До Анонимен 97 "За щатите не знам, но Турция постигна военно превъзходство над Русия и я пердаши едновременно на 3 континента, в Сирия, Либия и Армения"------ахахахахахрано си започнал с вицовете
93
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 99Западните компании не регистрират неизпитани както трябва ваксини. Руските го правят. Всеки си прави сам изводите какво значи това и защо се прави.Айде, с пожелание да те ваксинират с руската ваксина. Аз ще чакам западна, че им вярвам малко повече.
92
5
 
11
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
А от руските ваксини бързо ли се мре или бавно. Мисля да бия една на тъщата, трябва да знам какво да очаквам.
91
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Клиниките за евтаназия в Швейцария са първи на опашката да си купят руски ваксини, евтино им излиза.
90
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А. Петров 87 Те западните и американските ваксини нямат странични действия . Само му се възпалява гръбначния мозък на човек , а другите не могат да бъдат заставени да публикуват изследванията си . Крият ги от страх да не изпуснат парите .А доброволци със седмици не могат да се оправят , след поставяне на " демократичните ваксини "Това е болният русофобски мозък - вместо да се надява да се намери работеща ваксина , независимо кой я произвежда , щом е руска - трябва да се плюе
89
7
 
9
 
! Отговори
МТТ преди 3 години
Сега е напълно ясно защо руснаците отказваха да датат подробности на Световната Здравна Организация. Ваксината се оказа стар продукт използван срещу шап по прасетата.
88
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 88"САЩ харчат 16 пъти повече от Русия за оръжия, имат стотици пъти повече танкове и самолети и техника като бройка, и пак не могат да постигнат военно превъзходство над Русия."За щатите не знам, но Турция постигна военно превъзходство над Русия и я пердаши едновременно на 3 континента, в Сирия, Либия и Армения.
87
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неочаквани доказателства за руската РЕАЛНА сила практически подлудяват Запада.
86
8
 
8
 
! Отговори
Ники (гр. Варна) преди 3 години
Не съм изненадан от новината, но все пак е шокиращо че руснаците пробутват ваксина за прасета против шап.
85
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Русия=Психиатрия"А колко има в Масква?"Колкото има всичките са разработки на западни компании като Рено. :))))) Както между другото и всяко друго що годе модерно превозно средство в Блатная
84
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До руснаци да измислят"Този мост не струва на руския данъкоплатец нищо. Той беше реализиран за сметка на частни инвестиции и ползването му ще бъде безплатно."Хората с частни инвестиции ходят на МКС, а до 2-3 години ще посетят Луната и Марс, тоя ни занимава с някакъв мост.
83
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гроздето е кисело.
82
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До А. ПетровМи дай му американска.
81
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Путин им обърка плановете с руската ваксина. Това беше огромен удар за запада и още не могат да се съвземат... сега се чудят какво да измислят и решиха да протакат.
80
12
 
9
 
! Отговори
Поредният конспирато преди 3 години
Омръзна ми вече от конспиратори, които по цял ден търсят под вола - теле. Пълни глупости са това! Руската ваксина е ефективна, а вече и все по-ясно става, че е безопасна. В момента тече 3та фаза и все повече хора доброволно си я поставят. Тъй като живея в Москва, имам вече десетки познати, които си я биха и нито един със необичайни странични ефекти. С други думи, нищо повече от малко Т ден-два след поставянето. При всички, обаче, антителата от Ковид са много високи!
79
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ харчат 16 пъти повече от Русия за оръжия, имат стотици пъти повече танкове и самолети и техника като бройка, и пак не могат да постигнат военно превъзходство над Русия. В същото време 50 милиона американци гладуват, скоро ще им се наложи да си ядат танковете и ракетите, явно за друго не стават.
78
9
 
9
 
! Отговори
А. Петров преди 3 години
Кой нормален човек би дал руската ваксина на детето си? Това е абсурд.