Кой провали ваксинационната кампания – Кацаров или ГЕРБ?

България дарява 172 500 дози от препарата на „АстраЗенека“ на Бутан
Обновена: 7 сеп 2021 12:43 | 7 сеп 2021 12:37, Камелия Цветанова
236
Кой провали ваксинационната кампания – Кацаров или ГЕРБ?
Снимка: БГНЕС

Взаимни обвинения си отправиха служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и депутати от ГЕРБ за това чия е отговорността България да е на последно място по ваксинирани срещу коронавируса по време на ратификация на споразумение за дарение на ваксини на Бутан.

Ваксинационната кампания е в застой и отговорността е на служебния кабинет, скочи първа Даниела Дариткова от ГЕРБ.

Тя отсече, че правителството на Бойко Борисов е осигурило достатъчно количество ваксини от всички видове, за да може не само да се гарантира животът и здравето на българските граждани, но и да се даряват сега дози от препаратите.

Според нея ваксинационната кампания сега е в застой, а антиваксърските настроения растат.

"Отговорността за провала на ваксинационната кампания е изцяло на правителството на ГЕРБ, ние се опитваме да поправим щетите, които сте нанесли", отговори й Стойчо Кацаров.

"Уважаема д-р Дариткова, имайте малко срам, когато застанете тук и изопапачавате фактите. Причината да даряваме ваксини е, че вашето правителство договори ваксини в излишък от „АстраЗенека“ и в недостиг от „Пфайзер“. По тази причина първите три месеца в страната нямаше ваксини, в които да се ваксинира", обвини той.

Дариткова обаче защити решението на предишното правителство с мотива, че по онова време „АстраЗенека“ е била в най-напреднал етап на разработка и най-лесна за съхранение.

"Вашият патрон Бойко Борисов обикаляше и ползваше ваксинационите екипи в предизборната си кампания, вие ваксинирахте организирано футболни клубове, спортни клубове, а възрастинте хора останаха четвърти във вашия ваксинационен план. Причината никой в България днес да не се ваксинира с ваксините на „АстраЗенека“ и да ги даряваме, също дължим не само на международни скандали, но и на личната намеса на вашия патрон Бойко Борисов“, продължи с нападките Кацаров.

Той отчете, че 900 000 ваксинации са направени от правителството на ГЕРБ за три месеца, а 1.3 млн. при служебното правителство за три месеца.

В крайна сметка НС реши, че България дарява 172 500 дози от ваксината на „АстраЗенека“ на Бутан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
115
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър Не чух, колко струваше едно кило кренвирши и колко едно кило месо при Комунизма?
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпрос е все едно "Той ме удари пръв " Или кое е първо яйцето или кокошката
113
3
 
5
 
! Отговори
Антименгелист преди 2 години
И самия Бог да слезе ще останем най нетренираната страна с недействащи ваксини .. дарявайте, тук толкова шашав народ няма.
112
8
 
10
 
! Отговори
Не знам преди 2 години
дали е добре или зле, но си спомням че по времето на ГЕРБ се правеха по над 20 хиляди ваксини на ден, а сега като минат 13 хиляди официално се смята за успех. Но предвид факта че Министърът е антиваксър, вероятно по-малките бройки са всъщност успех за личната му кауза.
111
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацата е един от създателите на формулата парите следват пациента и търговец със здравел От там нататък, който и да дойде нищо не може да направи. ГЕРБ ходеха да правят калабалък и опашки пред центрите, да не идат хората да се набодат със тия отрови Народа има инстинкт и благодарение на опашките не отиде да се тромбозира. Кацата е фашист.
110
4
 
8
 
! Отговори
Това на което преди 2 години
Вие казвате провал, е СПАСЕНИЕ за народа ! Манипулатори ! Пръскат ни и пасли ела за ваксина.....,ееее,НАМА!
109
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 129 "ти ко си се загрижил бе, лицемер?" Говориш на мен, тъй че въпроса ти е неадекватен.
108
6
 
13
 
! Отговори
Няма преди 2 години
провал!!!! Напротив спасиха се много човешки животи......
107
8
 
10
 
! Отговори
Група от чужбина преди 2 години
Кампанията е провалена от Радев и сл. правителство. Дори Нинова е на това мнение.Кацаров е за подсъдим стол.
106
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До антиваксър Толкова си зле, че даже не разбра, че с това адресирам фалшивата ти претенция, че едно време нещата са били здравословни. Я кажи, колко струваше едно кило кренвирши и колко - едно кило месо? :)))
105
8
 
12
 
! Отговори
Сат Н преди 2 години
За какъв провал говорим? 13% не е провал. Провалиха се западните тьпигьози, които се набодоха масово.
104
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'толкова много имаш за броене, че не спираш да се "грижиш" за другите' ---- ти ко си се загрижил бе, лицемер?? да не си дупедат че говориш в двусмислици?
103
3
 
16
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
"Взаимни обвинения си отправиха служебният министър на здравеопазването Стойчо Кацаров и депутати от ГЕРБ за това чия е отговорността България да е на последно място по ваксинирани" === На никой не е вината. ВИНАТА Е САМО, ЧЕ В БЪЛГАРИЯ ЖИВЕЯТ 80 ПРОЦЕНТНИТЕ, дето вярват в илюминати, кемтрейлс, 5G мрежи и чипове във ваксините :)))
102
4
 
11
 
! Отговори
ваксиниранотгерб преди 2 години
Кацата е за въжето, а му готвят посланически пост.
101
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да, звучи все едно народът няма тук думата - "защо не ваксинирахме овцете?"... Каквото и правителство да беше, каквато и политика, пак щяхме да сме на такъв процент ваксинирани. Какво щяха да направят повече - да засилят безполезната пропаганда тип "умря 33 годишен", "очакваме 4000 заразени на ден", "първи сме по смъртност", "последни сме по ваксинация"?
100
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен сега дето където и да искаш може да си направиш ваксина и от която искаш , за какво са ти тия зелени коридори , друг е въпроса че хората не искат
99
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта, той не е рязбрал че има вирус още
98
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 111 "ше ги броя! шефа ти обаче не ти дава нищо и ти ще броиш мухите!" Яяяяя, толкова много имаш за броене, че не спираш да се "грижиш" за другите. Или ти е необходимо, м?
97
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Провалите в България са пряко свързани с първо интелекта на населението... и после с политиците в парламента и правителството...
96
3
 
4
 
! Отговори
КОВИДЛОГИКА преди 2 години
До ФАКТ - това е уникално куха ваксър логика? ............. "Българина е най-болен, яде най-лошата храна , не се грижи и не се е грижил никога за здравето си, а сега така се уплаши от една ваксинка?"............... значи който яде кренвирши, спокойно може и да яде мухоморки и да пие нафта, какво има да се плаши. Пушачите не би трябвало да се дърпатот малко живачни изпарения, какво толкова. Щом си употребил някога нещо вредно, вече няма причина да отказваш други вредни неща.