Ромите и ваксините - страх, чипиране и здрави "като стомана"

С придружаващи заболявания съм и не ми позволяват, обясни Сашо Роман
23 юни 2021 07:00, Петя Славова
174


Здравното министерство и медиатори предприемат мерки за ваксиниране на ромското население.

Под 10% от ромското население се е ваксинирало срещу COVID-19 досега, а интересът продължава да е слаб.

"Не ме е страх, просто съм като стомана и не ми трябва ваксина, не ми трябва нищо. Ваксините са за такива, които се плашат", споделя един от ромите, застанали пред нашата камера.

"Съмнявам се в тези ваксини, много свидетелства има за това, че след ваксиниране хората се разболяват и получават някакви странични болести", казва друг жител на една от ромските махали.

До имунизационните кабинети няма да отиде и певецът Сашо Роман.

"Аз съм един от тези, които няма да се ваксинират, не че ме е страх. Но аз съм с придружаващи заболявания, които не ми позволяват да се ваксинирам", обясни пред Bulgaria ON AIR Сашо Роман.

А здравните медиатори го отдават на липсата на достатъчно информация за ваксините сред ромската общност.

"Тази дезинформацията, че "някой ще ги чипира, ще ги проследява по този начин, ще ги стерилизира...", отбеляза здравният медиатор в РЗИ-София Христо Николов.

Затова здравните власти и медиаторите започват по-активна информационна кампания.

В събота е организиран мобилен пункт, където жителите на столичния квартал "Христо Ботев" ще могат да се ваксинират, казва Борис Георгиев от Сдружението за защита правата на гражданите в кв. "Христо Ботев"

Здравните власти напомнят, че могат да се имунизират безплатно и тези, които не са здравно осигурени. Слаб остава и интересът от страна на родителите към имунизирането на децата им. Здравните власти увериха, че децата без специфични заболявания могат спокойно да бъдат ваксинирани, след като препаратът на Pfizer беше одобрен и за деца над 12 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
6
 
3
 
! Отговори
Маските ВЪН 2 преди 2 години
Вече РАЗБРАХМЕ че Боoклук Б.Б. Банкя-лията е Педдераз и затова носи АРАБСКА маска, както Евнух, Педдераз, Роб в Харема на араби- Мюсюлмани.. И точно затова, Фандъкова пуска групи от педдерази да се събират, да обикалят из София и да РАЗВРАЩАВАТ малките деца...
97
9
 
2
 
! Отговори
Маските ВЪН 3 преди 2 години
На изборите за парламент, в изборните секции, НЕ трябва да има МАСКИ, за да можем да ВИДИМ - Кой иска да гласува... Чух че Бoоклук Б.Б. давал БГ паспорти на ***.йм.уни и китайци.. Така че , ако някой види такива да приближават Изборните секции, трябва да ги ИЗГОНЯТ към Турция.. САМО араби, не.гр.и и КРАДЦИ, и мошеници може да влязят да гласуват с маски !!
96
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ц*аните пак излязоха по тарикати от българите.Само преди дни премиера на Унгария каза,че страната му няма да налага да се ваксинират срещу ковид на деца защото рНК ваксините водят до стерилитет при подрастващите
95
3
 
14
 
! Отговори
Истукан преди 2 години
Не могат да задължат никой да се ваксинира, още повече ромите.
94
3
 
21
 
! Отговори
Зрител преди 2 години
"Който иска да се ваксинира, който не - не.Еволюцията си знае работата." Чарлз Дарвин
93
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
защо ми изтрихте коментара? кое не ви хареса? цитирах обидите на другите потребители и казах че не са глупави и че им плащаме масрафчето за всичко което е и истината. прави са и да не се ваксинират. българите, човечеството, хлeбарките и накрая вие знаете кои. това ще е редът на изчезването
92
4
 
2
 
! Отговори
Дървен преди 2 години
До LOOOL...Ти нали си на 90!...Кво ти пука?
91
4
 
12
 
! Отговори
LOOOL преди 2 години
тоя стоманения още ли не са го "набрали" за скрап ?...Били здрави а не доживяват до 50г....
90
12
 
11
 
! Отговори
У1ителя преди 2 години
До Не: Много са умни ромите...по-умни от японците, евреите, американците, англичаните...затова не се ваксинират, щото са много умни...аха ясно
89
2
 
6
 
! Отговори
индиец преди 2 години
Трябва да плащат по 1 милион евро на калпак за да се вакса. Може и със ферари червено.
88
6
 
15
 
! Отговори
Гербер0 преди 2 години
Ваксината за тези се казва цианкалий!
87
2
 
30
 
! Отговори
шопендар преди 2 години
това племе е като воденичен камък на шията на българският народ,вечно създава проблеми,ни се води,ни се кара.едиственото им участие в социалния живот е на опашките за помощи
86
9
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Нас ромите като искат да ни ваксинират трябва да ни платят по 100лв за 1 ваксина и 150лв. за 2ра, а след това трябва да ни дават по 150лв. на месец защото с тези ваксини могат да ни следят къде се намираме винаги.
85
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се премахне думата "роми" от статията, текстът ще важи с пълна сила и за останалата част от населението на тази държава. Човек само трябва да прочете коментарите тук и ще види същите глупости и суеверия.
84
2
 
13
 
! Отговори
Ромуланец преди 2 години
Няма страшно бракя роми. Бил Гейтс чипира само ора с образование над 12 клас.Демек виЗшу .
83
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Реалист 84Да, повечето хора вече имат познат починал или прекарал в големи мъки вируса. Но тези, които не вярват не можем да ги обвиняваме. То по начина им на говорене и хронично реване и мрънкане ти става ясно, че нямат познати и приятели като цяло. Те са висши същества без нормален социален живот. Богоизбрани са да водят стадото чрез просветителни постове във фейсбук и коментари в онлайн медиите.
82
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Горди антиваксъри! И те като всички антиваксъри - добре образовани и информирани. И най-важното - ВЪОБЩЕ НЕ ГИ Е СТРАХ! Те просто щото никой няма да им казва какво да правят и да им отнема уникалната свобода на волята, която ползват за велики и полезни дела.
81
9
 
4
 
! Отговори
. преди 2 години
Роумиту и са по-здрави, по-приспособими са за оцеляване и далеч не можеш да ги измамиш лесно като Българите. Тъжно, н отова е полжоението. Семката им е по-добра. Само да не обсебваха чуждите неща цена нямаше да имат!
80
1
 
12
 
! Отговори
fff преди 2 години
Сакън да не ги стерлилизират
79
1
 
10
 
! Отговори
Хах преди 2 години
Видя ли нещо безплатно дори за здравно неосигурени в тоя прованс, как да не започна да се съмнявам?