СЗО: В държави с високи нива на ваксинация, има ръст на заболяемост

В Европа намаляват новозаразените, но се повишават смъртните случаи
8 сеп 2021 09:30, Петя Славова
56
СЗО: В държави с високи нива на ваксинация, има ръст на заболяемост
Снимка: БГНЕС

Светът се намира на плато по отношение на заболеваемост от коронавирус, но в различните региони ситуацията е различна, заяви експертът от Световната здравна организация (СЗО) Мария ван Керкхове.

"Ние достигнахме плато, но това плато е на достатъчно високо ниво", отбеляза тя по време на онлайн сесия с потребители в социалните мрежи.

Още по темата

В последно време всеки ден се регистрират 4,4 – 4,5 милиона случая на заразяване и около 72 – 78 000 смъртни случая, предава БГНЕС.

В различните региони ситуацията е различна, подчерта Ван Керкхове. В Северна и Южна Америка се наблюдава ръст на броя на положителните и на смъртните случаи, в Европа има намаление на положителните и повишаване на смъртните случаи, а в Африка числата намаляват.

Ситуацията предизвиква безпокойство, особено като се има предвид, че пандемията продължава вече 20 месеца и разполагаме с инструмент за борба с нея, отбеляза експертът.

Загриженост изрази и директорът на програмата по извънредни ситуации на СЗО Майкъл Райън.

"Връщаме се към ситуация, в която не бихме искали да попадаме. В някои държави с високи нива на ваксинация има ръст на заболеваемостта", подчерта той. Според него, този факт означава, че вирусът продължава да бъде с голям потенциал.

Райън обърна внимание и на несправедливата ситуация в света, когато „в едни държави има ваксини, но хората не искат да се ваксинират, а в други има много хора, които искат, но няма ваксини”.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: СЗОваксиникоронавирус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
3
 
39
 
! Отговори
ВАКСА преди 2 години
"Връщаме се към ситуация, в която не бихме искали да попадаме. В някои държави с високи нива на ваксинация има ръст на заболеваемостта", подчерта той. Според него, този факт означава, че вирусът продължава да бъде с голям потенциал."----сзо----НЕ СЕ ПРАВЕТЕ НА ЛУДИ----ТОВА ГОВОРИ, ЧЕ НЕ "вирусът ви има голям потенциал", А ЧЕ ВАКСИТЕ ВИ ЗАРАЗЯВАТ И РАЗБОЛЯВАТ, ВМЕСТО ДА ЛЕКУВАТ, ЧЕСТИТО НА ОПИТНИТЕ МИШКИ, ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ГИ БОЦКАТ !!!
6
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно увеличаването на смъртността в Европа се дължи на увеличената такава в България. Все-пак е шест пъти по-висока от средното в останалите държави, и няма как да не се отрази на общата средна.
5
20
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Darth shadow...... Това не е становище, а констатация на моментното състояние. Освен това, нали не вярвате на СЗО? Сигурно пак лъжат. Не става така - обвинявате в лъжа, когато не ви изнася, и ръкопляскате, когато се появява слаба надежда безумните ви поначало твърдения да се окажат верни.
4
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо изобщо на тия им се позволява да говорят?
3
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво ви е обяснението, господа учени? Фактите и ние ги виждаме.
2
0
 
9
 
! Отговори
В Бобов дол преди 2 години
Пернишки главорези убиват хора по поръчка на политик!
1
11
 
46
 
! Отговори
Darth shadow преди 2 години
Ха така, какво ще правите сега ваксъри щом сзо има такова становище..