Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?

Александър Кудрявцев се надявал, че това е модерна ваксина
19 окт 2020 18:32, Нели Христова
194
Ваксина за животни ли е руската против коронавирус?
Снимка: БГНЕС

Така наречената руска коронавирусна ваксина всъщност е ветеринарно лекарство. Това съобщи на страницата си във Facebook Александър Кудрявцев - ръководител на руска биофармацевтична компания "Протеомарин" и изследовател в Института по биохимична физика на Руската академия на науките, предава inforesist.org.

Той припомни, че съставът на "ваксината", произведена от Руската федерация, дълго време не е бил публикуван. Сега, когато съответната информация е станала достъпна, той е разочарован.

Кудрявцев се е надявал, че това е модерна ваксина, базирана на рекомбинантни протеини, неопасна ваксина, базирана на аденовирус или още по-внимателна, от т.н. ""живи" ваксини. Но онова, което е показано като откритие, се оказа "дори не последно поколение, това са ваксини от ветеринарната медицина".

"Има такива ваксини, пептидни, срещу болестта шап, които се инжектират в говеда с милиграм антиген. Е, ако умре животното, това не е страшно, най-важното е да не се разпространява инфекцията. Но никой човек, който има здрав разум, не би си и помислил да приложи това на хората. Оказва се обаче, че е станало", пише той.

Кудрявцев отбелязва още, че обичайната противогрипна ваксина съдържа 45 mcg антиген (по 15 mcg от всеки), но тя не се понася нормално от всички хора. Следователно се правят такива като "Grippol Plus", където всеки антиген е 5 mcg, а общото количество само 15 mcg. Приоритет на "сигурност" над "ефективност".

В същото време руската ваксина, създадена от Vector Center, съдържа до 225 mcg антиген.

"Може би дори до 250, те не пишат точния състав, 75 + -15 mcg от всеки антиген и дори до 700 mcg алуминиев хидроксид, най-опасният адювант, който се отхвърля в целия свят. И те го взеха и го объркаха в препарата", добави той.

Освен това, посочва още Кудрявцев, разработчиците не са посочили определени характеристики на своя продукт.

"Те все още не са посочили и кой вид протеин има такъв "носител". Ясно и разбираемо е - когато бързаш, нямаш време за обяснение. Но това, че не всичко е обяснено, е много досадно особено поради факта, че съдържанието на цялата ваксина не бе разкрито", обобщава той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
9
 
! Отговори
Анелия преди 3 години
Тази руска ваксина против шап по прасетата може и да е ефективна срещу коронавируса, но начина по който я представиха ме кара да си мисля какво още крият от публиката?
116
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
защо заглавието е с въпрос а не с доказано , какви глупости се пишат в тези сайтове не знам , някъде да пише че това е ваксина за животни, пише че има съставка от ваксина , но това е съвсем различно , а м/у другото човека също е животно , много органи са еднакви с много животни , прасето също е с близки органи до човешките , вие какво искате да измислят нова менделеева таблица ли че да открият лекарство
115
2
 
3
 
! Отговори
Антон преди 3 години
Нокиа току що спечели договора от НАСА за монтирането на първата клетъчна телефонна мрежа на Луната. Системата ще бъде готова през 2022, което е около две години преди пристигането на първите американски астронавти по програмата Артемис.
114
9
 
6
 
! Отговори
до 123 преди 3 години
А ти мислиш ли, че Русия се е загрижила?Същата Русия /СССР/, срещу която се вдигнаха въстания в цяла Източна Европа, за да се спасят от руски гнет?ГДР 1953та, Унгария 1956та, Чехия 1968ма, Полша 1980та.Само наще *** не се опънаха на СССР и си седяха наведени до 89та.
113
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102 Преди седмица "Няколко ваксини за коронавирус може да са готови за употреба в САЩ до края на тази година. Това заяви днес вицепрезидентът на страната Майк Пенс, съобщава ТАСС""Ти мислиш , че в тази бизнес ниша , която се отвори и е на стойност десетки или стотици милиарди долара , американските и западните компании компании , ще стоят и ще гледат Откога капитализмът се е загрижил за хората
112
1
 
5
 
! Отговори
Дитранол преди 3 години
Това не изглежда да се отнася за Спутник V на Гамалея, а за някаква друга ваксина от Vector Center.
111
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
какво значение има каква е ваксината , преди време един българин откри лекарство за рака от едно цвете , искаше да даде патента на българия за да допренесем нещо в света , но умниците от бан казаха че можело да има странични ефекти , и какви може да са те , ще ни поникнат рога ли щом си болен от най страшната болест , който не вярва да гледа филма на карбовски , и боико тогава каза , ако дойда на власт ще се заема с патента , дойде и нищо не стана , как се губят милиони от терапии и лекарства
110
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102 Но дали е така . това е от началото на октомври ""Бразилската Национална агенция по санитарен надзор е получила първа заявка за регистрация на ваксина срещу новия коронавирус, съобщи ТАСС.Става дума за препарат на британско-шведската фармацевтична компания "АстраЗенека", цитира агенцията информация на тв канал "Глобо""
109
9
 
9
 
! Отговори
към 88 преди 3 години
Путин разбра, че езикът на силата е на почит днес, затова Русия създаде "Калибр", "Кинжал", крилатата ракета с ядрен двигател и неограничен радиус "Буревестник", "Сармат", хиперзвуковата А-235 "Нудоль", "Стилет", "Рубеж" с хиперзвуковият планиращ боен блок "Авангард", "Пересвет", "Посейдон" /Статус 6/, "Скиф" с пускови шахти на морското дъно, "Циркон", "Борей", "Ясень", "Хаски", АПЛ "Белгород" с "Лошарик" и тн.
108
5
 
11
 
! Отговори
ПоклонникНажужето преди 3 години
Руският болен е най-здравия болен в Света. Факт.
107
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
брееее , тука само политици и разбирачи в тези коментари , някакъв муфлон по доло написал турция пердашела русия на 3 континента , и кога е било това да питам , за това ли ердоган ходи на краката на путин , без значение какво говорите за русия и с какво ви пълнят промитите мозъчета но до сега руснаците не са клекнали пред никого
106
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре че се откачихме от руската орбита, иначе щяхме да сме изостанали от света с 50 години колкото самата Русия.
105
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия е регистрирана вече втора ваксина, и са произведени 60 хил бройки. Работи се и върху трета която ще бъде усъвършенствана.
104
8
 
9
 
! Отговори
Мишо П. преди 3 години
Ваксина срещу шап по прасетата! Руснаците съвсем ни взеха за канарчета.
103
7
 
13
 
! Отговори
за смях преди 3 години
България с F-16 стана освен най-бедна в ЕС и най-глупава.
102
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската ваксина има 2 варианта: на базата на новичок за западния вариант и два пъти на базата на новичок за вътрешния пенсионерски пазар.
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ахахахах"ахахахахахрано си започнал с вицовете"Доре е да погледнеш клипчета в тубата за да видиш колко жалки са руснаците, трепят ги като пилци навсякъде.
100
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не се ли умори да става за смях.
99
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А българската ваксина за хора ли е?
98
7
 
10
 
! Отговори
Николай преди 3 години
Според мои лични наблюдения всичко руско е ***. Така, че тази така наречена "ваксина" сигурно и тя ще попадне в тази категория.