Протест в Гърция: "Не" на ултиматума "работа срещу ваксина"

Демонстрациите бяха срещу проект за задължително ваксиниране
22 юли 2021 08:36, Елка Василева
129
Протест в Гърция: "Не" на ултиматума "работа срещу ваксина"
Снимка: архив, БГНЕС

Със сълзотворен газ гръцката полиция разпръсна многолюдна демонстрация в Атина срещу законопроекта за задължително ваксиниране, внесен от правителството. Демонстрация се състоя и в Солун.

С национални знамена хиляди гърци се събраха на централния площад "Синтагма" в гръцката столица.

Още по темата

С плакати "Отстояваме свободата си, искаме демокрация“, "Няма да допуснем фашизма на правителството" демонстрантите предупреждават депутатите от всички партии да не подкрепят при гласуване задължителното ваксиниране.

Присъстваха и медицински работници, които заявиха, че не са против ваксината, а против задължението да се имунизират, за да останат на работа.

Полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, като не им позволи да достигнат до парламента.

В центъра на Солун също се събраха много гърци. Те скандираха и срещу медиите, които умишлено рекламират ваксините като единствен път за спасение от коронавируса.

Няма да допуснем ултиматума на правителството "работа срещу ваксина", казаха пред медиите участниците в протестите. "Това е чист фашизъм" коментират в социалните мрежи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Както казват турците -Интереса клати феса.Ако се ваксинират после няма да могат няколко пъти в годината да вземат болнични заради карантина.А то това си е далаверка-седиш си у дома,свършиш си някакъв ремонт и даже ти и плащат.Имам познати които няколко пъти я врътнаха тая далаверка.Да не са луди да се ваксинират?
97
8
 
5
 
! Отговори
Аре преди 2 години
Пилците се броят наесен. Антиваксърите също
96
3
 
3
 
! Отговори
Маските ВЪН преди 2 години
Маските ВЪН от парламента и магазините !!!Щом НЯМА араби, не.г.ри и китайци НАБЛИЗО, НЯМА и кой да те ЗАРАЗИ с вируси...Нека да МАХНАТ маските за българи в България, да НАКАРАТ всички чужденци да ходят АБСОЛЮТНО навсякъде по улиците, с маски или с торба на главата, за да НЕ ни заразяват... И да видиш как в цяла Европа СЪЩО ще МАХНАТ маските !!
95
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Статия е изключително благодатна за коментари на конспиратори и антиваксъри. Право в десятката...
94
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами сега всички обгазени ще ги пишат ковид, ако им дотрябва лекар! Хитри са гърците!
93
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За голямо съжаление всичко дето ни предупреждаваха мислещите хора обиждани на (конспиратори)за Ковид измамата и FACKционите се оказа истина
92
2
 
28
 
! Отговори
Да гониш преди 2 години
със сълзотворен газ хора, чието здраве искаш да "СПАСЯВАШ"!?!?!?Най-доброто доказателство за голямата лъжа и далавера, наречена ковид-пЛандемия!Такива и подобни действия предприемат властите и в дружи държави?!?!ЗА ВАШЕТО "ДОБРО", ЩЕ ВИ НАЧУКАМЕ КАНЧЕТАТА С ПОЛИЦЕЙСКИ ПАЛКИ И ЩЕ ВИ ОБГАЗИМ?!?!Как да вярваш на такива "грижовници"?Прав е колегата, който пише да им снесем по 100 еврака на калпак и да мирясат.За пари става въпрос, не за грижи!
91
1
 
9
 
! Отговори
абе преди 2 години
Да кажат: За да си направим играта, ни трябват по 100 евра от калпак. Даваме им ги и да спира това малоумие.
90
4
 
21
 
! Отговори
браво преди 2 години
на гърците. Затова винаги ще имат пари, без да се озорват и свобода. Ние само ще им завиждаме.
89
1
 
13
 
! Отговори
!! преди 2 години
Айде, гербаджиите, дето все комунизъм им се привижда, какво е това в Европа? Ами баш див комунизъм!
88
3
 
29
 
! Отговори
така преди 2 години
Обзалагам се, че един ден на земята ще съществуват здрави и честити САМО АНТИВАКСЪРИТЕ! Те не са подписвали декларации за "очаквани нежелени реакции" от ваксините. Забележете- не "евентуални", а" очаквани". Естествено не в близките месеци, че да не откажат другите умници.
87
2
 
29
 
! Отговори
човек преди 2 години
До: номер 103 И аз го четох, има го на сайта на Европейската Агенция по Лекарствата, на английски и на български език. Ама бас ловя че никой не чете, само ги интересува "вълшебния" сертификат с който ще могат и това лято да ходят по гръцкото моренце да се пекат на тамошните плажове! Аз го четох и например не съм съгласен да получа "увисване на част от лицето" - буквално това е един от иначе "редките" странични ефекти! На какво ви прилича това? На мене на чист инсулт?
86
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Барба Ганиос?
85
5
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изтеглих си т.нар. информирано съгласие от любопитство. Имам въпрос към ваксърите. Подписали сте, че сте запознати с "очакваните нежелани лекарствени реакции на прилагания биопродукт". Смърт влиза ли в графа нежелани реакции? Кажете ми, щом сте запознати и щом сте се подписали, че сте запознати, какви са тези реакции и кой по-точно ви е запознал с тях? Не мога да повярвам какви неща подписвате, честно. В графа "нежелани лекарствени реакции" може да влиза абсолютно всичко, но щом сте наясно
84
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СкороВъзможно е да се случи за малко, докато ваксърите станете 70%. След това вече няма да е нужно, защото целта ще е постигната, а след 5-10 години населението на планетата ще е със 70% по-малко. Познай защо...
83
27
 
2
 
! Отговори
Скоро преди 2 години
Антиваксърите ще бъдат под ключ
82
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъри, *** си спокойно от ковид, не ми пречите.
81
6
 
42
 
! Отговори
Браво на Гърция ! преди 2 години
Оставете ваксърите , скоро няма да ги има и без това !
80
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
оставете антиваксърите да си измират спокойно от ковид!
79
0
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Който произвежда ваксините пуска и вирусите! Само Файзер в момента са декларирали, че работят с 40000 варианта! Печалбата от ваксина е 20:1! Сладък бизнес!