Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?

МЗ излезе с обяснения
194
Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването обясни каква е разликата от положителен случай на коронавирус и болен от  COVID-19

Не всеки, който се зарази с вируса COVID-19, ще се разболее. Това зависи от безброй фактори, на първо място - от състоянието и реактивността на имунната система. Голямо влияние оказват и общото състояние на организма, наличието на съпътстващи заболявания, възрастта, условията на живот и труд, климатичните промени, количеството на попадналите вирусни частици и още много други, посочват от МЗ.

Още по темата

Заразеният, но неболедуващ човек, продължава да разпространява вируса и да бъде опасен за околните и обществото.

Хората, развили клинична картина на коронавирусната инфекция, след преболедуване създават хуморален и клетъчен имунитет, който според най-последните научни данни трае до 10-12 месеца, с най-различна интензивност в зависимост от по-горе посочените фактори. Но трябва да се знае, че преболедувалите също продължават да разпространяват инфекцията, независимо от създалия се имунитет.

Защо е толкова важно да се спазват противоепидемичните мерки от всички – преносители на вируса, болни и ваксинирани?

Спазването на противоепидемичните мерки е много важно и с него трябва да се съобразяват както преболедувалите, така и всички други граждани, защото всеки един от тях може да бъде носител на вируса и да го разпространява. Това важи със същата сила и за ваксинираните лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако хората без симптоми - кихане и кашляне, заразяваха, как досега Човечеството е оцеляло без маски? Особено във времената, когато и хабер са си нямали от микробиология и медицина въобще? Говорите пълни глупости. Имунитет се прави с преболедуване и след това редовни контакти с вируса, за да се "ъпдейтва" имунитета.
148
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 164 - Написаното от теб просто не е вярно. 4 или 5 човека умирали от 100 заразени. Ако беше така в България досега трябваше да са измряли стотици хиляди. Друго важно нещо е, че ПСР-тестът засича близо 50 вируса а не само Ковид (пишете в гугъл "факти антония първанова ПСР" и четете) т.е. статистиката за Ковид по принцип става само за тоалетна хартия. Вируси има десетки хиляди, но до март 2020 явно повечето хора не бяха наясно с този факт. Вече знаят поне за един вирус. Напредък!!!
147
1
 
13
 
! Отговори
Поредната лъжа преди 2 години
създаваща негативно настроение срещу истински здравите хора! "Заразеният, но неболедуващ човек, продължава да разпространява вируса и да бъде опасен за околните и обществото."При това положение пожелавам на всички да с здрави и опасни за обществото!
146
14
 
2
 
! Отговори
до 164 преди 2 години
Там е работата, че няма просто как да си живееш живота. Дори и малък шанс да има да предадеш болестта, потенциално се превръщаш в убиец. Разбира се, трудно е да се осъзнае, но при положение че на всеки 100 заразени, 4 или 5 умират (виж статистиката), крайно време е да се разбере социалната отговорност на всеки човек в обществото. Истината е, че няма как да живеем по старому. Стават такива работи един-два пъти на 100 години и ние сме "извадили късмета".
145
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно е, че всеки един може да разпространява вируса. Тогава не е ли време вече да престанем да му обръщаме внимание. Болните да се лекуват, тези, които искат, да се ваксинират, другите да си живеят живота.
144
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вирус няма.
143
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
У ваксиниран мозък нема такова нещо
142
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дрън брън ПСР тестовете са негодни доказа се
141
0
 
21
 
! Отговори
Некадърници преди 2 години
Вирусът се казва Sars-Cov_2, а болестта е Covid19. Безсимптомно заразяване НЕ съществува и вече дори най-върлите ковид-сектанти CDC в САЩ го признаха.
140
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power Ами махния я, кой те спира? С маска ли спиш? Платените достигате нови висоти на виртуални въздишки.
139
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 153 Ами кво да ти кажа, Солар... Звучиш, все едно си живял в пещера и наистина си пропуснал цялата пландемия... Договорите с Пфайзер имат клауза да не се прилагат никакви лечения с лекарства като хлорохин, ивермектин и др.
138
3
 
7
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Solar Power По времената когато е нямало фабрики и растителноста е била по малко. Виж гугъл мапс колко е растителноста преди 10-15 години. Така наречената ти чумна епидемия е от трупове на животни във водоизточниците, това е същото което има и в инжекциите. По никакъв друг начин не могат да се заразяват хора. За падането под робство (което не е било 500 години) са виновни евреите (собственици на османците) Коен и Сара, както и хазарския каганат (Русия). Как ти звучи (каб)алах? :))
137
9
 
5
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Без маски в Дания - около 60% ваксинирани вече. Кога ще махнем маските и при нас и ще можем да бъдем спокойни ,че не ни дебне смърт от някъде ?
136
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Израел половината население е на възраст под 30 години. Те на практика не боледуват. Колко от най-младите са ваксинирани и колко от хората над 30 години?
135
7
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Хора мислете ! Като ви пробутват поредната конспиративна теория. Мислете ! Защо ? Кой има полза ? Защо му е да го прави и т.н. ...... Винаги бъдете критични към всичко докато намерите истината. Може и да е някъде по средата :)
134
7
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен 151: Искаш да кажеш,че на държавата ни е изгодно да не лекува пациентите , да харчи повече пари, да прави затваряния и прочие .... ? Че това ДДС като не купуваме кой ще го внася ?! Армията от бюджетари как ще работи ? Откъде пари ? И да не забравим,че колкото повече хора умрат , то Бил Гейтс ще продаде по малко windows 10, bmw ще продадат по малко коли, pepsi ще продадат по малко. Никой няма печалба от това света да е затворен и да не работи нищо :) Още по малко България.
133
11
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
"А, и никакви маски." - Това е малко като "От студ умир, гъзар бъди" :) Нищо лично. Аз си се боцнах, нося си маска, пазя си дистанция и за момента нищо не ме е лепнало. Имам солидна доза антитела... така,че и ако случайно барна нещо организма ми ще проведе атака веднага и ще унищожи нападателя и ако е нужно ще направи още антитела. Който иска да е смел , моля :)
132
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 146 Кое нека да се пробва, бе Солар? Ти да не си пропуснал последната година и половина? Пробвано е! Работи. Точно заради това не го дават на хората! Както и всички други лекарства, които бяха спряни с оправданието, че имат странични ефекти, за да ни пробутат ваксините, при които явно няма проблем, че имат странични ефекти!!!
131
5
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Кал-Ел: Виж в каква симбиоза са били времената на чумната епидемия. Даже и фабрики е нямало......А между другото това е една от причините за падане на България под Османска власт. Просто тук е нямало хора. Населението е било наполовина .... избито от поредната чумна епидемия преминала през земите ни.
130
10
 
6
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Това,че в болницата не знаят как да се борят с вируса или това зависи според организма още повече затвърждава идеята,че на първо време не трябва да се стига до болницата, тоест решението е ваксина. Имаш антитела и организма ти дори да срещне вируса ще го атакува веднага и ще прави още тела. Неваксинирания когато се зарази организма му 2-3 дни опитва да "уцели" антителата с които да се бие. Това е цялата работа. Може и да имаш шанс неваксиниран, но аз лично не искам да се пробвам.