Стойчо Кацаров: Няма да се въвежда задължителна ваксинация

Той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ
Обновена: 15 окт 2021 15:18 | 15 окт 2021 14:47, Нели Христова
252

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Няма да вървим към задължителна ваксинация. Никъде в света не се прилага задължителна, няма да се прилага и в България. Това заяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров. Днес той връчи ключовете на 18 нови линейки за Спешна помощ.

Има нови предложения за мерки, едните са да се ползва зелен сертификат на публични места, другите са допълнителни ограничения и спиране на дейности, ако не се стъпва на сертификат. Има предложени мерки за училищата в страната, предлага се разчетите да се правят на база община, с цел максимален брой училища да продължат да работят присъствено, добави Кацаров.

"Не е важно колко са линейките. Тук съм преди всичко да изразя моята благодарност, респект и признателност към медицинския и немедицински персонал. Винаги е било тежко да се работи в Спешна помощ, а сега с поредната COVID вълна - дължим признателност", каза здравният министър Стойчо Кацаров пред медиите, когато връчи ключовете на 18 нови линейки. Линейките ще бъдат разпратени в различни точки на страната. Те са закупени по проект "Подкрепа за развитие на системата за спешна медицинска помощ", финансиран по Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020. Проектът е на стойност 163 897 815,62 лв.

Министър Кацаров пожела безаварийно шофиране с новите линейки и много спасени човешки животи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


252
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До174 За да се потвърдят ефикасността и безопасността на ваксината на Moderna срещу COVID19, ПРУ трябва да представи окончателния доклад от клиничното проучване за рандомизираното, плацебо Декемвр и 2022 г.контролирано, заслепено за наблюдателя проучване m RNA1273P301. 15 . Стр.15 за модерна
192
3
 
27
 
! Отговори
мак преди 2 години
Щом ваксинацията не е задължителна, защо ни принуждавате да се ваксинираме? Въвеждате дискриминационни ограничения, това какво е ако не изнудване? Без кръчма или кино можем, но без институции като община или банка не. А натам вървят работите - забранен достъп навсякъде за тези неваксинирани "прокажени".
191
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се съставено правителство ще ни ваксинират,а задава ли си някой въпроса дали ще се състави?И като се състави дали няма да се срине,ако ни натиснат тогава да ни ваксинират задължително!Относно заплащането на медицинско обслужване на неваксинирани- аз съм за ако ми отделят вноските в лична партида,да ми се натрупват,да ,знам какво съм ползвал и така да е за мен,Асан,Айше..за всички.Това ако се случи аз съм за!
190
2
 
