Министър Балтова: МЗ ще организира томбола за ваксинирани

Съвсем скоро ще я обяват публично
19 сеп 2021 10:03, Ния Христова
115
Министър Балтова: МЗ ще организира томбола за ваксинирани
Снимка: БГНЕС
"Здравното министерство ще организира томбола за ваксинирани." 
 
Това обяви пред Нова тв служебният министър на туризма Стела Балтова и подчерта още, че в момента не се обмисля да бъдат въвеждани и ваучери срещу ваксинация.
 
"Започва така наречената томбола на Министерството на здравеопазването, съвсем скоро ще я обявят публично. Като се ваксинираш, ще получиш награда. Те са се свързали с мобилни оператори. Ако искат, хората от туристически бранш могат да изпратят предложения за награда. Може да се спечели таблет, часовник. Колегите от здравното министерство ще разкрият повече", обясни тя. 
 
Балтова посочи, че държавата подхожда отговорно към сектора и никой няма да бъде изоставен.
 
"Всеки ще бъде подпомаган и това е отговорност на целия служебен кабинет. Мярката 60/40 ще продължи, но с нов дизайн. Ще бъдат подпомогнати и екскурзоводите по тази мярка. В допълнение, бяха осигурени допълнителни средства", посочи тя и съобщи, че още в понеделник ще проведе среща с представители на бранша, за да коментират за какви разходи е най-добре да бъдат отделени тези средства.
Още по темата
 
Служебният министър обясни, че местните данъци и такси няма как да бъдат компенсирани, но в някаква степен ще се компенсират оперативните разходи.
 
"Нас ни чака един нов сезон – зимния. Проведох среща представители на бизнеса и на общините, за да видим какво ни липсва. Има оптимизъм. Към момента не се очаква да има хотели, които да останат затворени. По морето през лятото имаше такива", каза още Балтова.
 
Според нея се усеща желание и насърчаване на ваксиниране в бранша, но отбеляза, че вече има хотели и туроператори, които притежават стикери за 100% ваксиниран персонал.
 
"Това е един индивидуален процес и не бихме желали да заставяме или да задължаваме да има ваксинация. Нека това да дойде от разбирането на всеки. Има страни, в които този проблем с ваксинирането не съществува", коментира Балтова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
31
 
! Отговори
Уникално преди 2 години
Настроението ми рязко се повиши, след като прочетох това за томболата и наградите за ваксинирани! Само се чудя какъв мозък трябва да имаш, за да сътвориш това гениално нещо! Първо - доброволно ваксиниране. Сега - чрез подкупване с ваучери, награди, накрая - принудително - чрез отвеждане след хващане под двете мишници от яки батки.... И те така, те!
31
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Комунистите на Радев. Да не забравите при томболата да включите Къци И Ники КънчевМоже и ваучери за хрна и почивка за пенсионери на морето
30
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СЛЕД КАТО ВЕЧЕ ВТОРИ СЕЗОН БЪЛГАРСКИЯТ ХОТЕЛИЕР И РЕСТОРАНТЬОР "ПРЕОТКРИ" БЪЛГАРСКИЯ ТУРИСТ,ВСИЧКИ СА ЕДИНОДУШНИ:НЕ ИСКАМЕ ВЕЧЕ БЪЛГАРИ,ИСКАМЕ СИ АНГЛИЧАНИТЕ И НЕМЦИТЕ...БЪЛГАРИНЪТ ПЪЛНИ ХОТЕЛА НА ПОЛОВИНА,ПЛАЩА ПО-НИСКА ЦЕНА И ПАРКИРА АВТОМОБИЛА СИ В ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ,ИМА АБСУРДНИ ПРЕТЕНЦИИ И ПРАВИ СЕЗОН ОТ 40 ДНИ,ОТ 15 ЮЛИ ДО 30 АВГУСТ.
29
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако има останали баламурници, които си мислят, че представлението има връзка със здравеопазването, да се обадят. Ще им потърсим помощ.
28
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ВЕЧЕ ВТОРИ СЕЗОН БЪЛГАРИТЕ "СПАСЯВАТ" ЛЕТНИЯ СЕЗОН НА МОРЕТО...А ХОТЕЛИЕРИТЕ ВЕЧЕ НЕ ГИ ИСКАТ,ЗАЩОТО ПЛАЩАТ ПО-МАЛКО ОТ ЧУЖДЕНЦИТЕ,ПЪЛНЯТ ПАРКИНГА С КОЛИ И УНИЩОЖАВАТ ЗЕЛЕНИТЕ ПЛОЩИ И ИМАТ АБСУРДНИ ПРЕТЕНЦИИ...ВСИЧКИ ТЕЗИ ХОТЕЛИЕРИ СА ЕДИНОДУШНИ:ИСКАМЕ СИ АНГЛИЧАНИТЕ И НЕМЦИТЕ!
27
0
 
9
 
! Отговори
Значи преди 2 години
Дори сиренцето не ти е гарантирано.
26
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
уж ги забраниха, взеха му бизнеса на божков, те да го практикуват, е тва, ако не е кражба на бизнес, друго няма кво да е
25
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нема нужда, те вече участват в руска рулетка.
24
13
 
3
 
! Отговори
Бay преди 2 години
много възрастни ще си опитат късмета. Супер.
23
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само ненормалници се докопват до властване в нашата държава.Какви глупотии само им раждат главите.Отвратително е това.
22
2
 
15
 
! Отговори
Филия преди 2 години
Ехааа ще си отидеш фьешън със смарт часовник
21
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Националната лотария на Божков се заменя с национална лотария за ваксинирани. Пълен смях.
20
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
заразата им не върви по план, трябва повече ваксинирани, иначе бройката не мърда
19
0
 
20
 
! Отговори
Тото преди 2 години
И безплатен дървен костюм...
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
пак ли от данъците? печелившите ще са като търкащите билетчета, дава 50 по нова година, печели 5, или в превод, слагаш инжекцията, после плащаш по 50 отгоре. само гледайте организаторите да е от вашия джоб
17
1
 
18
 
! Отговори
Doko doko преди 2 години
Тези стават смешни вече. Който не иска няма да се ваксинират докато не му опре на ду *** то а който иска той и без награда ще се ваксинира
16
3
 
13
 
! Отговори
Бay преди 2 години
еми, само това остана като вариант.
15
1
 
38
 
! Отговори
Е, па... преди 2 години
То бива, то може, ама чак такава простотия не съм си и помислял, че ще прочета! Това си е неделен виц. Награди, томболи... С награда, ама в болницата. Или другото, по-лошото, не дай Боже. И какво ще му помогне един часовник на болния човек? Аз отказах цигарите. Защо МЗ не ме награди с нещо? Защо не даваха до сега по един таблет или часовник на всеки, който се е ваксинирал за сезонния грип? Или по някоя награда за всяко имунизирано бебе??? Твърде силно замирисват нещата. На гнило. Сериозно е!
14
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали тези ваксини трябваше да се съхраняват при ниски температури? Купуваха се фризери, къртеха се врати, че не влизаха. Голям театър. А цяло лято в жегата проблем нямаше. То не бяха молове, паркове, пазари и къде ли не, ваучери за хипермаркети, за казина. Направете и пред тоалетните, с бонус безплатно ползване. Българинът няма да се ваксинира, набийте си го в алчните кратуни.
13
31
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Антиваксърите печелят приятелство за вечени времена с червеите.