Край на спокойствието, четвъртата вълна още през август

Има раздвижване, новозаразените вече са около и над 100, каза доц. Гломб
23 юли 2021 08:58, Елка Василева
82
Край на спокойствието, четвъртата вълна още през август
Кадър: Нова тв

„Намираме се в края на един спокоен период. Определено започва раздвижване, новозаразените вече са около 100 и над 100”. Това заяви вирусологът доц. Любомира Николаева-Гломб пред Нова тв.

Относно Делта варианта на коронавируса тя каза: „До 8 юли резултатите показват, че повече от половината секвенирани проби са с този вариант. Алфа отстъпва, а Делта настъпва”, уточни вирусологът и поясни, че ситуацията с коронавируса ще започне да се усложнява още през август.

Още по темата

Специалистът посочи, че за да се постигне по-висока ефективност на ваксините срещу Делта варианта, е добре да бъде завършен целият процес на имунизация.

„Ефективността на ваксината само след първата апликация е около 50% и се вдига на 88% след втората”, добави доц. Гломб.

"Да, наистина заболеваемостта в другите страни се измества съм по-младите, но там възрастните са ваксинирани. А у нас ще има заразени и възрастни, а там смъртността е по-голяма. При Делта варианта са нужни две дози за предпазване. Препоръчва се и смесване на ваксините - РНК и векторна", каза тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до хейтъри платени ваксъри ***, мечтайте си в розови блянове то ковид реално няма освен в троловете и хейтъри
68
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
какви вълни какви ти пет лева, до 2025 сигурно ще станат 1000 вълни докато не набоцкат всички, кефя се как истерясват гломб,куньо *** , витанов недоклатения и прочая паплачь изпуснаха влака с бройките и срока
67
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да се ваксинират първо полицията, хем нали са най-здравата част от обществото, и нали се жертват за обществения ред хах айде еничарите първи. Само с това условие-ултиматум може обществото да се накара плана да разпадне, защото патрулките са бъзливци на практика, бъзливците които охраняват мафията.
66
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не се ядоствайте антиваксъри, скоро ще се споминете от ковид.
65
14
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Ще се имунизирате. Ще вдигнете температура при имунизация, защото перспективата на света е домове, в които сме затворени, превърнати в килии и безработица, както и смъртност от рак, инсулти и инфаркти. А и самият коронавирус ще убие още хора.
64
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЧокоЗадължителна за теб и семейството ти. Сега чувам за една позната ваксната пролетта,че вече има сериозни здравословни проблеми.
63
12
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
В България има много повече заразени но червеното правителство лъже.скоро ще го разберем
62
20
 
3
 
! Отговори
Чоко преди 2 години
Задължителна ваксина за всички.
61
3
 
15
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 2 години
Не знам от коя масонска ложа изплува тая *** грозотия,но определено си мисли да плаши децата! Горките дичица,има да се стряскат на сън след сама един неин СЕАНС!!!
60
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България към момента напълно ваксинирани са 890858 човека. От тях примерно 820000 са с изминали достатъчно дни след ваксинирането, за да сработи ваксината. От тези 820000 при между 5% и 20% ваксината няма да ги защити, значи около 700000 може да се очаква, че са защитени, което е около 10,1% от населението на България и прекалено малко.
59
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко тези подготвят световна война, пък ви разсейват с ваксини! Лошоооо
58
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може ли да ходим с противогази???Има ли забрани за това нещо???Въпрос от неваксиниран.
57
5
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Добре, как е възможно да има вълна, каквато да кажем е имало при нула % ваксинирани? Не си ли давате сметка, че 20-30% все пак са някаква спирачка? Значи вместо вирусът да прескача от човек на човек, трябва да прескача ПРЕЗ човек? Това е все едно сте увеличили дистанцията между хората от 1 м на 1,5 м. Нали трябва да има контингент от податливи хора и да са наблъскани на гъсто? А вие намалявате възможните болни с 30% и при това ги разреждате, тоест разтегляте веригата на предаване? М?
56
2
 
27
 
! Отговори
ахахаа преди 2 години
"Край на спокойствието, четвъртата вълна още през август"с усмивка на облекчение каза г-жа Гломб
55
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТО 59: Някои си гледаха живота и се подготвяха за празниците, други се чудеха на кои да вярват вместо на себе си и винаги избират този който вика най-силно и плаши най-много.
54
3
 
4
 
! Отговори
Лллл преди 2 години
Стах ме е , но малко ! И се дразня от писанията на тоя и оня . Искат вече всичко да става на сила . Ще започнат да ваксинират и децата и в бъдеще не се знае какво ще стане . Ако раздават по-качествени маски на по-бедните хора , а и на всички останали . Виждала съм хора с гнусни парцали на лицето си . Те са вредни и могат да причинят ред вреди .
53
6
 
6
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Матреала бързо забрави ноември-декември 2020-та -----////------ Какво е имало през ноември-декември ?
52
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 56!!! Статистиката се надписва! Влачим 7000 болни от април! Не им е проблем да надпишат още 7000! Няма отчетност на болниците! Там системата работи така, че да се краде и точи НЗОК!
51
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хаха!!! Така е! Вижда се в САЩ, как затварят кредитни линии! Ама и 5 вакси да си сложат, вероятността да изплатят кредита е почти 0!
50
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди 10 дни бяха средно 54 на ден. Сега са средно 93 на ден. След около 10 дни ще са около 240 на ден. Около 15-20 август ще са вече по около 1000 на ден и т.н. Починалите ще са пак много, защото най-възрастните не са ваксинирани, както направиха в другите държави.