Задължително ваксиниране на медици, препоръча френският здравен регулатор

По-голяма защита срещу "Делта" варианта на коронавируса давали иРНК ваксините
10 юли 2021 11:41, Петя Славова
71
Задължително ваксиниране на медици, препоръча френският здравен регулатор
Снимка: БГНЕС

 Френският здравен регулатор заяви, че е препоръчал незабавно задължително ваксиниране на всички медицински служители и други специалисти, имащи контакт с хора, уязвими за инфекции с COVID-19, предаде Ройтерс.

Регулаторният орган Аш А Ес (HAS) освен това препоръчва да се използват иРНК ваксините на Pfizer/BioNTech и Moderna, за да бъде забавено разпространението на варианта Делта на коронавируса, тъй като осигуряват по-голяма защита от другите ваксини.

"Макар и броят на новите случаи и напрежението върху здравната система да са сравнително ниски, динамиката на епидемията във Франция е осезаема и бързо може да доведе до влошаване на здравната обстановка", заяви Аш А Ес.

Още по темата

Регулаторът издаде препоръките си 72 часа преди президентът Еманюел Макрон да направи обръщение към нацията за развитието на епидемията и стратегията на правителството му за смекчаване на ефекта от неизбежната според мнозина учени четвърта вълна, отбелязва Ройтерс.

По-заразният вариант Делта промени този месец рязко ситуацията със заболеваемостта. Регулаторът заяви, че правителството трябва да започне да мисли за задължително ваксиниране на цялото население, за да бъде готово да вземе такова решение, ако се наложи.

Аш А Ес препоръча и да бъде намалено времето между първата и втората ваксинна доза, както и хората над 55 години, имунизирани при първата доза с препарата на AstraZeneca да бъдат ваксинирани при втората с иРНК препарат.

След като в края на юни новите случаи на заразяване спаднаха до по-малко от 2000 на денонощие от над 42 000 в средата на април, от началото на юли средният им брой на седемдневна база отново нараства рязко.

За последното денонощие бяха отчетени 4580 нови инфекции. През последните шест дни средният брой нови случаи на седмична база се увеличи с над 50 на сто, ритъм, подобен на ранните фази на предишните вълни на епидемията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха, да си прецакаш здравето за цял живот заради мизерната докторска заплатка? Ще ги видим французите ако подължават така дали ще остане достатъчно персонал в болниците да им бие отровните ваксини.
66
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
43 при нас почнаха семейство възрастни над 80г, с Астра първа доза, не казвайте, че е от старост, преди това бяха живи...
65
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз няма да се ваксинирам, при нас сестри няма, едва ли ще искат да си загубят персонала, няма от къде и да намерят нови със предлаганите заплати.
64
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 59 Лекаря винаги ще изкара пари. Не е задължително да виси в болница.
63
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до "умника" О, бейби, един лекар все ще намери как да си изкарва прехраната - има толкова много професии които не изискват никакъв интелект и се упражняват от масата от хората( това касиери, сервитьори, охранители..............). Проблемът е че другите не могат да вършат тяхната работа!!!!!!!
62
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 60Ти не си лекар иначе щеше да си наясно че цифрите които даваш са на хора с много разбита имунна система. Бии си бустерите и мълчи.
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен60 Не знам що за лекар си, но да ти е хрумвало, че имунния отговор е индивидуален?! Може би жена ти има по-силна и отговаряща на стимула имунна система. Може би ти с Моерна щеше да имаш и по-малко антитела. Така да говориш едно към кесимстотин е много нелепо.
60
2
 
0
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
Ми да се приключва вече, иначе ходят по болниците, приемат ги и после защо системата е натоварена и не може да лекува други заболявания в обществото. Не разбирам, хем няма такова нещо, хем ходят по болниците, защо ми е въпроса, дайте да решим проблема от сега, всеки да си го изкарва на крак вкъщи и да не блокираме болниците с Ковид на есен, другите патологии няма да изчезнат
59
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лекар съм и се ваксинирах януари, Pfizer/ BioTech малко съжалявам че не изчаках Moderna, но когато се записах за ваксинация още нямаше Moderna, сега имам 11 000 AU/ml антитела, сравнение с жена ми, която е с Moderna и има 21 000 АU/ml, може би за мен ще трябва boosting доза, защото работя в Ковид отделение от 10 месеца
58
4
 
0
 
! Отговори
до "умника" преди 2 години
Те хубаво ще напуснат, ама какво ще ядат? Корени?
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами лекарите са умни хора! Да напускат и да гледат шоу отстрани! Без тях как политиците ще си надписват броики и ще трупат пачки от бигфарма.
56
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хайде стига с тази лъжа за 0,7% критични случаи в целия свят. Това са данни само от държавите, които казват колко са критичните случаи, но десетки държави не дават такива данни. Например Индонезия има 368 хиляди активни случаи, но не дава данни за сериозните случаи. Колумбия има 160664 активни случаи, от които 8155 да в сериозно състояние. Това колко процента е, че не мога да смятам.....
55
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този регулатор представлява уж най свободната страна в света. А препоръчват отнемане на права не просто на хората а на медиците, тоест на най запознатите с ваксините хора по света и в частност в една страна.
54
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50 - коронавирус е един от причинителите на сезонен грип. Известно е на медицината од много десетилетия. Коронаавирусният грип КОВИД е необичайно лек, и е опасен единствено за много възрастни и много болни хора. В цял свят, от всички ковид-случаи, тежки или критични са 0.7%. И заради това унищожават икономиките, побъркват хората и напират да ни инжектират с ужасно вредни експерименти. Абсурдно, но се случва.
53
0
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
На език какъв в заглавието словоредът е?
52
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите са два вида-едните са платени клакьори , а другите се само глупави. Първият вид трябва да бъдат съдени за тероризъм срещу здравето и сигурността на обществото. Вторият вид трябва да бъдат ограмотени, но е малко съмнително да се случи, пред вид че са роми.
51
2
 
24
 
! Отговори
123456 преди 2 години
Много взеха да лансират, опипват почвата със задължително ваксиниране! Тон за песен даде Русия и сега: Гърция, Франция..Само "нашите европартьори" да не натиснат нашите гъ..зо близници, че на последните лошо им се пише!
50
1
 
6
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
До Анонимен 21 А бре, момче по-голяма глупост и тъпня не бях чел скоро!!! Ако твоите деди са останали в развитието си на ниво птичи мозък виждаш ,че на повечето пишещи тук не са! Боже накъде отиваме с толкова затъпяла и проста нация-май хванахме трамвая за гробищата на историята!?
49
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учудващото е, че все още има някакви, които смятат, че Ковид-19 е грип. Не поумняхте ли?
48
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тежко болни в целия свят от смехотворния, изключително лек КОВИГРИП - 0.7%. Страшна работа.