СОVID вълната избързала, но не се налагало затягане на мерките

Експерти прогнозират, че ще е по-лека от предишните
151
СОVID вълната избързала, но не се налагало затягане на мерките
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според здравния министър Стойчо Кацаров новата вълна на коронавируса е избързала във времето, но няма ръст на общото количество болни.

Още по темата

Той увери, че към момента не се налага затягане на мерките в страната.

Кацаров допълни, че прогнозата на част от експертите е, че предстоящата вълна ще е по-лека от предшестващите, защото  около 15-16% от населението със завършен курс на ваксинация.

“Има и немалка част от населението, която се е срещала с вируса. Никой не може да каже със сигурност“, посочи още министърът.

Той участва в заседанието на парламентарната комисия по бюджет и финанси, която прие на първо четене актуализация на бюджета на Националната здравно-осигурителна каса за 2021 година.

Според проекта на Министерски съвет, приходите и разходите на НЗОК за тази година са 5,5 млрд. лева.

Разходите на НЗОК за борба спандемията за първите седем месеца на годината са 442 млн. лева, каза по време на изслушването в комисията Стойчо Кацаров, цитиран от БТА.

От Министерството на финансите добавиха, че предвидените разходи за борба с пандемията през тази година са общо три милиарда лева. В тази сума са включени и помощта за бизнеса, за заетост, както и месечна добавка от 50 лева за пенсионерите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


151
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
8
 
10
 
! Отговори
Беновска пипа преди 2 години
Това, което ще се случи ще лежи на съвестта на този министър, ако изобщо има такава.
47
5
 
25
 
! Отговори
до Диана преди 2 години
Не искам, защото се съмнявам във ефективността на ваксините.И кой в Англия води нормален живот?Ваксинация се провежда от 7,8 месеца, но няма страна в света, която да се е върнала към нормален живот, нито пък има изглед това да стане, даже обратното - същите тези въвеждат глупавите си мерки отново.Целта на ваксината беше да пази уязвимите.В Израел в момента 50% от тежко болните са ваксинирани, а обяснението е, че просто са възрастни и имат заболявания.За сега предпочитам да съм просто наблюдател.
46
17
 
10
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Защо се панирате. Оставете антиваксърите на свобода, за да станат свободни завинаги. Като желаят да не се чипират, то Чичко Ковид ще им се притече на помощ. Ако не тази вълна, то следващата с положителност ще ги освободи. Имунизираните, живейте си живота, работете, правете пари и деца, радвайте се на ваканции, обикаляйте света, хващайте нови гаджета и препускайте със самальоти по разни курорти. Това е животът!
45
5
 
20
 
! Отговори
Тони преди 2 години
Кацарче, ти знаеш ли кво недоразумение си?
44
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на Кацаров, работи по принципа - ний ги лъжем, че има делта Ковид, те ни лъжат, че ги е страх - пито платено, гейците в брюселс би трябвало да са доволни
43
2
 
12
 
! Отговори
хорцетропа преди 2 години
Няма нужда от затягане а мерките, за да може да се развива туризъма и икономиката ни. На есен, ще оправим положението като пуснем училищата пак дистанционно да учат, както беше последните 2 години, за сметка на това дискотеките и чалготеките да работят, че да имаме туризъм.
42
5
 
20
 
! Отговори
???? преди 2 години
Защо ваксините са безплатни, а PCR-тестовете се плащат???Има нещо много гнило в цялата истерия около вируса!!!
41
3
 
8
 
! Отговори
До до Диана преди 2 години
Дианчето няма много акъл, приятел.............тя от месеци пише все глупави коментари...........милата.............вместо да си гледа мъжа и децата!!!!
40
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно така, няма нужда от паника. Оня с оскубаните вежди, плешивия, мустака и математика са за трепане
39
7
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до Диана Прав си! Няма как да те убедя щом не искаш...Въпросът е ЗАЩО не искаш?! - помисли си...Колкото до другите ти въпроси, ето какво мисля - силата на ваксините досега се оказа в намаляване смъртността от болестта - в Англия може да са заразени 20 000 на ден, но да умират по 5-10 на ден, а това им дава възможността да започват работа, пътувания, нормален живот. В момента най-често хоспитализирани от ковид там са хора около 25 годишни без ваксинации...Страничните ефекти са много редки
38
0
 
5
 
! Отговори
Стойчо Кацаров. преди 2 години
От здравните власти разбрахме че гр.Елин Пелин е вече във червената зона пазете се
37
11
 
22
 
! Отговори
м,да преди 2 години
Делтата е най-голямата измислица, за реклама на ваксините. Обикновенна лятна настинка с положителен тест!
36
6
 
12
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
Като гледам Кацата сатрапа се справя много добре още лятото има по 2000 заразени, не ми се мисли зимата...
35
7
 
12
 
! Отговори
искаме гюбеци преди 2 години
айди стига ни лъгахти, махайте маските айдии!
34
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никакви мерки, никакви ваксини. Крематориумите да пушат, гробарите да копаят и кой оцелее.
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи COVID вълната ще почака, все пак агитаторите требва да си подготвят домашното.....хахахахаха :))))))
32
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама ние на друга дата я чакахме, тя пък избърза и баш сега се изтърси. Да се връща и да дойде отново по график.
31
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е да спрем с тази методология на тестване и ваксиниране, защото е ясно че няма да по този начин да стекнем стаден имунитет!!! Туй то! А президента на Сингапур каза : разбрахме че със отваряне и затваряне на държавата няма как да спрем вируса. Трябва да свикнем с неговото присъствие. Призовавам ви да сте отговорни и да се пазите. Няма да затваряме бизнеса и държавата повече! Туй то! Тук заплахи и насаждане на страх, забрани от всякакво естество, както и безпардонно дискриминиране.
30
19
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
.. Кацаров е много слаб министър. Само някой ресторатьор да му тропне с крак и да каже че са му нарушени демократичните права започва да трепери от страх. Австралия, Франция по-малко демократични държави ли са от нашата.Трябва да има ограничения за да се намали смъртността.
29
10
 
11
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
продължавайте да вярвате на лъжата, че има нещо си от което трябва да се ваксинирате..съпротива на системата и това жалко, нещастно, продажно правителство