Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!

На закрито работата може да е вече не 50%, а 100%
Обновена: 20 авг 2021 13:52 | 20 авг 2021 13:49, Веселина Йорданова
209
Кацаров не разбира: Даваме не ограничителни, а стимулиращи мерки!
Снимка: БГНЕС

В момента не се налагат ограничителни, а стимулиращи мерки - да работиш не на 50%, а на 100%. Това подчерта здравният министър Стойчо Кацаров пред журналисти.

Още по темата
Цяло лято режимът на закрито е работа на 50%. С новата заповед им се дава възможност да работят на 100% и те искат да протестират, посочи министърът и няколко пъти подчерта, че със заповедта от вчера не са наложени ограничения, а точно обратното.

Правим всичко възможно, следим ситуацията по часове и се опитваме максимално да отложим затягането на мерките, обясни министърът. Към днешна дата допълнителни мерки не се налагат, това е нашата оценка, посочи той.

В момента няма ограничения в нито една област в страната.

Кацаров призова всички да бъдат отговорни. Според него засега здравните власти се справят добре, но това нямало да бъде така, ако се търсят поводи за протести.

Новото от днес е, че обектите могат да действат, използвайки 100% капацитет, ако персоналът и посетителите са или ваксинирани, или преболедували, или предоставят негативен резултат от PCR тест.

От здравното министерство уточняват, че заповедта се отнася до:
-          конгресно-конферентни мероприятия, семинари, конкурси, обучения, тимбилдинги, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма;
-          културни и развлекателни мероприятия (фестивали, кина, театри, циркови представления, сценични прояви, концерти, музеи, галерии, библиотеки, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство);
-          спортни състезания с публика;
-          посещенията на фитнес центрове, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси, балнеолечебни, СПА, уелнес и таласотерапевтични центрове;
-          посещенията в детски центрове, клубове и други, предоставящи организирани групови услуги за деца;
-          посещенията в заведенията за хранене и развлечения по смисъла на чл. 124 от Закона за туризма, игралните зали и казина.

Другият нов текст в Заповедта касае организацията на работата във всички администрации. Ръководителите на администрации установят работно време с променливи граници и начало на работния ден между 7.30 и 10 часа и организират работа от разстояние на най-малко 50% от персонала, освен ако, в зависимост от характера на работа, това не е възможно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


209
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
0
 
7
 
! Отговори
"Стимулиращи ме преди 2 години
за отровителство и репресии....
115
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
130 не се прави на улав. 10% ваксинирани във всяка държава по света поиска СЗО. Предимно да са възрастни и болни, а не цялото бяло население на 100%. И официално нарекоха бустерната доза печалгарство от страна на фирмите производителки. Спри да четеш само бг новини и то такива, които ти промиват мозъка и те карат за се криеш в мазето от страшния мега вирус. Само да те попитам, 2012 трябваше ли света да загине? Да ни прасне нещо от космоса? Спрете да се панирате и живейте.
114
1
 
5
 
! Отговори
Пак нещо не разбрал преди 2 години
Голям калпазанин !
113
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
127 то по твоята логика Франция и Германия са пълни с комунисти! А и скоро и други. Не разбрахте ли, че не е нужно да си комунист за да си против експериментите с хора. И комунистите са същите като фашагите, просто не са им разобличили строя така, както на хитлеристите. Да не мислиш,че в Китай не правят експерименти с хора, че не ги затварят без съд и присъда? Наивници. Комунисти и фашисти са едно и също. Ако не вярваш виж комуниста Кацаров как обърна палачинката за пари и говори като фашист.
112
1
 
30
 
! Отговори
Гост преди 2 години
Не, господин Кацаров, Вие изнудвате хората с тази заповед!
111
6
 
0
 
! Отговори
Д0 125 преди 2 години
До 10% НЕваксинирани на държава. Бустерните дози не им е момента, защото има недостиг на васкини в много държави. Следователно - неравномерност в разпределението на ваксините и ваксинираните по света и невъзможност за уддържане на вируса. А ние сами се вкарваме в белята, макар че ваксини имаме.
110
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
15% вакснати зомбита си мислят, че ще живеят както преди... ех...наивници. В Израел, Австралия, Китай и т.н. живеят в терор, въпреки че клонят вече към 100% вакснати, ***. Ако искате да допуснете пълно ограничаване на свободата си и да живеете в концлагер в пълен терор- пътят ви го постилат министърчетата със заповеди и изказвания по ТВ-то.
109
1
 
1
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Комуниста е безсмъртен!
108
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Конституцията е казано, че дори и в извънредно или военно положение, никой не може да прави експерименти с нас, освен ако не сме дали писменото си съгласие за това. Нещо да ви светват лампички в главата?
107
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само не разбирам защо да се ваксинират всички, след като СЗО каза по 10% от държава? Още повече, че СЗО се обяви и против бустерите и категорично ги нарече "метод за печелене на пари, абсолютно ненужен". А и най-ваксинираните нации са най-зле в момента. Някой да ми обясни, защо г-н гори маска се извъртя на 180 градуса и от антиваксър стана по-ваксър и от щабнците?
106
1
 
10
 
! Отговори
дам преди 2 години
До Анонимен 113 - миналата седмица се замислих за "Прозореца на Оверон" и Ковид-19 в посока отказване от свободи и стигнах до извода, че вече сме в четвърта фаза и много скоро до края на годината ще сме в пета за съжаление.
105
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
108 Българинът отдавна е доказал, че е повече богоугоден от другите нации. Ние не вярваме на никого, не защото сме ***, а защото сме хилядократно лъгани. Освен това подушваме античовешкото. И преди 70 год и сега. Няма да позволим на фашаги да убиват хора, само защото са решили че им е по-изгодно така. И преди се опълчихме, и сега ще го направим. Лесно е, особено ако ти е за пореден път. Обиждай ни както искаш.
104
1
 
25
 
! Отговори
На това преди 2 години
Му се казва натиск, да се ваксинират всички. Няма значение искаш ли, не искаш ли. Уж е свободен избор ама ако не се ваксинираш - няма да работиш - няма да ядеш. Мерси за избора който ми давате
103
7
 
3
 
! Отговори
До Анонимен 117 преди 2 години
Пречат на бюджета и на здравната система, и намаляват медицинския капацитет на страната за лечението на хората по не-ковид причини. Заради това са по-опасни неваксиниранте по цял свят.
102
0
 
2
 
! Отговори
До Анонимен 72 преди 2 години
Антигенният важи 24 часа и е 30-35 лв. PCRто е по-скъпо, но ще го ползвате 3 дни.
101
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 115 май си прекалил с филмите в стил " Трансформърс"
100
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Кацаров, знаеш ли ква стимулираща мерка ке ти вземем, на теб и цялата фашистка ***???? ***!
99
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все още аз пък не проумявам с какво неваксинираните пречат на ваксинираните,след като ваксините уж били толкова много ефективни!И след като е доказано вече по безспорен начин,че ваксинираните се разболяват и разнасят заразата!
98
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксинираните ще мреете до няколко години .. В страшни мъки.. Няма лечение от отровата неречена ваксина .. Няма да имате покой ден и нощ докато умрете , защото се предадохте на дявола , на ЦРУ и глобалистите.
97
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
във вакините графенов оксид , с който могат да те убият чрез собственияти GSM кога си искат , и да ти причинят симптоми на която болест искат умрял от рак примерно .. Когато поискат..