Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19

Ваксините предпозват и от "Делта" варианта, каза проф. Тодор Каранджиев
27 юли 2021 12:14, Ния Христова
403
Проф. Кантарджиев: Това е последната спокойна седмица относно COVID-19
Снимка: БГНЕС
Това е последната спокойна седмица по отношение на разпространението на коронавируса - имаме фалшиво епидемично благополучие. Това каза пред Агнеция "Фокус" консултантът по ваксинационния процес към Столична община проф. Тодор Кантарджиев.
 
Според него здравната система трябва да се подготви, а хората да се ваксинират. Той заяви, че броят на ваксинираните у нас е обидно нисък за европейска държава.
Още по темата
 
"Измина последната спокойна седмица по отношение епидемичното разпространение на коронавируса, но това не бива да ни стресира. От тази седмица вече продуктивното число расте и 1000 болни заразяват 1025 души", уточни още проф. Кантарджиев.
 
Той посочи, че открито се срещаме с приятели, да посещаваме мероприятия и фестивали, но броят на заразените ще продължи да нараства през следващия месец. 
 
Проф. Тодор Кантарджиев обясни, че ваксините, които се прилагат в България предпазват и от "Делта" варианта.
 
Професорът коментира, че на 1000 преболедували седем души могат да повторят инфекцията, а около 5% от ваксинираните биха могли да се разболеят, но ще прекарат инфекцията леко. Преболедувалите трябва да изчакат между три и шест месеца, за да се ваксинират и да получат силен имунен отговор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


403
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
283
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Народе,вълните ще идват до момента в който всички народи излезем и ги изметем всички тия престъпници,само това е начина да спрем болните мозъци в противен случай те ще посегнат и на децата.Ще трябва да живеем с по 5 ваксини през 6 месеца само заради това което са пуснали и какво става с нашия организъм тогава?Осъзнайте се,не се разделяйте на ваксъри и антиваксъри,не бива да позволим на тези извратени типове да се гаврят с нас.Навремето затова е имало Народен съд щото другия в момента спи!
282
1
 
14
 
! Отговори
Ваксиниан Антигенов преди 2 години
"Това е последната спокойна седмица по отношение на разпространението на коронавируса - имаме фалшиво епидемично благополучие." :-) :-) :-) Хм! Как да тълкуваме това? Че от другата седмица, която странно съвпада с началото на месеца, по сценарий са ни предвидили нещо ново? ----- Няма болни - казват: "Имаме фалшиво епидемично благополучие". Има болни - "Нали ви казахме, че така ще стане?" Тия не могат са капо. :-)
281
1
 
17
 
! Отговори
1234 преди 2 години
Тоя докога ще ни го натрапвате? Това, че е на някаква измислена длъжност в София, не означава, че трябва цяла България да му гледаме гнусната физиономия с изцъкления поглед. Вземи се скрийй, вре! Не искаме да те виждаме повече! И запази предположенията за себе си, нас не ни интересуват!
280
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вие сега искате да ме накарате да се откажа от правата си да съдя ваксинаторите, ако стане нещо, а утре ще ме накарате да се откажа от всичките си права и ще ме възнаграждавате със сертификати даже! Накъде върви света.
279
0
 
6
 
! Отговори
Вирусолог преди 2 години
Извинявай, Кантарджиев, грешна ти е сметката. 1000 болни заразяват 1025, 255478 души. Пууу, смятай точно, де! Предполагам, разбирате мисълта ми: Кантарджиев предвижда непредвидимото ...
278
0
 
1
 
! Отговори
до 307 преди 2 години
Ситуцията е доста динамична. Може да минат месеци и години, докато набраните данни и анализи бъдат рецензирани и публикувани. А и рецензираните публикации са доста орязани в сравнение с началните данни. Така, че за сегашната ситуация, medrxiv за мен е достатъчно надежден и изчерпателен източник на информация.
277
0
 
0
 
! Отговори
do 297 преди 2 години
medrxiv e препринт сървър. Статиите там не са пиър-ревюирани. Това не значи, че не са ценен източник на информация, но значи, че информацията там не е проверена от други изследователи и специалисти. Надеждни източници са статии, минали ревю, и публикувани в медицински издания.
276
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво са е оцъклил! Баба шаманка.
275
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя още ли е жив ! А дано тия дни отпътува Нагоре или Надолу , че ми писна от него
274
2
 
14
 
! Отговори
Светофар преди 2 години
Между другото, в договора за продажба на Pfizer, e записано изрично, че обезщетенията се поемат от купувача. Странно изискване, при положение че продуктът е минал строги изисквания за безопасност и ефективност.
273
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
кънтърджиеф подписа ли се че фирмата не носела отговорност за продукта си преди да го инжектират
272
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ха - от другата седмица ще запчват да затварят антиваксърите - интересно
271
4
 
16
 
! Отговори
ATAKA_FOREVER преди 2 години
Скрий Са в Дупката КАНТАРЖИЙКА...Нищо не става от Теб.И бай'Шиле да беше вместо Теб--- същата РаботаКПД = 0.00ЗАПЛАТИ Бол...
270
0
 
1
 
! Отговори
до 295 преди 2 години
Между другото никъде не открих името Rafael Zioni да се свързва с fake news. Може би трябва да дадеш някакъв източник. Все пак трябва да си готов да предложиш такъв, когато го изискваш.
269
6
 
9
 
! Отговори
Ей паникьор ! преди 2 години
Пак ли си ти бе ?
268
2
 
2
 
! Отговори
човек преди 2 години
Чудесно! Другата седмица съм на морето!!!
267
0
 
2
 
! Отговори
до 293 преди 2 години
Всъщност си прав, докато не излезе статия в medrxiv, няма как да твърдя каквото и да било. Но дотогава имам основание да се съмнявам. А ти, след като имаш кричтично мислене, дай основа за размисъл от сериозен изчточник, за средносрочния ефект от ваксинирането. Защото според мен в това отношение цари хаос, и нищо не е сигурно.
266
5
 
20
 
! Отговори
@ преди 2 години
Много спокойна ще е всяка седмица ако народа вземе прословутата ви тояга и ви остави моркова, а след това ви почне с тоягата. Мустакоаткото и цялата свита с тоягата и да видиш после каква спокойна година ще има и никой няма и да чуе за този грип.
265
0
 
2
 
! Отговори
до 293 преди 2 години
Ти нямаш критично мислене, не може всеки източник да му вярваш, моля те не се излагай, как можеш да кажеш : Но, искаш източник имаш го! Четене с разбиране е признак на мислене, както ти се изказваш, малко плоско, но става, но за да разбираш трябва да имаш основа над която да градиш и да четеш повече, един източник от жълт немски вестник, цитирал rafael zioni ( фейк профил с американския twitter)
264
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Как ваксините предпазват от Делта след като в Израел вече ще им бият трети биопродукт?