В Англия започват с поставянето на трета доза ваксина

Покани са отправени към медици и възрастни
20 сеп 2021 07:09, Александър Попов
36
В Англия започват с поставянето на трета доза ваксина
Снимка: БГНЕС

От днес ще започне изпращането на покани за трета ваксина на около 1,5 милиона души в Англия. Тези действия са в рамките на програмата на британското правителство, целяща да се подобри имунната система на медиците на първа линия и на най-уязвимите британци.

Министърът на здравеопазването Саджид Джавид заяви, че бустер дозите са важен начин да се контролира коронавирусът преди настъпването на зимата.

Трета доза ще бъде предлагана на деветте приоритетни групи, които включват здравните и социалните работници, живеещите и работещите в старчески домове и по принцип всички над 50 години. Трета доза ще се предлага и на по-млади хора, които са изключително клинично уязвими или попадат в рискова група, предаде БНР.

Трета доза ще се поставя само на онези, които са получили втора доза преди най-малко 6 месеца. Препоръчително е третата доза да бъде на „Пфайзер“, независимо каква е била предишната ваксина, но като алтернатива може да бъде използвана и половин доза от „Модерна“.

Кампании за бустер ваксини се водят и в останалите части на Обедиенното кралство – Шотландия, Уелс и Северна Ирландия. Здравните власти съобщиха, че се очаква скоро да започне и ваксиниране на децата от 12 до 15 години.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
конспиративни теории, ама всеки ден някоя от тях лъсва като вярна, после що не сме искали масово да се ваксаме, ами щото ваксата явно не върши кой знае каква работа, а след 4, 5 вакси не е ясно кво ще стане с имунната ти система
33
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След първата доза имунитета е на около 50% след втората става около 96% значи след третата сигурно ще иде към 130% и така нататък докато стигнем до1000%имунитет срещу коронката.
32
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Супер евфективната ваксина, която пазеше до 98 %, спираше разпространението мна вируса, не боледувате, не стигате до болница, не умирате... оооо извинете ще трябва трета доза - бустерна. Поръчали сме милиони ваксини - следва 4-та, 5-та и т.н. С всяка следваща доза, ставате все по-сигурни и защитени. Пазете се.
31
0
 
6
 
! Отговори
Бате Сечко преди 1 месец
До 28 D. ,, Някой" здраво е развързал кисията, брат! При тази масивна реклама на отровата, трябват десетки милиони на месец за,, убеждаване"...
30
0
 
16
 
! Отговори
Ужасена и удивена преди 1 месец
На мен първата беше Астра, обаче ми заседна едно малко тробче във врата, за това втората беше на Пфайзер, само че нещо ми се появи шум в сърцето и за това вчера се набодох с Модерна за да съм модерна! Ако трябва бустерна доза и за Ламбадата на зима от сега съм си заплюла на Джонсън и Джонсън, защото съм фенка на праха им за пране! Проявете отговорност, ваксинирайте се и вие!
29
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ни интересува случващото се в развитото сатаниско общество? Ние сме прости Гaньовцu, нали?
28
0
 
23
 
! Отговори
D преди 1 месец
За нас трета доза не се налага, защото нямаме 1ва и 2ра. Такава пропаганда няма. По тв реклама на ваксини, по радиото ваксини, вече и казината почнаха д аправят реклама на ваксини. Това нормално ли е??
27
0
 
20
 
! Отговори
хсплескан преди 1 месец
вече изцяло прозира политическата причина за тези дози.Изцяло взе да прозира и политическата причина за пандемията. Ако сравним заболеваемостта на Ковид19 с тази на диабед например, май няма да е в полза на ковида. Например,просто казвам.Май Сноудън за пореден път ще се окаже прав,че цялата работа е за едни мнооогоо парици и сами да мислим,че за наше добро ни отнемат много от нещата,които сме имали преди...Времето ще покаже колко хора ще се лекуват от ваксините
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега трета от март месец сигурно ще е четвъртата и така нататък важно е оборот да има.
25
2
 
16
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 месец
Няма страшно,след поканата за трета доза,след нова година ще дойде и друга покана за четвърта доза.След 20 та ваксина вече ще бъдете истински на имунизирани.
24
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ния ще чакаме зимата че сега е много топло може да му стане на някои лошо.или ваксините да се развалът щот тока е много скъп и няма къде да ги съхраняваме хладилниците много горът ток.а пък и то вирус няма това е конспирация.
23
13
 
2
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
В Англия трета доза се налага,защото използваха предимно ваксината на Астра-Зенека,която се оказа не особено качествена.У нас се използват предимно ваксини на други производители,така че засега трета доза не се налага.
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
аз се боцнах първо с Астра и после с Пфеайзер -много яко и ся чакам трета доза - мисля да е Модерна
21
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз ще ходя да се ваксинирам в македония с автобуса щот наще приятели ги им подариха ваксините.и сега трябва някои на нас да ни подари .руснаците ще ни подарът те ни обичат много спутник v.
20
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
първо да набодат децата -тогава трети дози - аз мойто пешлеме да го закарах и се боцна
19
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И четвърта ще има, да не забравяме , че има поръчани и предплатени по няколко дози на човек. Ако сте се чудили какво ще ги правят- заглавието ви дава отговора.
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И в България започва от утре само трябва да се отсранът админастративните пречки и да намериме ваксини от някъде не бързаите спокоино има време завсичко важното е да сме живи и здрави.вирус няма така ни каза професор кантарджиев тои ми е идол и аз само него слушам.
17
0
 
25
 
! Отговори
ДртПрч преди 1 месец
Трета доза се налага, защото ваксината е много "ефективна". Следващото тримесечие - четвърта.
16
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
а у нас кога? трябва и тук да почнат
15
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия с две игли у нас дали се чувстват прецакани? Сертификата изтече ли? Не се говори много сега за срока му, че хептен ще се скапи кампанията. Голяма мотивация ще имам да съм "защитен" за 6 месеца или за 9 месеца и после пак да навивам ръкава. Бустерна доза, да не звучи трета доза. А четвъртата след време каква ще се води? Бустерна плюс? За един прЕател питам.