Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират

Няма логика да не се изследват антителата
225
Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Доц. Атанас Мангуров изрази съмнение за целта на европейските сертификати за коронавируса.

"Излиза, че целта на тези сертификати е не да се удостовери, че човек е безопасен, а да се накарат хората да се ваксинират", заяви той на пресконференция на АБВ, цитиран от "Фокус".

"Целта на електронния сертификат е докаже, че човекът не е опасен за себе си и за околните и този сертификат могат да получат хора, които са изкарали COVID. Само че прекарването на заболяването се удостоверява не с установяване на наличие на антитела, както е нормалната медицинска практика, а чрез това, че човека в рамките на шест месеца назад е имал положителен PCR тест за COVID и е бил карантиниран.

Още по темата
Като се има предвид, че чувствителността на PCR тестовете е около 80%, човек може да е бил положителен за COVID, но да е нямал всъщност заболяването и обратното. Тоест, за да се установи дали някой е изкарал COVID би трябвало да се изследват неговите антитела, което не се прави", обясни доц. Мангъров.

Той заяви, че другият начин да получиш сертификат е да имаш две дози ваксини, но това, че си се ваксинирал не означава, че човек има нужния имунен отговор в 100% от случаите и това също се проверява с това има ли антитела.

Според него е странно, че се акцентира върху това дали човек е боцкан, или не. Той добави, че е безсмислено хора с антитела, но безсимптомно протичане на COVID да не могат да имат сертификат, ако не се ваксинират.

"Излиза, че целта на тези сертификати е да се накарат хората да се ваксинират", подчерта доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами разбира се! Като не разбират от дума мангъровчетата, образно казано трябва остена да играе. При това никой не ги задължава. Могат да се ваксинират и да живеят нормално, или да не се ваксинират и да мизерстват, чудейки се кога ковида ще им смаже дробовете. Свободен избор за всички.
68
14
 
5
 
! Отговори
до ддт преди 2 години
Доказателства? Къде ги? И аз мога да имам твърдения за твой роднина по съребрена линия, нали?
67
31
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак ли тоа е?
66
16
 
43
 
! Отговори
ддт преди 2 години
Браво на Мангъров ! Истината трябва да се казва . Сертификатите са подготвяни много преди "пандемията"! Защо?
65
16
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Признайте си, че е прав, колкото и да ви е яд!!
64
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67Факт друг път,лъжа. Точно след ваксинацията започнаха щамовете. В Индия от януари се вакснаха достатъчно,за да родят новия щам.В Англия се появи дори щам на щама след ваксинацията,дори в БГ имаше бг щам,но не опасен,и той се появи след ваксинацията.
63
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧокоНе всеки с положителен ПСР тест развива силен имунен отговор. Същото е и с ваксините. Затова се слагат две дози. Но това са по-скоро изключения. Просто лъжеш най-нагло.
62
7
 
14
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
А други познати с положителен пср тест нямаха никакви антитела един месец след теста- май доста фалшив е бил пср-а :)))
61
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъра и другите лекари не знаят нищо и тепърва се учат и си остава каранатината най-сигурна. Ваксините няма време да ги тесват и не се знае.
60
15
 
35
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Както винаги, абсолютно е прав Мангъров! Дали си изкарал ковид се установява с тест за антитела, а не измислен пср тест. Моите пср тестове бяха все отрицателни, в преки симптомите, които имах. И сега 8 месеца по-късно имам антитела двойно повече от ваксинираните.
59
9
 
47
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Забранихме редица пластмасови прибори, сламки и прочее без които наистина можем (справка - имаше живот и преди появата им), но пък оcpaхме планетата с милиарди маски, спринцовки и шишенца от "вaкcини". Супер екологично. Найс, а?
58
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ще кажат конспираторите за факта, че бразилска, южноафриканска, британска мутации възникнаха далеч преди да дойдат ваксините? И че индийската (делта) възникна когато в Индия бяха ваксинирани 0,4% от населението?
57
41
 
14
 
! Отговори
Знаещият преди 2 години
На есен всички мангъровци на пангара! Да а *** затвориха отделенията ! Тогава при здравния министър , дето 20 години не е практикувал! Който е отказал ваксина , да си плаща лечението!
56
35
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров пак плещи глупости. В сертификата има данни и за тест PCR и за антитела, ако си ходил в лабораторията, де. Ясно кой е вдъхновител на антиваксъри и конспирации.
55
45
 
20
 
! Отговори
Отврат муцуна преди 2 години
По-грозна мутра не съм виждал! Само дезинформация това прави Мангъров
54
3
 
2
 
! Отговори
До ескимос преди 2 години
До ескимосКакво правиш в Европата , марш на снега !
53
10
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това го знаем отдавна Мангъров. Не ни казваш нищо ново. По-важното в случая е защо искат да ваксинират всички, при това и преболедували хора, които имат имунитет и защо делят хората по най-абсурдния начин? Някой може ли да ми каже каква е разликата между антителата на тия диагностицирани с пср, на тия с обикновен тест и на изкаралите го без диагностициране? Нали уж всички са с антитела срещу ковид? Или тия дето го карат са с ковид, а пък тия с пср и ваксина са с някакъв друг "ковид"?
52
14
 
21
 
! Отговори
ескимос преди 2 години
До сами преценете---Не по-вероятно, а е сигурно, че ваксината предизвиква мутации - това си е азбучна истина в епидемиологията и затова например срещу сезонен грип ваксинацията е месец преди да дойде грипният сезон.
51
13
 
32
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Сертификатът е просто хайка за вълци.
50
51
 
18
 
! Отговори
Тити преди 2 години
Лъжливото овчарче Мангъров. Вече дори и да каже нещо вярно, никой разумен човек не го слуша ...