БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"

Не се справял с кризата, която се задълбочава
300
БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП поиска оставката на служебния министър Стойчо Кацаров заради заповедта му, с която се въвежда задължителен „Зелен сертификат“.

Още по темата

„Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "Зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“, посочват в позиция Изпълнителното бюро на БСП, цитирано т пресцентъра на партията.
 
„Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?“, допълват от БСП.
Социалистите настояват решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново.

„Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка“, обобщават от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
190
0
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 години
КВА ЛЕВИЦА У *** *** ЍИИ !
189
11
 
6
 
! Отговори
USA преди 2 години
ОТ ТОЯ НАРОД ОСТАНАХА САМО ТИКВИТЕ И ВАКСИНИРАНИТЕ ЛУ ДИ ! !
188
10
 
5
 
! Отговори
USA преди 2 години
КВИ ПРОССТИ ГЕРБАЖИИ ПИСАТЕЛИ ТУКА РЕКЛАМИРАТ ПРОССТОТИЯТА НА ТИКВОЖЕНЕРАЛА !
187
4
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Толкова много негативни неща съм писал и говори за БСП, но сега мога само да кажа едно голямо БРАВО. Дано напълно осъзнаят социалистите абсурдите , които се "творят" в момента.
186
2
 
13
 
! Отговори
Д-р Ох Боли преди 2 години
БСП е столетница. А старите хора често ги гони склерозата. Затова забравят как цяло лято злорадстваха че Кацаров 'ЧЕГЪРКАШЕ". Сега като започна да бие камбаната всеки ден и навсякъде се усетиха че той не ставва и за *** за каца.
185
2
 
22
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
БСП още не сее усетила, че временното правителство и Радев работят против всички партии включително и против БСП, за да спечели ПП на харвардските тарикати - сиреч неговата нелегална партия. Подкрипяйки Радев, БСП ще плати висока цена.
184
6
 
14
 
! Отговори
ВЕРА СУ преди 2 години
ПРОМЯНАТА ПРОДЪЛЖАВА. КУПЕТЕ СИ КОВ/ЧЕЗИ НА ПРОМОЦИЯ ОТ МНЗ И ЛИЧНО ОТ КАЦАРОВ! СЪС ЗАЯВКА МОЖЕ ЛУКСОЗЕН И ОТ ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП.
183
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айдеее станаха на кълбо. Отивам за пуканки. БЕСЕПЕТО ще направи всичко да се докопа до повече избиратели.
182
6
 
11
 
! Отговори
ВЕРА СУ преди 2 години
ВАКСИНИРАЙТЕ СЕ СРЕЩУ БЯС - ПОМАГАЛО! ПОМАГА СРЕЩУ ГЛАСУВАНЕ ЗА ЗЕЛЕН ЧОРАП, СРЕЩУ НОСЕЩИ КОВЧЕЗИ, ХВЪРЛЯЩИ ЯЙЦА, СПЯЩИ НА ОРЛОВ МОСТ И ПОД НЕГО И СРЕЩУ ДРУГИ ТАКИВА! ПОМАГА НАЙ-ВЕЧЕ СРЕЩУ СЛАБ ОУМИЕ.
181
7
 
12
 
! Отговори
Ццц преди 2 години
БРАВО НА БСП! Не вярвах, че някога ще го кажа!
180
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Напълно подкрепям всякакви принудителни мерки, които да водят до ваксинация. Очевадно е, че ваксините са ефективни. Всеки, който вярва в наночастици и конспирации всъщност се моли вирусът точно него да го подмине или пък да се окаже достатъчно "як" за да се справи с болестта. Всичко това води до този мор у нас. Всеки ден 200 души да си отиват малко доказателство ли е?
179
3
 
1
 
! Отговори
Обективно до Вера су преди 2 години
АКО ТИ СИ ВЕРА СУ - АЗ НЕ СЪМ. ИЗЛЕКУВАХМЕ СЕ, ЗАЩОТО ЗНАЕМ И МОЖЕМ, ЗА РАЗЛШКА ОТ ВЕРА СУЛ.ЬОВЦИТЕ. БЪДИ ЗДРАВ!
178
4
 
