Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират

Няма логика да не се изследват антителата
225
Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Доц. Атанас Мангуров изрази съмнение за целта на европейските сертификати за коронавируса.

"Излиза, че целта на тези сертификати е не да се удостовери, че човек е безопасен, а да се накарат хората да се ваксинират", заяви той на пресконференция на АБВ, цитиран от "Фокус".

"Целта на електронния сертификат е докаже, че човекът не е опасен за себе си и за околните и този сертификат могат да получат хора, които са изкарали COVID. Само че прекарването на заболяването се удостоверява не с установяване на наличие на антитела, както е нормалната медицинска практика, а чрез това, че човека в рамките на шест месеца назад е имал положителен PCR тест за COVID и е бил карантиниран.

Още по темата
Като се има предвид, че чувствителността на PCR тестовете е около 80%, човек може да е бил положителен за COVID, но да е нямал всъщност заболяването и обратното. Тоест, за да се установи дали някой е изкарал COVID би трябвало да се изследват неговите антитела, което не се прави", обясни доц. Мангъров.

Той заяви, че другият начин да получиш сертификат е да имаш две дози ваксини, но това, че си се ваксинирал не означава, че човек има нужния имунен отговор в 100% от случаите и това също се проверява с това има ли антитела.

Според него е странно, че се акцентира върху това дали човек е боцкан, или не. Той добави, че е безсмислено хора с антитела, но безсимптомно протичане на COVID да не могат да имат сертификат, ако не се ваксинират.

"Излиза, че целта на тези сертификати е да се накарат хората да се ваксинират", подчерта доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
10
 
23
 
! Отговори
епидемиолог преди 2 години
До Любка МентатаTи прочел ли си какви глупости си написал. А специално тук Мангъров е прав във всяка си дума. Ще го допълня дори. Локдауните също бяха направени с цел да принудят хората да се ваксинират. Освен че прехвърлиха малкия и средния бизнес в ръцете на крупните компании .
88
31
 
10
 
! Отговори
Любка Ментата преди 2 години
Джангър-Мангър открил топлата вода. Естествено, че целта на сертификатите е хората да се ваксинират. Повечето хора нямат акъл сами да преценят какво да правят и те разбират само от "тояга". Не всичко е добре обмислено и постепенно ще се коригира, но е по-добре от нищо. А теорията на нашия Мангър е ясна - няма вирус, лекувайте се с чайчета и които оживее, оживее. Другите ще пият един студен Мангър.
87
10
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, доц. Мангъров! Това е истината, казана в очите на националните предатели, които за едни пари дават род и родина курбан...
86
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на д-р Мангъров! Казва им ИСТИНАТА на простото население и негативно кодираните индивиди.Във вирус вярват.А в БОГА не вярват!!! .. откъдето произлизат душите им.Най -голямата болест е невежеството да не знаеш откъде идваш и къде отиваш и защо си на земята като ученик. Вярват на това което им се казва и показва без да мислят.БОГ Е ЛЮБОВ! На високи нива на вибрации и чиста енергия болести няма.А вируси винаги е имало във физическия свят.IT'S ALL ABOUT LOVE !
85
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доцент Мангъров посочи точност на PCR тестовете от 80 процента. Може да си болен, но с отрицателен тест и обратно. Ама същото не важи ли и за тестовете за антитела, може да си изкарал заболяването а тестът за антитела да е отрицателен и обратно? Освен ако тестовете за антитела не са сто процентни като прецизност или поне много по-точни от останалите. За съжаление доцент Мангъров не посочи точността на тестовете за антитела.
84
33
 
9
 
! Отговори
ACDC преди 2 години
Кога ли Мангъров ще започне да говори като лекар, а не като политик? Все пак хипократова клетва е полагал.
83
37
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз изпитвам съмнения в здравия разум на Мангъров. И не знам дали е луд или нефелен.
82
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лъжеш. Общак си там. Те си имат достатъчно добри лекари, че да допрат до наште некадърници.
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щото тук ни ценят, уважават и ни плащат!
80
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Офффф, самовлюбените шведи. Ми бачкайте е БГ бе. Що сте емигранти?
79
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямаш представа колко много лекари работим в скандинавските страни! Завист, а??
78
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българските шведи са от ромски произход, да знаете!
77
38
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сертификатите са начин да се върне поне частично живота отпреди пандемията, да се възродят пътуванията, полети, бизнеса,туризма.
76
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Три милиарда ваксини са сложени! Ти колко искаш да видиш, че да се убедиш в безопасността им? Марсианците ли да почваме?
75
34
 
8
 
! Отговори
Швед преди 2 години
В Швеция 93% от възрастните и 87% от 16 и 17 годишните са се записали за ваксина . Да си знаете! Докато вие тука се тресете от параноя и си чешете езиците колко са опасни ваксините , белите държави се ваксинират.
74
12
 
34
 
! Отговори
Смърф преди 2 години
Преболедувах и нямам никакво намерение да се ваксинирам. За да отида за една седмица в Гърция не бих застрашил здравето на децата си. Тези ваксини са един голям шит и целта на международното еврей*ство е да се ваксинираме и станем опитни зайчета. Никога непроверена ваксина.
73
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров е прав за всичко.Казаното от него и е истина. Аз съм лекар и винаги съм се чудил що за хора взимат решения в Европа.Явно са подобни на нашите политици.А на нашите им липсва интелект,доблест и единственото, което ги интересува е да откраднат повече пари.Ако искат хората да се ваксинират трябва да ги мотивират и да им се даде коректна информация.Аз се ваксинирах и да при ваксинацията имах странични ефекти.Но ако трябва, отново ще се ваксинирам.С лошо няма да стане.
72
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
интересно, че това доцентче е с дененонощен достъп до определение медии!
71
18
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 81 преди 2 години
Дреме ми дали ще се ваксинираш. Земята се върти около слънцето, не около твоята лудница.
70
10
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз няма да се ваксинирам.