Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането
8 авг 2021 20:02, Анисия Иванова
192
Барове и ресторанти в САЩ ще обслужват само ваксинирани клиенти
Снимка: БГНЕС

Нарастващ брой барове и ресторанти планират да обслужват само ваксинирани клиенти в оформяща се нова тенденция, след като президентът Джо Байдън поиска всички федерални служители да покажат, че са ваксинирани или да се подлагат на редовни тестове за Ковид-19, пише американският вестник The Hill.

Компаниите от частния сектор в различни индустрии последваха примера след директивата на Байдън, но ресторантите, от големите вериги до малките местни фирми, побързаха да искат доказателство за ваксинация за вечерящите.

Ресторантската индустрия беше опустошена от затварянето и блокирането заради Ковид-19. Новият скок на случаите се разглежда като реална заплаха за индустрията, която започва да се завръща.

Те се опасяват от нов локдаун, ограничения за социално дистанциране, които водят до намаляване на работата и излагат на риск работните места на служителите. В резултат на това някои казват, че едва ли е изненада, че редица заведения бързат да изискват ваксини.

"Съвсем логично е да се изисква ваксинация, за да влезете вътре, защото отново излагате персонала си на риск и ние се стремим да избегнем нов локдаун на всяка цена и да се уверим, че клиентите ви се чувстват в безопасност и няма риск те да се заразя", казва Анелис Гогер, сътрудник експерт от "Брукингс", цитиран от "Фокус".

Кметът на Ню Йорк Бил де Блазио издаде първото общо изискване за цял един град, като задължи хората да покажат доказателство за ваксинация, за да вечерят в ресторант, да тренират във фитнес зала или да отидат на кино.

След съобщението му, кметът на Вашингтон Мюриъл Боузър каза, че ще обмисли дали във столицата е необходимо да се изисква хората да покажат доказателство за ваксинация за достъп до ресторанти и барове.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


192
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименАнтиваксърите сте долна и нагла пасмина, която си развява сополите навсякъде и заразява невинни хора.Такива смрадове винаги е имало, но сега особено са обнаглели.
62
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 67-- алоу, ваксинирания. Ти си откачил бе!
61
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
не посещавайте такива заведения да видим кой от кого има нужда.
60
10
 
9
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
До ФАЩ 2023г. Колега, Както има селфони (мобайл телефони), печати на китката с фосфорецираща субстанция при влизане в елитни барове и дискотеки, пръстови отпечатъци по ВСИЧКИ летища на САЩ, DNA тестове и т.н., защо да няма и чипове? Всеки ще бъде разпознаваем и никой няма да може да ползва неговите банкови акаунти, телефон, лаптоп, компютър, лек автомобил или да му отваря къщата,... Все приятни неща и чудесни придобивки в 21 век. US паспортите също са с чип. Българските - също. Наздраве!
59
2
 
22
 
! Отговори
Попай преди 2 години
Аз съм ваксинираб заради работата ми с Джонсънка( по-малкито зло), но ако ми искат сертификата в заведение, кино, театър или каквото да е обществено място ще им тегля сична майна и не влизам!
58
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още една причина да не се ваксинирам.
57
3
 
7
 
! Отговори
Max преди 2 години
Скоро и в България, само незнам кой ще подпише заповедта.
56
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Социалният експеримент с псевдоваксината продължава с пълна сила. В очакване сме на новите репресии за проба на търпимостта на популацията.
55
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да живеят Съединените Комунистически Американски Щати, Да живеят Другарите Болшивишки Комисари от ЕС! Ура, другари! Да се Ваксинираме дружно по няколко пъти от всички ваксини и да преизпълнем Петилетката на другарите от Билдербергския клуб!!!!
54
5
 
28
 
! Отговори
Хайде, хайде преди 2 години
Имам документ за ваксинация. Понеже жена ми е мед.сестра. Дали съм боднат истински оставям на въображението ви. Но друга е идеята. На ресторант не съм стъпвал повече от години. И градина си имам, и барбекю, и място за верни приятели. Нямам бягаща пътечка или "гладиатор" ама си имам тежести и велосипед за фитнес. И за какво кино ми говорите вече като за 3000 лева получавате домашно кино като от бъдещето. А филмите са безплатни.
53
19
 
5
 
! Отговори
US Immigrant преди 2 години
Точно това е целта. Светът да продължи да се развива без антиваксъри. Между другото, много хубава снимка на 44 улица в Манхатън.
52
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слави Трифонофф си е поставил и бустерна доза!Всички, които са гласували за него - задължителна ваксинация!
51
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Искам и тук същото! Писнало ми е от скапани *** да смрадятт заведенията.
50
2
 
4
 
! Отговори
Мяууу.... преди 2 години
Който не се вакса, няма да бъде приет в Лигата на Отмъстителите - на Прилипъ, на Тенекията, на Мравката, на Паяка, на Ку-Ку Бенд, на Майор Деанов от ДС на БКП и на Винету от Банкя!
49
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много измислено заглавие. Уж мислят, уж планират, може би в Ню Йорк и Вашингтон. Глупости. Я да видим как ще стане тая работа във Флорида или Тексас. В Щатите съм, няма подобни планове.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доктор Радева, това твоето е талант.
47
2
 
15
 
! Отговори
ФАЩ 2023г. преди 2 години
На вратата ти прочитат чипа и ако не е от вярната ваксина (пфайзър) не те пускат, а ако нямаш изобщо чип викат на 911 полицията да те застреля
46
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А кога краварника ще бъде унищожен с ядрено руско оръжие !? Време е господин Путин !
45
2
 
18
 
! Отговори
MIKE преди 2 години
Фалшива новина. Валидно е само за New York град, дори и там среща доста силна съпротива, не е влезнало в сила още. Никаде другаде в страната няма такива изисквания.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо Бау стои по цял ден и репортва коментари, няма друго предназначение. Либерален агент.