Силен ръст на заразените с коронавирус в Куба и в Южна Африка

Хавана се готви за масова ваксинация през първата половина на 2021 г.
31 дек 2020 12:28, Елка Василева
13
Силен ръст на заразените с коронавирус в Куба и в Южна Африка
Снимка: архив, БГНЕС

Броят на потвърдените случаи на КОВИД-19 в Куба през декември надхвърля най-малко два пъти регистрирания през ноември. Това съобщи днес здравното министерство на страната, цитирано от Кубинската информационна агенция, предаде ТАСС.

През ноември в Куба са регистрирани всеки ден средно 48 заразени с коронавируса, а прз декември - 108. Причина е по-специално подновеният въздушен трафик с други страни. През текущия месец са открити 1479 местни случая и 1345 "вносни". Най-голям е денонощният им ръст в Хавана - средно 39.

Според в. "Гранма" кубински експерти смятат, че през първото шестмесечие от 2021 г. страната може да осъществи масова ваксинация на населението срещу вируса. По-рано властите съобщиха, че медици в Куба са разработили две ваксини, вече регистрирани в страната.
По официални данни на острова са установени досега 11 687 заразени с КОВИД-19, 145 души са починали, а 10 003 пациенти са оздравели.

Южноафриканските власти съобщиха днес за рекорден дневен ръст на случаите на КОВИД-19 - 17 710 (33 процента от направените тестове). Предишният максимум от около 14 500 бе регистриран преди няколко дни. Към днешна дата кумулативният брой на потвърдените случаи на КОВИД-19 е 1 039 161, съобщи министерството на здравеопазването. Броят на смъртните случаи нараства средно с близо 500 през последните дни, като общият им брой надхвърля 28 000, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Куба имат едни много хубави ваксини жалко че нестигат до България.
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А България и Куба имаха по равен брой заразени и починали доста време след началото на епидемията. Къде са те сега и къде сме ние.....
10
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Представям си какво представляват кубинските ваксини, най-много да ти се окосмят ушите от тях.
9
3
 
3
 
! Отговори
до 3 преди 3 години
Ти като гледам вече си чипиран. Няма нужда да внимаваш вече, държавата мисли вместо теб, ти просто трябва да и се довериш.
8
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в бедна Куба имот собствени ваксини,а в богата България няма нито една,много интересно
7
1
 
8
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 3 години
Уважаема г-жо Василева. Вие сте една от грамотните журналистки в "Днес". Не се ли казва "висок ръст", вместо "силен"? Питам само и не се ядосвайте от въпроса ми. Пожелавам Ви всичко най-добро, успешна Нова Година. Благодаря за Вашите интересни и актуални публикации.
6
2
 
12
 
! Отговори
ПЕНКО преди 3 години
Та коя държава има по- добра здравна система от кубинската / на човек от населението ?
5
4
 
7
 
! Отговори
факт преди 3 години
и на тях им я натресоха отровата
4
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баф маааму,бедна Куба разработила цели две ваксини и готова за масова ваксинация,богатият ЕС още не може да произведе една па камоли да ваксинира всички свои поданици в близките три години!
3
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И да внимаваме, защото може да ни чипират и после да ни командят както си искат! Световната конспирация никога не спи ей!
2
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СандоТо пак хубаво, че не си изпил дезинфектанта на входа на магазина.
1
5
 
32
 
! Отговори
Сандо преди 3 години
внимавайте много с тия термометри дето на някои входове мерят температурата !!!! Трият памета ви !!!!жената ме прати на пазар вече не знам за кво защото ми изтриха паметта с един такъв уред и се прибрах с бутилка ракия и салата!много е опасно, пазете се!