Ваксината на Pfizer може и да има 90% защита, но води до "тежък махмурлук"

Доброволци се оплакват от странични ефекти
13 ное 2020 10:45, Нели Христова
103
Ваксината на Pfizer може и да има 90% защита, но води до "тежък махмурлук"
Снимка: БГНЕС

Да приемеш ваксината на Pfizer, за която преди дни научихме, че вероятно предлага над 90% защита от COVID-19, навярно няма да е толкова приятно, колкото ни се иска. Нов доклад, публикуван само дни след оптимистичната новина, разкрива, че част от доброволците са изпитали странични ефекти и се чувствали така, все едно имат "тежък махмурлук".

Още по темата

По време на клиничните изпитания повече от 43 500 доброволци от шест държави получават имунизация. Те обаче не знаят дали са получили истинската ваксина или плацебо.

Някои доброволци обаче съобщават, че са разбрали, че са били инжектирани с истинската ваксина, тъй като са имали редица странични ефекти като главоболие и мускулни болки.

Според 44-годишния Глен Дешилдс от Остин, Тексас, който говори пред Press Association, страничните ефекти, които е усетил, са били подобни на "тежък махмурлук", но отминали бързо

По-късно Дешилдс си направил тест за антитела, който показал, че доброволецът е развил защита срещу вируса. Така той се убедил, че е получил истинската ваксина.

Друга доброволка, 45-годишна жена от Мисури на име Кари, каза, че е получила треска, главоболие и болки в тялото, след като е получила първата си инжекция. Симптомите си тя сравнява със страничните ефекти от ваксина за грип. Тя се чувствала дори по-зле, след като е получила втората доза от ваксината.

В изявление от понеделник относно ефективността на ваксината, д-р Алберт Бурла, председател и главен изпълнителен директор на Pfizer, заяви: "Днес е страхотен ден за науката и човечеството. Първият набор от резултати от нашите клинични изследвания на ваксина срещу COVID-19 във фаза 3 предоставя първите доказателства за способността й да  предотвратява COVID-19."

Към момента все още има въпроси, които остават без отговор, като това колко ефективна е ваксината за по-възрастните хора и за тези с различна етническа принадлежност, както и колко дълго може да продължи имунитетът, съобщава Ройтерс.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
1
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
До отговорностЩом сте толкова отговорни и искате да предпазите живота на Земята......ами сложете си минимум 5 ваксини......
95
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турска история...
94
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
турски имигранти в германия са я измислилиердо отново е пред всички
93
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сипи едно големо поне да знам защо ми е тегаво
92
1
 
0
 
! Отговори
Така е .. преди 3 години
Надежда всяка оставете.
91
0
 
11
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Ааа, не. Махмурлука предпочитам да си го причинявам по естествен начин.
90
0
 
10
 
! Отговори
Менгеле преди 3 години
Бийте си я наволя. Препоръчвам по 2-3 на ден
89
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и от аспирина можеш да получиш тежки странични ефекти. Примерно да получиш кръвоизлив от язва. Въпросът е да се регулира риска - полза / вреда. Ако не се ваксинираш, пак рискуваш, ако се заразиш от вируса може да го минеш леко или пък много тежко с последици. Така че, всеки сам преценява и си носи отговорноста.
88
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трявбва да си абсолютен д е б и л та да повярваш,че хазарчето Родшилд чрез ваксините произведени от неговата компания ще се .,погрижи"" за здравето ви.Единстввеното което ще стане е,че сложите ли си от тая ваксинка скоропостижно ще се преселите в отвъдното ,или пък ако случайнооцелеете ще сте половин човек..
87
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ХА ХА САТАНИСТКИЯ(ЕЛИТ) НАЧЕЛО С ВЛЕЧУГОТО РОДШИЛД ДЕТО ВСЯЧЕСКИ ИСКА ДА РЕДУЦИРА ЧОВЕШКАТА ПОПУЛАЦИЯ ИЗВЕДНЪЖ МНОГО СЕ (РАЗТРЕВОЖИЛИ) ЗА ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА И ХОП ПУСКАТ ВИ ВАКСИНА КОЯТО ТРЯБВАЛО ДА ВИ (ПРЕДПАЗВА) ОТ КОВИД....,.БЕ ВИЕ ОТ ТАЯ МЕДИЯ ХЕПТЕН НА *** ЛИ НИ ВЗЕМАТЕ,ЧЕ СТЕ ТРЪГНАЛИ ДА НИ ПРОБУТВАТЕ ТАЯ ИДИОТИЯ.
86
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Булшит е тая вашата ваксина
85
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от Pfizer , да се помолят на руснаците за истинска ваксина !
84
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По принцип ако получиш реакция към ваксина, трябва да си луд да си хакнеш и втора доза. Аз се ваксинирах естествено - 3 дни беше цялата история. 40 години - не пуша , пия вино, на фитнес не ходя. По цял ден търча след деца, къщи, коли, покупки, готвения, пранета. Нямам време да се отпускам много много , затова го изкарах по бързата процедура.
83
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Истинските ефекти идват след години.
82
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-ми е смешно разните форумни специалисти като тръгнат да доказват колко вредна е ваксината,как ни чипирали с нея,как ни убивали,как ни следели.Като започнат да плямпат умопомрачителните си глупости и съждения и ни уверяват в СЕКРЕТНАТА информация,която имат ! Естествено прочетена във фрог и афера бг !Каквото искате,това правете ,див***ци ! Само че в цивилизацията ше ви пускат само с ваксина,да знаете ! Иначе оставате в гората-там,където ви е мястото !
81
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който му е омръзнал живота да си слага от отровните и опасни ваксини на тая компания ,която е собственост на Родшилд.
80
1
 
19
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Да сръбнат една гореща и люта шкембе чорба, и ще им мине... :) , щото при мен тежкия махмурлук е във вид на жажда и вълчи глад. Онва празно пространство между ушите не ме боли.
79
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много галено и лаишки е наречено "тежък махмурлук". Не може ли малко по-сериозно и по-конкретно, да не би да предизвиква възпаление на организма.
78
2
 
6
 
! Отговори
до въпрос преди 3 години
А защо живееш на запад, а не в Русия? Я обясни.---------------Защото ти си г-н Никой!!!!!, комуто трябва да давам каквито и да е било обяснения!!!!!-)))))
77
13
 
5
 
! Отговори
отговорност преди 3 години
Аз ще се ваксинирам, за да предпазя себе си и да предпазя живота на Земята.