Китай продължава да отказва да предостави ключови данни за COVID-19

Американският съветник по националната сигурност заяви, че е "дълбоко разтревожен“
14 фев 2021 19:02, Нели Христова
105
Китай продължава да отказва да предостави ключови данни за COVID-19
Снимка: БГНЕС

Нараства напрежението относно разследването на Световната здравна организация (СЗО) за произхода на Ковид-19, пише The Guardian. Един от нейните членове заяви, че Китай е отказал да предостави ключови данни, а американският съветник по националната сигурност заяви, че е "дълбоко разтревожен“ относно първоначалните констатации.

Международната делегация на СЗО пътува до китайския град Ухан миналия месец като част от усилията да разбере повече за първоначалното огнище на вируса. Доминик Дуайър, австралийски експерт по инфекциозни болести, който беше част от екипа, заяви, че са поискали необработени данни за пациентите, но са получили само финално обобщение.

Дуайър заяви в събота, че споделянето на анонимни „сурови“ данни е „стандартна практика“ за разследване на огнище. По думите му този вид данни са особено важни в усилията за разбиране на Ковид-19, тъй като само половината от 174 първоначални случая са били посетили вече затворения пазар, където първоначално бе открит вирусът.

Ухан е мястото, където е вирусът бе идентифициран за първи път и бе тежко засегнат от инфекциите, но Китай се опитва да постави под съмнение дали Ковид-19 наистина е тръгнал от там или по-скоро от вносните замразени храни.

Миналата седмица шефът на делегацията на СЗО Ухан Питър Бен Ембарек заяви, че е "изключително малко вероятно“ вирусът да е "изпуснат“ от лаборатория. С това твърдение той отговори на конспиративните теории, които бяха защитавани в социалните мрежи, включително и от бившия президент на САЩ Доналд Тръмп.

Цялата статия четете на сайта на BloombergTVBulgaria.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
3
 
4
 
! Отговори
защо преди 3 години
Щом Питър Бен Ембарек е казал, край. Няма да се тревожим. А, между другото, лабораторията в Ухан е със статут на Национална сигурност. Това, като Китай да иска "сурови" данпи от ЦРУ.
33
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вируса не е изпуснат, а нарочно пуснат в Китай от американците да го тестват, ама нещо на обратно се завъртя палачинката и те най-много го отнесоха.
32
5
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Прилеп на скара и кученце фрикасе:):):):)Китай бате:):):)
31
4
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КИТАЙ Е ОСНОВЕН СОБСТВЕНИК НА ВЪНШНИЯ ДЪЛГ НА ФАЩ!---------------НО АКО КИТАЙ БЪДЕ СЪДЕН ЩЕ СТАНАТ ПО-БЕДНИ И ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НА СЕВЕРНА КОРЕЯ А КИТАЙСКИЯ ЮАН ЩЕ СЕ ТЪРГУВА ЗА 1 СТОТИНКА ЛЕВА ЗА БРОЙ!
30
7
 
9
 
! Отговори
Хайде.. преди 3 години
На който му харесва в Китай да заминава.На мен НЕ! Пък другарите от БКП и БСП да си ги хвалят.
29
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А в България защо родители си колят децата, като и без това децата са малко, България е първа по смъртност в света и най-бързо намаляваща нация?
28
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТонкатаА в Китай има случаи родители направо да си изяждат децата,когато са в повече:):):):)---Не знам от къде имаш тази информация за Китай, но в България има вече многократни случаи когато родителите си заклаха децата, вкючително и в този сайт няха изнесени новините.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай преминава от експортен модел към модел на ръст чрез разширяване на вътрешния пазар. Това означава, че дори западът да задържи пандемията няколко години както е планувано за да рухне потреблението и следователно и китайската икономика, то Китай повишава постоянно стандарта на живот и стоките които преди изнасяше сега ще се потребляват на вътрешния пазар. Може да се окаже, че цялата режисура на "пандемията" е била напразна.
26
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Великите"Сащианци,една малка гад ви показа колко струвате!
25
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименАми като животът им е черен, бушоните им изпушват и започват да си колят децата, човек не може да издържа до безкрай на мизерията и скотския живот в България и изперква.
24
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
38 милиона американци в САЩ гладуват според изказване на Джо Байдън миналата седмица.
23
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Китай е общество с масов среден стандарт на живот. Китайската комунистическа партия изкара цялото население на страната извън зоната на бедността.
22
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, и? Китай ще предостави каквото реши. А западът освен да лае и да подксача, какво може да напрви? Ще наложи санкции на Китай може би.
21
7
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аве,май е по добре да ядеш насекоми от царевична зоб за телета. Повече протеин има. То за т'ва сигурно толкова канибали има у сащ хахахаха.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сащ и Катай са двете страни на една и съща монета която се сече в Монентният двор на Сатаната
19
3
 
10
 
! Отговори
инфо: преди 3 години
Когато цената говори единствения начин е с пари .А когато откажат това означава че не сте подготвили достатъчно пари . За това Световната Здравна Организация , Др.Раян и Др.Тедрос взеха два куфара с пари от президента на Китай и скриха истината от цял свят .
18
4
 
7
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До ТонкатаКато нямаш друго и царвулите си ще изядеш! - и ще започнат да ти харесват след време...Бедни хора...и те се наежили да са най-великите, значи...Трагедия...С кражби и лъжи, интриги и манипулации, насилие не се стига до нищо хубаво - само задълбочаваш проблемите си...Изчакай още малко - то каквото е отвътре един ден се показва от вън...Китайците прекаляват с наглостта си и лицемерието!
17
4
 
5
 
! Отговори
Гвоздинка преди 3 години
Сащ и Катай са скачени съдове.
16
8
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Не,не децата ги ядат в краварника. Най много канибали. Т'ва от неандерталците е останало хаха
15
4
 
14
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
КЪСНО Е ВЕЧЕ ЗА ПРОВЕРКИ!!!ВСИЧКИ СЛЕДИ СА ОТДАВНА ИЗБЪРСАНИ И ТО ПО 1000 ПЪТИ---------------ВЪПРЕКИ ТОВА КИТАЙ МНОГО ЛЪГА В НАЧАЛОТО И МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕН ОТ ВСЯКА ДЪРЖАВА ПО СВЕТА ЗА ИЗМАМА И УКРИВАНЕ НА ИНФОРМАЦИЯ!