Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират

Няма логика да не се изследват антителата
225
Мангъров: Целта на сертификатите е хората да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Доц. Атанас Мангуров изрази съмнение за целта на европейските сертификати за коронавируса.

"Излиза, че целта на тези сертификати е не да се удостовери, че човек е безопасен, а да се накарат хората да се ваксинират", заяви той на пресконференция на АБВ, цитиран от "Фокус".

"Целта на електронния сертификат е докаже, че човекът не е опасен за себе си и за околните и този сертификат могат да получат хора, които са изкарали COVID. Само че прекарването на заболяването се удостоверява не с установяване на наличие на антитела, както е нормалната медицинска практика, а чрез това, че човека в рамките на шест месеца назад е имал положителен PCR тест за COVID и е бил карантиниран.

Още по темата
Като се има предвид, че чувствителността на PCR тестовете е около 80%, човек може да е бил положителен за COVID, но да е нямал всъщност заболяването и обратното. Тоест, за да се установи дали някой е изкарал COVID би трябвало да се изследват неговите антитела, което не се прави", обясни доц. Мангъров.

Той заяви, че другият начин да получиш сертификат е да имаш две дози ваксини, но това, че си се ваксинирал не означава, че човек има нужния имунен отговор в 100% от случаите и това също се проверява с това има ли антитела.

Според него е странно, че се акцентира върху това дали човек е боцкан, или не. Той добави, че е безсмислено хора с антитела, но безсимптомно протичане на COVID да не могат да имат сертификат, ако не се ваксинират.

"Излиза, че целта на тези сертификати е да се накарат хората да се ваксинират", подчерта доц. Мангъров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


225
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 49Защото ваксините са един много рекламиран продукт. Нещо като някоя бг бира която колкото и да я рекламират си остава спирт
48
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПепаМангъров преглежда на частно - нормално е да взема пари за това. Все пак дори и да отидеш на преглед при личния отново ще ти вземе пари въпреки че не преглежда личния на частно.
47
35
 
16
 
! Отговори
Off преди 2 години
Въпроса е защо всички медии с удоволствие пишат за брътвежите на един луд?
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ваксинирания лекар: Щото винаги сме били перфектните нате гачи и "отличници". Още по времето на соца свикнахме така да се подмазваме на СССР.
45
18
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мангъров отново е прав.На този човек трябва да му дадем власт
44
39
 
15
 
! Отговори
Пепа преди 2 години
Пълен ку-ку! Взима толкова пари за прегледи, а не може да си позволи добър психиатър!
43
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз съм съгласен с него.Както и това,че е абсурдно да искат PCR за да се прибереш в България.На пр.Отиваш в Македония,където има 140 активни случаи ,а у нас 2500 активни случаи.За там не ти искат нищо,а за връщане у нас трябва или ваксина или PCR.PCR може да е отрицателен и човек да е заразен с Ковид.Всичко е абсурдно и медицински не логично.Аз съм лекар и от началото до сега виждам основно абсуд.Аз се ваксинирах:)
42
5
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако тоя сертификат беше толкова свещен, защо ваксинирани с 2 игли, със сертификат но идващи от зони в червено задължително се изолират за 10 дни, прави им се пср и дори да е отрицателен пак са длъжни 5 дни да са в изолация. Едва на 5тия ден имат право на нов пср и чак ако и той е отрицателен им пада карантината. Това е системата на Нидерландия! Т.е. тоя сертификат е хартийка за някакви други цели. И тук естествено идва въпросът - какви ?
41
6
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има нещо мнооого нередно в тия сертификати. Нали ако си в зелена зона това значи, че в държавата ти всичко е под контрол, т.е. болните са толкова незначително малко, че де факто не оказват значение. Защо тогава са тия сертификати? Факта, че са безмислени се доказва от запада, който казва че и със сертификат пак ти правят тест и те карантинират ако идваш от червена или оранжева зона. Тогава за какво е тоя фашистки документ? За проследяване на ваксинираните ли? Къде му е логиката въобще?
40
47
 
15
 
! Отговори
Истината преди 2 години
Всяка публична изява на този психопат увеличава броят на заболелите и респективно починалите с хиляди!
39
12
 
25
 
! Отговори
Киро Х преди 2 години
Доцента добре го е казал - целта на сертификатите на Сатаната е хората да се инжектират с отровната игла, но пък не е споменал крайната цел на Глобохомо върхушката, от кланящи се на Слънцето поклонници на Бафомет - а именно, каква е целта всички хора да се "ваксинират". Но, разбираемо е, ако каже и това, не само ще го цензурират, но е вероятно и да се самоубие. С два последователни изстрела в тила!
38
13
 
38
 
! Отговори
Додо преди 2 години
Алооо, Ваксофилите от коментариите, нали се набодохте (себе си, родителите си и децата си) с отровната инжекция, сега вече трябва да сте си спокойни, че един милиардер-евреин-психопат и кохортата му от слуги-евнуси, са ви спасили от сигурна смърт от Рона! Оставате останалите хора сами да преценят риска и ползата от отровната не-ваксина и недейте да навлизате в лунатическо повторение на вашата мантра.
37
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Един път и ти си прав.Ако целта е безопасността, защо за преболедували сертификата е 6 месеца ?
36
27
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 2 години
ДА, ДОЦ. МАНГЪРОВ ТОЧНО ТАКА Е, ПРАВ СТЕ. ТОВА Е ЦЕЛТА И В НЕЯ НЯМА НИЩО ЛОШО.
35
34
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този лудия защо още го пускат да плещи глупости и да мъти главите на И БЕЗ ТОВА размътените глави на хората!
34
10
 
55
 
! Отговори
Коприва преди 2 години
Логично! Когато говориш истината и можеш да я обосновеш може и врагове да си спечелиш, но ти е чиста съвестта. Иска се и кураж! Браво!
33
53
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво лошо има хората да се ваксинират? В Китай вече са ваксинирани 650 млн души с две дози, в САЩ - 170 млн души пак с две дози. Колкото повече ваксинирани, толкова по-малко терен за коронавируса да се вихри,да отнема животи и да предизвиква локдауни. Който е умен и над 40 г. да се ваксинира. Това е условие животът и икономиакат да се нормализират
32
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като почнат да драскат тук абсолютно неграмотни малолетни, с правопис под всякаква критика ваксърчета, си давам сметка, че се хабя напразно.
31
11
 
13
 
! Отговори
ваксинирайте се, преди 2 години
ако пет пари не давате за съществуването на душата...
30
55
 
34
 
! Отговори
роро преди 2 години
При 100 лева цена на преглед на частно, Мангъров има изгода от болни, не от ваксинирани. Някои ще умрат особено сухите съчки над 70, но пък Мангъров ще си напълни сметката