7
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Анонимен196 Искаш да кажеш, че всички БСПари са смо.та.ня.ци! Бойко държеше здраво фронта, макар, че и той се поддаде на натиска на БСПарската тълпа ***...Все пак, когато вирусът беше много по-убийствен, при него имаше много по-малка смъртност..Играят си негодните БСПта с хората! - сега им е паднало...При положение, че още не се знае точните последици от тази зараза какви са, при положение, че Ванга е казала, че в 2025 ще падаме и умираме по улиците - играйте си вие на "демокрация"..
177
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заповедта е абсурдна, защото не може да има ефект от нея поне още 2 месеца напред във времето... Утре да се ваксинират и 1 милион човека... (хипотетично) трябва още 1 месец за сертификат... Стотици хиляди ще останат без работа заради това... Няма как и да се правят през ден стотици хиляди тестове... Още повече заразени ще има от опашките... Кацаров е пътник.
176
2
 
7
 
! Отговори
О хо хо преди 2 години
ПРОСТО Е - ВСЕКИ ИСКА ДА СПЕЧЕЛИ ОТ КОВИД. А БЕ, КАЖЕТЕ НА ХОРАТА С ПЕТ ИЗРЕЧЕНИЯ С КАКВО ДА СЕ ЛЕКУВАТ, ЗАЩОТО КОВИД СЕ ЛЕКУВА ОТ ПЪРВИЯ ДЕН!!! И ИМА С КАКВО. ЗАЩО ГИ ТЪПЧЕТЕ В БОЛНИЦИТЕ, КЪДЕТО ЕДИНСТВЕНОТО ПРАВИЛНО ЛЕЧЕНИЕ Е КИСЛОРОДЪТ И ПРОБИОТИЦИТЕ. ОСТАНАЛОТО СЪСИПВА ИМУННАТА СИСТЕМА. ТЕМПЕРАТУРАТА ЛЕСНО СЕ ОВЛАДЯВА С АНАЛГИН И САМО С НЕГО!
175
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз се ваксинирах и знам защо го направих. Зеленият сертификат не е била целта ми!Сега силно се надявам да се вакиснират още много хора, макар и да да го направят без да вярват в ефекта от вакисната. Нека не вярват, но да се ваксинират!
174
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредна катастрофа на крадливите некадърници от БСП. На всички отговорни позиции в държавата са назначени кадри на БСП. Те носят цялата отговорност за разрухата в която вкараха България. И кражбите им вече почнаха да излизат. А най извратеното е че подмениха вота на хората и взеха властта с измама. Само 13% гласуваха за тях а те откраднаха цялата власт и съответно носят цялата отговорност за катастрофата!
173
11
 
8
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До до Диана Отново пееш фалшива песен БСП! Неваксинираните са опасни за всички, най-вече за себе си - над 90% от умрелите в болница от ковид са неваксинирани! Ваксинираните не са 100% сигурни, те също може да се разболеят, но не така тежко, въпреки че и при тях е възможен фатален край. Така че ако с поведението си застрашаваш живота и здравето на други хора, това се нарича престъпление. Ако един луд не иска да си пие хапчетата и избие другите хора, значи ли това, че той е прав? Не разбирате
172
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лошото на сертификата е, че веднъж въведен ще започнат да го разширяват и към него ще се включат учители , после и пеленачета докато накрая не се стигне до прономероване и прошнуроване на целия ***. Иначе добри мерки - спиране на молове, големи магазини, тамън малко дребния бизнес да живне. Но сертификата може да му изяде главата на Кацаров, а той е добър администратор, следващия кой знае какво *** ще бъде, то се видя , е всички политически лица са *** и подлизурковци,
171
4
 
2
 
! Отговори
123 преди 2 години
Смятам, че тези мерки са наложени заради високият ръст в момента. Целта е точно за 2-3 седмици процента заболеваемост да спадне, след което да се отменят, понеже така или иначе противоречат на доста голяма част от законодателството ... Конституция, Кодекс на Труда и др.