Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?

МЗ излезе с обяснения
194
Каква е разликата между положителен случай на COVID-19 и болен?
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Министерството на здравеопазването обясни каква е разликата от положителен случай на коронавирус и болен от  COVID-19

Не всеки, който се зарази с вируса COVID-19, ще се разболее. Това зависи от безброй фактори, на първо място - от състоянието и реактивността на имунната система. Голямо влияние оказват и общото състояние на организма, наличието на съпътстващи заболявания, възрастта, условията на живот и труд, климатичните промени, количеството на попадналите вирусни частици и още много други, посочват от МЗ.

Още по темата

Заразеният, но неболедуващ човек, продължава да разпространява вируса и да бъде опасен за околните и обществото.

Хората, развили клинична картина на коронавирусната инфекция, след преболедуване създават хуморален и клетъчен имунитет, който според най-последните научни данни трае до 10-12 месеца, с най-различна интензивност в зависимост от по-горе посочените фактори. Но трябва да се знае, че преболедувалите също продължават да разпространяват инфекцията, независимо от създалия се имунитет.

Защо е толкова важно да се спазват противоепидемичните мерки от всички – преносители на вируса, болни и ваксинирани?

Спазването на противоепидемичните мерки е много важно и с него трябва да се съобразяват както преболедувалите, така и всички други граждани, защото всеки един от тях може да бъде носител на вируса и да го разпространява. Това важи със същата сила и за ваксинираните лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
129
3
 
8
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Solar Power Кажи на господарите си да спрат да палят горите за да има повече кислород за нас, а живите огранизми ще дават въглероден двуокис на растенията. Без инжекции и палежи ще се получи НЕКОНТРОЛИРАНА симбиоза и няма да има никакви болни, живота ще се удължи (без адренохром), хората ще живеят по дълго и отхвърлянето на веригите ще стане нормален процес. Получи отговор равен на въпроса ти - за едни смислен, за други (като теб) не. На същия принцип са и статистиките ти. А, и никакви маски.
128
9
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До aaa: Е аз какво правя в болницата ако всичко си ми е наред и сатурацията ми е над 95 ?!Щом съм в болницата значи има защо да съм там. Аз ей така няма да отида ....
127
5
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен 144: Дадох ти плюс ! Нека да се пробва. Всичко което ще намали загубите в живот и икономика е добре дошло.
126
3
 
6
 
! Отговори
aaa преди 2 години
До Solar Powerами като те вкарам в болницата и ти набия във вените супер тежки отрови - лекарства дето не е като да пиеш витаминче разтворимо твоето тяло дали ще издържи на тези отрови как мислиш?
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Солар, в началото на измислената пландемия имаше много хора, които даваха идеи за лечение, изследваха различни лекарства и т.н. После, когато видяха, че целта на представлянието не е да се пазят хората от вирус, тези хора спряха да дават идеи. Но все пак ето ти една идея - имаме цял склад с аналгин хинин.
124
12
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
В момента ви насъсквам всички и втърдявам за да не се ваксинирате ! Така ще намалявате непрекъснато (естествен подбор) и ще направите повече свободно пространство за нас ваксерите :)
123
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За година и половина всички трябва да са разбрали че от този вирус спасение няма. Това нее сезонен вирус който отшумява. Това е биологично оръжие излязло от лаборатория. Както знаете а може и да незнаете в лабораториите се правят най страшните оръжия за масово поразяване. Този вирус е точно такова оръжие. Милиони починаха от него. Само вижте как действа. Влиза в белите дробове и ги прави на каша. От белите дробове остава само пехтия. Затова и не правят аутопсии на починали от ковид.
122
8
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До ааааааааааааааа: Това с папаята също не върви. Президента който го каза това и канеше туристи в държавата си лепна ковид и в момента е на 2 метра под земята на топло.
121
6
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
https://nsi.bg/sites/default/files/files/pages/covid/D_2_2021_W30.png ----Графиката от 2020-та. Обясни ми я. Само не ми казвай,че това го е измислил Бойко Борисов за да всее смут и да управлява вечно.....Цифрите говорят много добре :)
120
2
 
6
 
! Отговори
ааааааааааааааа преди 2 години
искам един *** или *** или лаборант да ми изолира вируса на Ковид защото такова нещо досега не се е случвало по света НИКЪДЕ..ПСР тестовете дават положителен ако тествате, *** плод, папая, кока кола и тн и тн.. как създават новите щамове, вземат генетичен матерял от вас, после го пускат на една програма на компютъра InSillico се казва и той автоматично запълва пропуските и казват ето ви нов щам мутация..абсолютна измислица.. компютърно генерирана... ай събудете се вече че не е смешн
119
6
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Кал-Ел: Дай идея за да не умират повече хора от колкото умират нормално статистически. Каквото и да е. Ако трябва да подскочим 3 пъти на един крак, да се завъртим и да си плювнем в пазвата. Дори на това съм съгласен стига да работи.Видяхме,че без нищо 2020-та не работят нещата. Отричаш ваксините, ОК. Дай друго решение ? И бау изобщо не го знам кой е нито ме интересува :) За мен е важно да не умиат повече хора.
118
2
 
5
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Solar Power Защо няма да се ваксинират "силнорелигиозните" в Израел? Значи ще инжектираме само Хаза но не и ешкеНАЦИТАТА? Всики наред, всички. От статистиката за Израел, трябваше ли да се развулнуваме?
117
5
 
3
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Аз съм си аз, напълно самостоятелна единица. Живея офгрид. Ток и вода не плащам на никого. С излишната енергия копам етери :)
116
4
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
Израел: напълно ваксинирани 5 800 000, население на Израел около 9 000 000.От тях има около 1 милион които са силно религиозни и вероятно няма да се ваксинират.
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Евала на Кацаров за уточнението.
114
4
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: хехех виж окончателните за 2020-та тогава :)И обясни двойната смърност.
113
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar Power На пневмонията ковид ли и казвате? Златена, ти ли си? Лудата с многото "умрели" близки. Май само двама платени пишат тук.
112
2
 
3
 
! Отговори
В.Узунов преди 2 години
Разликата е че едните ги хваща само пършница ,а другите бабите например на респиратори .Лично аз го изаках 3 пъти вируса.
111
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Солар нещо си" да не е новият ник на Бау? Щото някак си като прочетох едно-две от писанията му, започнах да го подминавам и само да му цъкам минусче без да го чета, точно като на Бау.
110
4
 
5
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
До Solar Power. Медицина? Наука? Смея се на глас. Коя медицина, базираната на измислиците на Коч (не се пише Кох) или на Пастьор? Психичноболните се следват сляпо от психичноболни, но хората се събудиха и не вярват на лъжлива наука и медицина, не вярват в правителства и получиха военна операция ковид. Ще ти кажа какво ще стане на финала, защото единствено крайния резултат е важен - всички католически държави + Гърция ще бъдат опустошени, а населението им избито с инжекции.