10
 
! Отговори
До пахаха преди 2 години
И после пак ще ни отворятСвикнали сме на всякакви простотии.Ще изтърпим и тая.И пак нема се ваксинираме.
189
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен196То е ясно че ти си чел листовката още преди да бъде написана, затова ти знаеш до коя фаза са достигнали клиничните изпитания. Само ти и никой друг. Аман от к омлесирани човечета.
188
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много е важно колко са линейките и какво друго е закупено покрай тях, че да направим сметка колко пари са откраднати от тези милиони..
187
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Четете каквото искате и мислете каквото искате. Бог ви е дал свободна воля. Кой съм аз да ви я отнемам? Не е лошо да се запознаете (ако още не сте) с целите от Парижкото споразумение, Зелената сделка, Световния икономически форум от 02.2020 (странно съвпадения, месец преди Ковид). Също с професиите, които ще изчезнат заради автоматизацията и роботизацията. Дали можем да имаме примерно 60-70% безработни? Кой ще ги храни? Ваксинирайте се, щом това е волята Ви. Вие решавате!
186
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама верно сте сектанти вие - ти осъзнаваш ли, че това изказване е шизофренично -"50-60% подписали, че нямат нищо против в името на бъдещето на човечеството да помогнат, вече е друг въпрос".
185
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 192 "Нали знаеш какво означава това?" Не, обясни ми. :)))) А аз съм чел листовките преди ти да знаеш, че има такива. :)))) И още доста неща, заради това ти не знаеш, а аз знам кога са били клиничните изпитания. :))))
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"То CO2 намаля със 100 антиваксъра в БГ всеки ден." - С 4 млн. на година СО2 не се намаля в световен мащаб при 8 млрд. население, но виж с 50-60% подписали, че нямат нищо против в името на бъдещето на човечеството да помогнат, вече е друг въпрос. Успех!
183
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То CO2 намаля със 100 антиваксъра в БГ всеки ден.
182
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Само като ви оставят гладни ще ви дойде акъла в главата." - А на Вас ваксинираните никога няма да ви дойде за съжаление. хахаха СО2 трябва да се намаля скъпи съграждани. Най-лесно е като намалиш консуматорите в богатите страни и като те се подпишат, че са ОК с това! Живи и здрави!
181
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 188 - Браво, щом четеш вече листовките, значи имаме напредък, което ме радва и не се шегувам. :) Хайде сега виж в тази на Модерна (поне при мен е стр. 6). Там пише "нарушения на имунната система с неизвестна честота". Нали знаеш какво означава това? Не е ясно на колко хора ще се случи... :) ... А ако ти се прецака имунната система и ако случайно след 1-2 годинки се появи нов вирус, какво ли ще се стане? Да си жив и здрав и продължавай да четеш... :) ... Ще те оставям. Жив и здрав!
180
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Но в частният сектор, натискат всички да се ваксинират , за това напуснах работа , преди няколко седмици !!!" - Прочетете го това пак. Бавно. Дано да почнат по масово да ви натискат. Само като ви оставят гладни ще ви дойде акъла в главата. И понеже сте страхливи плъшоци ще се направите на важни, обидени, поругани, ще помрънкате, помрънкате и ще се набодете тихо и кротко. Щото сте големи мъже и революционери ,ама форумни.
179
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 188 "Че ваксините все още са в клинично проучване ли?" Това ОПРЕДЕЛЕНО не можеш да го разбереш, тъй като ВСИЧКИ КЛИНИЧНИ ИЗПИТАНИЯ СА ПРИКЛЮЧИЛИ. Тестовата фаза на ваксината е в 6 фази, клиничните изпитания приключват в 3та фаза. Окончателния доклад е 6тата фаза и има за цел само да обобщи дългосрочните наблюдения за това, което ВЕЧЕ е установено в клиничните изпитания (или да отбележи, ако има несъответствия). Отворил съм документ, който има 42 страници, който е на страницата на ЕМА
178
0
 
2
 
! Отговори
само преди 2 години
разводнява темата.За това му плащат
177
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"И десет пъти да го напишеш, няма да стане вярно." - Не знам каква листовка си отворил. На тази, която гледам аз на стр. 25 пише "Б.Листовка" и нищо повече. Има и една непълна само от 6 страници, която можеш да намериш също в гугъл. Както и да е, важното е, че си намерил, че го пише. И какво не мога да разбера? Че ваксините все още са в клинично проучване ли? Че чак след края му ще могат да се потвърдят ефикасността и безопасността ли? хахаха ... Да си биеш и 3-тата игла задължително... :)))
176
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 185 "Ами именно хахаха Има доклад, който не е потвърден от ОКОНЧАТЕЛНИЯ." Има доклад, който ВЕЧЕ има констатации. Какви ли са те? А каква ли е причината да има ОКОНЧАТЕЛЕН доклад? Какво се прави между основния и Окончателния? Хинт: НЕ СЕ ПРАВЯТ НОВИ изследвания, а се следи за това дали практиката съответства на констатциите на проведените изследвания. Но как да го разбереш, когато не си прочел документа, който цитираш, и не разбираш какво значат тези стъпки?
175
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 184 "Ами не, на 19-та страница е (за Пфайзер)" И десет пъти да го напишеш, няма да стане вярно. На страница 19 стои част от инструкцията за използване на флакона с ваксината. Неграмотника си ти , защото освен да регистрираш сигнални думички, не можеш да разбереш нито контекста, нито съдържанието на написаното. Затова на аматьорчета неграмотници не е желателно да им се дава достъп даже и до умерено сложна специализирана литература: защото всичко о-рат с "интерпретациите" си.
174
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Какво ли има ПРЕДИ окончателния доклад?" - Ами именно хахаха Има доклад, който не е потвърден от ОКОНЧАТЕЛНИЯ. Чак след ОКОНЧАТЕЛНИЯ ще са потвърдени, а в момента текат тестовете с миш_летата и ако на тях не им стане нищо, тогава ще се потвърди. Да бяхте взели поне по няколко хиляди долара за това. Обикновено се плаща, но кой отказва да избузи някой безплатно... :)))