БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"

Не се справял с кризата, която се задълбочава
300
БСП скочи на Кацаров, поиска оставката му заради "Зеления сертификат"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Изпълнителното бюро на БСП поиска оставката на служебния министър Стойчо Кацаров заради заповедта му, с която се въвежда задължителен „Зелен сертификат“.

Още по темата

„Ваксинирането е доброволен акт. Нека всеки, който желае, да го направи. Ваксината би помогнала да се ограничи разпространението на болестта и да спаси човешки живот. В същото време не трябва да бъдат ограничавани конституционните права на гражданите. Въвеждането от служебния кабинет на "Зелен сертификат" по този необмислен начин е неприемливо и неработещо“, посочват в позиция Изпълнителното бюро на БСП, цитирано т пресцентъра на партията.
 
„Тези мерки се прилагат в европейски държави, където висок процент от населението е ваксинирано, но е неприложимо за България. Ако такъв сертификат няма да се изисква за деца до 12 години, това означава ли, че е задължителен за деца между 12-18 години и че те трябва да бъдат ваксинирани?“, допълват от БСП.
Социалистите настояват решенията да бъдат отменени и мерките да се обсъдят внимателно отново.

„Министър Кацаров не е в състояние да се справи с кризата, която се задълбочава. Очакваме  да подаде оставка“, обобщават от левицата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


300
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
130
2
 
7
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Ния сме един кораб само че този кораб се казва вера су и ни управлява бсп.в момента сме заседнали в скалите като излеземе от там ако сме живи ще ви ви се обядя дали съм жив.
129
2
 
1
 
! Отговори
Минус преди 2 години
До ХуйваксМного ясно ваксините, са "отслабени" вируси, а сега вируси под път и над път....Защо да са скъпи, не носи маски ври се по ковид отделения, ако искаш още по-евтино...
128
3
 
15
 
! Отговори
ВЕРА СУ преди 2 години
СЛОЖИХА ЗА МИНИСТЪР НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО ТАКЪВ, КОЙТО НЕ РАЗБИРА НИЩО ОТ МЕДИЦИНА? СЪЩОТО ВАЖИ И ЗА ВСИЧКИ ДРУГИ МИНИСТРИ НА ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО, ДА НЕ РАЗБИРАТ НИЩО ОТ ТОВА КОЕТО ТРЯБВА ДА УПРАВЛЯВАТ. А НАЙ-МАЛКО РАЗБИРА ЗЕЛЕНИЯ ЧОРАП И ЗА ТОВА СИ ГИ ИЗБИРА СЕБЕПОДОБНИ!
127
1
 
9
 
! Отговори
И преди 2 години
Демократично е да се пита например дали хората искат да плащат данъци и здравни застраховки и ако мнозинството не иска - да се съобразят с него :)
126
3
 
8
 
! Отговори
ДИдоо преди 2 години
застанал вечният разбирач пред компютъра и сипе хейт !! много хора си отидоха , много хора го преживяват тежко . Изкуствено или не .. тая гадост я има. НИКОЙ не спазва мерките , заведенията не спазват мерките !! ами да ви /НИ затварят .. *** .. няма оправия
125
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Срамно действие за БСП. Нещо като гласуването Пеевски да е шеф на ДАНС.
124
2
 
9
 
! Отговори
И преди 2 години
Преди избори трябва да се защити мнението на мнозинството, за да се съберат максимален брой гласове. Няма значение кой прив и кой прав.
123
2
 
10
 
! Отговори
Хуйвакс преди 2 години
Значи не мога да повярм, че един PCR струва 3 пъти повече от самата ваксина. Това нормално ли е?
122
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"В цял свят, който иска да се нормализира живота се ваксинира иначе е в изолатора." що не се съберете всички ваксинирани в тоа изолатор?Повечето явно казват - не на ваксината, пък малцинството иска да наложи мнение, това не е демократично, защо не се зачита мнението на мнозинството, къде отидоха европейските ценности?
121
1
 
11
 
! Отговори
asd преди 2 години
Нали горихте маски лятото, за да свалите ГЕРБ? Сега хората умират. Кацаров вече е министър и носи отговорност, не е като да стоиш отстрани и само да плюеш.
120
6
 
15
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
Служебното правителство тръгна добре, но в момента се проваля напълно ! Допуснаха пътните строители да им се качат на глават, вместо да вкарат Бойко в затвора, той отново си развява байряка...така не става !
119
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднъж и тея да кажат нещо умно
118
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Оставка на Кацаров даже и на този който го е назначил. Подържа ги но от днес спирам доверието към тях и няма да гласувам.
117
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората са кофти, както беше прозрял един нов политик кофти материал, кофти продукция.Та каквото сме си постлали, посяли и т.н. - всяко действие или бездействие води до определен резултат и човека който го извършва трябва да си понесе резултата и последствията.
116
2
 
3
 
! Отговори
Луд преди 2 години
Помня една реплика на шотландсият лорд в Смело сърце: -Хората ни в Англия ще заклеймят въстанието на Уолъс, а хората ни в Шотландия ще го подкрепят. Та и тук така. Едните комунисти ще подкрепят Кацара, другите ще го заклеймят. Накрая всички печелим.
115
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най голямата измама е че БСП взеха цялата власт в България без никой да е гласувал за тях. Два месеца уволняваха и в момента на всички ръководни постове в държавата са лъжливи и крадливи некадърници, кадри на БСП. Цялата отговорност за погрома в България е на БСП.
114
2
 
7
 
! Отговори
Маргарет Тачър преди 2 години
Комунистите и социалистите са най-безсрамните хора на света!
113
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кацаров не ви е виновен. Сам той каза, че оставя всичко в ръцете на "експертите". Той само се съгласява и издава заповед. Политическата намеса е на много по високо ниво и не е в нашата страна. Никой ли не се замисля, защо се предлагат часовници, ваучери, дори пари, само и само да се ваксинираш. Мен лично това още повече ме кара да се съмнявам в ефективността на тази ваксина. Защо тези тестове са на такава безумно висока цена? Те са по-скъпи от самата ваксина.
112
2
 
12
 
! Отговори
радевщина в действие преди 2 години
Колкото и да се напъват форумните драскачи на мазната фуражка, за всички е пределно ясно: - Какъвто президента , такива и хрантутниците му от правителството. Все клиенти на правосъдието....
111
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия па, има ваксини има пунктове, да ходят да се ваксинират. Нали уж сме европейци, но там над 80% ваксиниравни, а тук 20. Не може когато му изнася на човек да се съобразява с ЕС, а когато не да си прави каквото иска. В цял свят, който иска да се нормализира живота се ваксинира иначе е в изолатора.