Нови регионални COVID мерки влизат в сила у нас

Те важат за областите с най-висока заболеваемост
11 окт 2021 07:25, Ния Христова
29
Нови регионални COVID мерки влизат в сила у нас
Снимка: БГНЕС
Нова регионални COVID мерки влизат в сила от днес в областите с най-висока заболеваемост у нас, съобщи bTV.
 
В Сливен болните са над 520 на 100 и бе взето решение за преустановяване на масовите мероприятия, посешенията на кина и театри. Музикалните школи също се затварят. Спират спортните събития на открито и закрито, а във фитнесите и моловете ще има филтъв за влизане. 
 
Учениците във Видин и Перник минават на ротационен принцип. Фитнеси и спортни зали затварят.
 
В Перник заболелите са над 600 на 100 хиляди. Ограничават се посещенията в барове и дискотеки. Ресторантите ще работят до 22 часа на 50% капацитет. Кината и театрите пък ще работят на 30% от капацитета си, а музеите и галериите затварят за посетители.
 
В национален мащаб също се обсъждат мерки. Сред тях са влизане в определени обществени места и прояви само със сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест. Очаква се да стане ясно дали и кои от тях ще бъдат въведени в началото на седмицата.
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви са тия непрозрачни критерии за 500 на 100 000? Новозаразени, положителни проби, активно болни, какви? Защо не се публикува броя на оздравелите? Тези данни изчезнаха по магичен начин. Може би заради това че цяло лято при 20-30 новозаразени дневно имаше в болниците едни 1000 човека за статистиката, които така и не оздравяха. Ако имаш в дадена област 100 новозаразени и 150 излекувани за деня, очевидно нещата отива на подобрение. Защо тогава налагаш локдауни?
21
0
 
3
 
! Отговори
Ковидиот преди 2 години
Фитнесите и спортните зали затворени, пенсионерските клубове не.
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Във Видин където 90 % от населението е над 60 години и болните са 100% от тази възрастова група се затварят фитнесите. Трябва да признаем-невероятно адекватни мерки за пореден път!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въвеждат мерките по области, за да не плащат обезщетения на бизнеса. Затварят музеи и галерии.....Абсолютна простотия цари в България.
18
0
 
7
 
! Отговори
ха ха ха преди 2 години
казах ли ви, че ще ги карат по области.
17
2
 
2
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
"В Сливен болните са над 520 на 100"От сто човека петстотин и двайсет са се заразили?!
16
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Над 80 от населението в България няма достатъчно интелект,образование и възпитание.
15
0
 
5
 
! Отговори
Кацар преди 2 години
Затварям театри и фитнеси, използвайте казина и игрални зали! За тези островчета на благоденствие и здраве мерки скоро няма да има.
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
излиза, че ковид-а до 22часа спи някъде, а в 22часа отива да хапне в ресторант :)
13
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега са мерки ,и ваксини,сертификати...след година две бензина ще стане 4 лева от ЕС са забрани на коли с ДВГ,зелени мерки,високи акцизи,липса на енергия,шоково поскъпване на газ,петрол и всичко по веригата,докато не осъзнаете че ороблем номер 1 вече не е Ковид,а инфлацията,скоро може и да няма какво да сложите на масата за ядене
12
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не залъгвайте обществото с Ковид,мерки и ваксини...големия проблем в момента е инфлацията...шоковото поскъпване заради правителствата и банките,техните затваряния,ограничения доведе до счупване на веригите за доставки и невиждана инфлация.Хората трябва да разберат и да излязат на улицата ,заради инфлацията,сега..защото вече е късно дори..
11
2
 
12
 
! Отговори
Даммм преди 2 години
Перник - Ограничават се посещенията в барове и дискотеки. Ето това е животоспасяваща мярка, браво! :)
10
3
 
18
 
! Отговори
не разбрал преди 2 години
Кой капацитет измисли това 500 на 100000, понеже в област Видин не достигат около 20000 жители, за да докараме бройката до 100000?
9
5
 
13
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
И като ги затворят, откъде ще си пазаруваш основни стоки, умник? Ще се наврете 200 човека в кварталното магазинче на 20 квадрата ли?
8
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако изобщо има някаква зараза, то тя е в Кауфланд и Лидъл. За две години обаче не ги затвориха нито един път.
7
1
 
20
 
! Отговори
Корона преди 2 години
До Бойкот на Лидл/КауфлМузеите и галериите на 90% са държавни.УДОБНО използват ситуацията,да затворят,че да спестят някой друг лев от издръжка за отопление при тези кошмарни цени,пък заплатите нали са от държ.бюджет,нищо не губят.Докато частния бизнес ще трябва да го обещетяват от същия този бюджет.Нищо медицинско,просто бизнес.
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...прояви само със сертификат за ваксинация, преболедуване или отрицателен тест." Е как пък не схванаха, че има смисъл само ако тези три неща се заменят с тест за антитела! Иначе е мижи да те лажем! Затова никой не вярва в тая пландемия!
5
5
 
27
 
! Отговори
Бойкот на Лидл/Кауфл преди 2 години
В музеи навалица не съм видял. Виж в Лидл и Кауфланд, особено в малките градове е апокалипсис сега. Разбира се, тях не само няма кой да затвори, но и направиха най-големите се печалби тези две години. Всичко това се изнася за майките в Германия. Аз лично бойкотирам големите чужди вериги и защото напоследък ги хващам да пробутват продукти с изтекъл срок. Предлагам ви и вие да го направите. Защо е нормално да затворят галерия, а тези - не. Не виждам да са незаменими.
4
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Учениците значи са до обяд по компютрите, а следобед - по заведенията. Вместо на фитнес - на дискотека! Да ви имав съчинената пландемия и смешките!
3
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми няма да ходим на кино. Ще си теглим филми от нета. Докато мине фалшивата пандемия.