Българин от Гърция: Без ваксина хората губят работата си тук

Нещата отиват към задължителна ваксинация, каза Петър Анастасов
14 сеп 2021 16:15, Анисия Иванова
106

Седем  хиляди здравни работници в Гърция бяха пратени в неплатен отпуск заради това, че не искат да се ваксинират. Медиците трябваше да се имунизират до 1 септември.

"Мерките в Гърция са доста сериозни. Не сме убедени, доколко те са правилни. Тези мерки, които се налагат, са по-скоро необосновани. Целенасочено хората се принуждават да се имунизират, въпреки че все още не е задължително. Така поставени нещата отиват към задължителна ваксинация, тъй като не са сведени до личен избор. Хората са принудени да се имунизират, за да запазят работните си места и да ползват обществени услуги", посочи председателят на Сдружението на българите на остров Крит - Петър Анастасов, в ефира на "България сутрин".

Единственото, което е останало, е, че не искат тест за влизане в супермаркет, допълни сънародникът. Той сподели, че ограниченията са започнали много отдавна, но в момента са изключително строги.

Още по темата

"Постоянно слушаме информация по телевизията кой може да пренася заразата. Трябва целенасочено някой да застане и да обясни какви са предимствата на ваксините, колко са болните. Проблемът е, че не се поднася информация на гражданите. Цифрите се изнасят негативно, само в едната посока. Няма друга болест, при която да е проследено от 20 години насам колко са болните. Трябва да знаем действителната опасност на тази болест, за да бъдем убедени, че трябва да се ваксинираме", коментира Анастасов пред Bulgaria ON AIR.

Председателят на Сдружението на българите на остров Крит каза още, че липсва цялостна характеристика за здравословното състояние и възрастта на болните, починалите и заразените.

"Избор щеше да бъде, ако всички хора бяха третирани равноправно. Специалисти обясняват на хората, че всички имат възможност да пренасят заразата, без значение дали са имунизирани, претърпели заболяването, или не са ваксинирани. Ако всички хора могат да пренасят заразата, защо тогава тестът е само за тези, които не са се ваксинирали? Тук идва дискриминацията. Всички могат да използват нещо, но само ваксинираните няма да плащат", уточни Анастасов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
4
 
! Отговори
Малака преди 2 години
Тоя мрънка нещо от Крит ама е ваксинират щото не може да влезе в рейса за работа сутрин.
27
20
 
11
 
! Отговори
ГРОБАР преди 2 години
БРАВО НА ГЪРЦИЯ А В БЪЛГАРИЯ КОГА
26
7
 
13
 
! Отговори
Ужасена преди 2 години
Аз мисля, че наистина трябва да тестват два пъти седмично и ваксинираните! Ами ако някой е болен? Ще зарази всички около себе си! Може и някой да се разболее тежко и да умре, дори и ако е ваксиниран! А повечето ваксинирани дори и маска не носят! Трябва задължително тестване на безотговорните ваксинирани, които се мислят за безсмъртни и не пазят себе си и другите!
25
37
 
10
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Примката около врата на антиваксърите се стяга. Ще се ваксинирате, няма къде да ходите :)
24
7
 
12
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
До Анонимен 23 Бай-бай на тебе, жалко ваксърче!
23
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксъри, бай-бай
22
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краят на фалшивата демокрация май дойде. Нека хората протестират. Аз искам да подпиша декларация, че ако се разболея от коронавирус, поемам риска.
21
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен - Ами виж, ако нямаше м=никакви мерки, не се знае колко щяха да са починали. Може би 5000, може би 1000. Не се знае.
20
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Я, някой ваксър е цъкнал минус на 11. Значи ваксърите много искат да се борят със страшно страшния вирус и обвиняват хората, че заразяват другите и ръсят вирус по горки беззащитни баби и папаи, обаче като стане въпрос да им бъркат в техните носове, изведнъж решават, че не е толкова лошо да с и ходиш заразен и да ръсиш вирус по хората?
19
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 12 - ЧУдно ми е, в страните и контитнетие, които са били масо неизвестни, когато са сглобявали удобно библията, при това купчино дърти хитруши, как ли ще е?
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 - Ем бате ... те га са разболея не седат на улицата уа ...
17
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Гърция са се ваксинирали над 50% и пак така ги натискат. И Франция, искат сертификат дори в супермаркетите. Не виждам хора да умират около мен, а уж съм в столицата.
16
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този журналист каза, че да ходиш навсякъде с ПСР тест било нормален живот... Двамката журналисти са направили толкова зло на България, че освен да будат погнуса, друго не е останало.
15
2
 
25
 
! Отговори
SS преди 2 години
Вече даже не се крият ускоряват процеса целта е да ви вземат душите истинските не фалшивото тяло смъртната обвивка, обаче кое е най важното че без ваше съгласие не може да се случи обаче манипулирането е на максимум, ще се спасят най издръжливите и неподаващи на манипулации души (хора).....
14
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И тук е редно една милионната администрация да бъде ваксинирана ,а и някои от тях получават пачки за вируса
13
3
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
УРАА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ВАКСИНАЦИЯ НО ДА Е УПОМЕНАТО В ЗАКОНА, ЧЕ МИНИМУМА Е 5 ДОЗИ ОТ ЕДНА ВАКСИНА, А НЕ 3 !
12
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SSВсе повече се убеждавам, че наближава времето. Язовирът до Мъртво море преди два дни е станал кърваво червен. До мястото на Содом и Гомор. Сбъдва се откровението.
11
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човекът им казва, че няма смисъл в това хем всички да могат да пренасят заразата, хем само неваксинираните да се тестват два пъти седмично, а те го прекъснаха... Ваксъри... Ама напълно прав е! Ако се борим със страшен вирус, тогава нека и на ваксърите да им чоплят в носа два пъти седмично, нали?
10
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това показва много. Щом от един корона вирус, от който били починали в България с 20 000 повече от миналата година, отнемат свободата, какво правим? Аз не съм сигурна и не съм убедена, че толкова много хора починаха, в сравнение с предишните години. Имаме застаряващо население и при това болно с какви ли не хронически болести. Накрая чип ще ни сложат под натиск да не си загубим работата.
9
10
 
24
 
! Отговори
SS преди 2 години
Сатанистите удрят първо най християнските страни, Гърците са вярващи даже много повече от нас е БГ и затова са ги стегнали така, тука знаят че сме атеисти и анархисти....уж християни, но няма да ни подминат де...