БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"

Не се справял с кризата, която се задълбочава
300
БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП поиска оставката на служебния министър Стойчо Кацаров заради заповедта му, с която се въвежда задължителен „Зелен сертификат“.

Още по темата

„Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "Зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“, посочват в позиция Изпълнителното бюро на БСП, цитирано т пресцентъра на партията.
 
„Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?“, допълват от БСП.
Социалистите настояват решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново.

„Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка“, обобщават от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
150
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Проблемът не е във ваксинацията за момента, а във факта, че няма как да получиш сертификат по-рано от месец след четвъртък... До 21 ноември хиляди хора ще останат без работа в най-добрия вариант... Напълно абсурдна заповед при положение, че има само 20% ваксинирани...
149
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Доцент Атанас Мангъров от самото начало се оказа прав, и продължава да бъде прав, но и него го заклеймиха като "антиваксър", нещо което е дебела лъжа!--------===-------Мангъра нанесе толкова вреди, уби толкова хора заради нарцисизма си, че би трябвало да го пенсионират в Централния Софийски Затвор, където да лежи до живот.
148
2
 
7
 
! Отговори
USA преди 2 години
ШЕ КОВИДЯСАТЕ И ШЕ СЕ ОТИКВИТЕ НО НЕМА СЕ ОПРАИТЕ ! ШО СТЕ ПРОССТИ !
147
8
 
9
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Докога ще тътрпим тези бюрократи в политиката?! Ваксинирането не е политически акт, че да го забъркват с конституцията - само един бюрократ, за който всичко е точки и запетайки, може да набърка здравеопазването в Конституцията! Независимо от това, дори ако спазваме закона, щом някой с поведението си застрашава здравето и живота на други хора, той е подвластен на наказателна отговорност според Конституцията, а отказът от ваксина е точно такова антисоциално действие, застрашаващо живота на хората.
146
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
фигуранта назначи кацара за министър. Сега фигуранта ще носи ли отговорност заедно с калпавия си министър?
145
4
 
15
 
! Отговори
ВЕРА СУ преди 2 години
НИНОВА НИ ИЗБРА РУМЕН РАДЕВ ПРЕДИ 5 ГОДИНИ И СЕГА ТОЙ ПОТЪВА И ТЯ С НЕГО!
144
8
 
8
 
! Отговори
тоя вой се носи от преди 2 години
ГЕРБ-- за тях това е шанс-- а при тях всичко беше затворено та и градовете ,ако Кацата затваря -ревът А техните щабове във момента и Кунчев от 2-месеца не са млъкнали ,да има локдаун ! защото знаят ,че народа ще се хвърли върху Кацата който във момента няма полезен ход ! Но най голямото викане и вадене всеки ден на кадри по телевизията от всякъде си е работа на ГЕРБ--колкото по-зле за тях по-добре ! Това им е златния ,Повечето ограничения по градовете са от кризисни щабове доминирани от герб
143
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров е пътник от днес, а Чорапа от 14 ноември. Заповедта ще отпадне до няколко часа... Запомнете го!
142
1
 
13
 
! Отговори
Царя е ГОЛ преди 2 години
Опааа....Приятелски огън или както казват американците friendly fire!!! Уауу, а уж подкрепяш президента? Странен ХОД! Ама така е то, след като той в последният момент си направи партия и остави БСП без ход да реагират. Ами честито ви БСП-ри, поредният ви прецака яко!
141
3
 
2
 
! Отговори
USA преди 2 години
ТАКА НАРЕЧЕНИЯ ЛОКДАУН Е СЕЕДНО А ТУРИШ СПИРАЧКА НА ЗАВОИ ! И РЪЧНАТА ТИ ФЛИЗА ФГЗО !
140
3
 
6
 
! Отговори
ВЕРА СУ преди 2 години
ДНЕС ЩЕ МЕ РАЗТОВАРВАТ? ПО ВСИЧКИ ТЕЛЕВИЗИИ С ТОВА ЗАПОЧВАТ - ВАЖНА НОВИНА, ЗАКЪСНЯЛА С ЦЯЛ МЕСЕЦ! ЩЕ Е ГОЛЯМ УСПЕХ ЗА РУМЕН РАДЕВ! УРА ДРУГАРИ РАЗТОВАРАЧИ!РАЗГЕЛЕ!
139
2
 
1
 
! Отговори
USA преди 2 години
До ВЕРА СУГРОБАР НЕ СЕ БАРАИ ПО ЧЛЕНА !
138
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хиляди безработни от утре и километрични опашки за тестове и ваксинацията...?Някой вярва ли, че има смисъл от тази заповед в момента? 100% ще я отменят...
137
13
 
8
 
! Отговори
До Анонимен 161 преди 2 години
Да, заповедта ще бъде променена с пълен локдаун. Толкова сте прости, че няма накъде.
136
8
 
7
 
! Отговори
къв ГЕРБ бе ! преди 2 години
ТЕ и градовете ни бяха затворили ,а преди това 10--11 г държаха персонала без пари със изключение на някои специалности ,пътеките им и всичките им простотии със огромни кражби разсипаха всичко ,,,какъв герб бе те са за Ставрито кадето ровнеш схеми и разсипия ,дано по-бързо ги изчегъртат !
135
3
 
6
 
! Отговори
наш човек преди 2 години
Не предавйте президента и успните му правителства. Хнте се за ръка и от Камн бряг. Всичи ст за там!
134
1
 
7
 
! Отговори
тази пача преди 2 години
какво търси евтини политически дивиденти
133
13
 
12
 
! Отговори
Глyпав сертификат! преди 2 години
Ми аз никога не съм симпатизирал на БСП и няма да ме впечатлят с нищо. Но едно нещо ми е пределно ясно: Доцент Атанас Мангъров от самото начало се оказа прав, и продължава да бъде прав, но и него го заклеймиха като "антиваксър", нещо което е дебела лъжа!Пределно ясно е, че проблемът не е в самите ваксини, а в принудителното им налагане и измисления "сертификат", който уж доказвал, че ваксинираните предпазвали другите.Фандъкова заразена, Ангел Кунчев заразен... всички ваксинирани???
132
12
 
15
 
! Отговори
ВЕРА СУ преди 2 години
КОЙТО ГРОБ КОПАЕ НА ГЕРБ - САМ ПАДА В НЕГО!
131
4
 
2
 
! Отговори
Да затворят преди 2 години
Администрациите и заводите като толкова сме им мили , защо заведенията ? Ваксинираите хората над 65 г, защо спирате децата от у-ще ? ЩОм администрацията и заводите работят без сертификат НЕ ВИ ВЯРВАМ ЗА НИЩО !