Руски гиганти дават на служителите си коли след ваксинация

Инициативата увеличи процентът на ваксинираните в големите компании
23 юни 2021 18:00, Анисия Иванова
18
Руски гиганти дават на служителите си коли след ваксинация
Снимка: БГНЕС

Руските индустриални гиганти са изправени пред трета вълна от инфекции с Covid-19, която заплашва да подкопае икономическото възстановяване. Единственият им начин за оцеляване е чрез груповия имунитет, пише Bloomberg, поради което прибягват до алтернативни методи.

Руската компания за добив на диаманти Алроса предлага на ваксираните си служители безплатен снегомобил и лек автомобили. Минните компании Evraz и Северстал ги вписват в лотарии за парични и други награди, докато Магнитогорският металургичен комбинат предлага допълнителен почивен ден след ваксинация. ФосАгро позволява на служителите да спечелят платени пътувания до курорти, където всички разходи са покрити.

Щедрата инициатива помогна да се увеличи процентът на ваксинираните служители в големите компании в страната. Това обаче показва границите на корпоративната политика за преодоляване на неспособността на правителството да убеди хората, че ваксините, разработени в страната, са безопасни. Ниският темп на ваксиниране допринесе за нови огнища на Covid-19, които през последните 5 месеца повишиха броя на заразените.

„Корпоративните усилия са страхотни, но те доказват, че без да се популяризират ваксините, много хора ще се въздържат от това да се ваксинират“, каза Денис Волков, директор на независимия социологически център „Левада център“, цитиран от Bloomberg TV Bulgaria.

Корпоративният тласък е значителен, тъй като Русия остава доминирана от големи компании, като близо половината от руснаците в трудоспособна възраст са наети в средния и големия бизнес, според държавната статистическа агенция.

По-бавният темп на ваксинация показва, че обхватът "не е бил толкова ефективен, колкото бихме искали", каза в петък пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Руските компании бяха ранни поддръжници на ваксината Sputnik V. Тъй като доставките стават все по-широко достъпни, мнозина предлагат безплатна ваксинация на работните места за служителите и техните семейства. Само 12% от руснаците са получили първата доза от ваксината в национален мащаб. Президентът Владимир Путин призова най-малко 60% от руснаците да имат имунитет до есента, ниво, към което САЩ и голяма част от Западна Европа вече се приближават.


18
Още от Коронавирус
Ваксинацията и при деца с хронични заболявания е препоръчителна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До ехее....само напълно заблудено-изтрещелите се делят на "русофили" и "русофоби" без да се осъзнаят че целия свят действа по строго начертана линия.
17
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Давам една кола да ме оставят на мира с мерките за ковигрипа и с експерименталните неваксини. АМАН
16
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Толкова хубави и безопасни вацини - че се чудят от зори до мрак как да принудят или подкупят хората да се набодат - срещу вирус толкова опасен, че се чудят какви мутации да си съчинят и какви плашила да изкарат, понеже иначе никой не е виждал тежко болен от него. А в празните болници цяла година мед.сестрите измислят тик-ток танци.
15
0
 
2
 
! Отговори
Бумеранг преди 4 седмици
Троленето се връща тъпкано на ***
14
7
 
15
 
! Отговори
Христо преди 4 седмици
Да раздават безплатни погребения на ваксинираните.
13
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
В тази поголовна кампания за ваксинация има нещо много гнило. Все едно насила да те подложат на химиотерапия, ба си. Защо за други заболявания не са така загрижени?
12
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
До Анонимен 10 "започнаха да плачат". Не си спомням да съм прочел такова нещо. Съобщиха за повишено количество позитивни, но за това колко от тях са заболели или сериозно няма притеснителни данни. Има и логика: 2/3 от тези позитивни са деца, които понасят вируса леко, а 1/3 са ваксинирани, които също понасят заразяването сравнително леко. Ваксината помага не само срещу заразяване, а и срещу тежко разболяване.
11
0
 
7
 
! Отговори
йгфддфхкк преди 4 седмици
Каква жертва само! Защо ли ми напомня на изборите в България? Раздавачът печели винаги пъти повече от получателя, като по правило последният винаги е прецакан. Колко странно...
10
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"стигнат ли това ниво са приключили с темата"---------------------------------------------------------Силно прибързано заключение. Израел отдавна се похвали, че е ваксинирал населението си 100%, а днес започнаха да плачат, че ги удря нова вирусна вълнА.
9
6
 
11
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
И Путин е слуга на Антихриста.
8
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Президентът Владимир Путин призова най-малко 60% от руснаците да имат имунитет до есента, ниво, към което САЩ и голяма част от Западна Европа вече се приближават." Ц, САЩ ВЕЧЕ са над 60%. Няма да могат над 70% до след 10 дни, но това е друго. До есента САЩ ще са над 80 и нагоре. Реално тъй като няма да се ваксинират всички, на практика стигнат ли това ниво са приключили с темата. В Европа до есента се гонят също над 70%. В Русия ще постигнат 30, но ще обявят, че са към 50, както винаги. :))))
7
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
"Руски гиганти дават на служителите си коли след ваксинация. Инициативата увеличи процентът на ваксинираните в големите компании." Онзи ден във форума един човек обясняваше, че българите били най-ужасните продажници, а руснаците не били!? Нищо подобно. Навсякъде по света и винаги е било пълно с продажници!!! Между другото, в България подобна инициатива ще доведе до 0 ваксинирани на ден!!!
6
0
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 седмици
ОКАЗВА СЕ МНОГО ЛЕСНО ДА ВПРЕГНИШ ЦЯЛ ЕДИН СВЯТ
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Малиии, цял допълнителен почивен ден! Пък аз да ви кажа, че тук (в Западна Европа) по начало е нормално след ваксинацията да не ходиш един или повече дни на работа, в зависимост как ти понася. Обаче в Просия това е "бонус". :))))
4
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Безплатни е съмнително, че ще фалират. Вероятно са някакви коли върнати за претопяване.
3
9
 
18
 
! Отговори
123 преди 4 седмици
Масова евтаназия с инджекции.
2
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Е щото знаят, че няма дълго да ги карат... Тия ваксини да не са измислени да ни правят безсмъртни..
1
3
 
24
 
! Отговори
ехее преди 4 седмици
Мамата си трака! Къв е тоя зор баш след срещата у швейцарско не знам. Байгънясалия натисна нещо.