Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад

Служители на опашка за тестване пред столичен мол
21 окт 2021 10:19, Александър Попов
271
Нямаш сертификат - на работа с 15 лв. назад
Снимка: Dnes.bg

Изискването за "зелен сертификат", отрицателен тест или документ за преболедуване, за служители, посетители и клиенти на закрито, доведе до истински хаос. А за някои струва и скъпо.

Тази сутрин пред един от столичните молове се изви опашка пред пункт за тестване, като на нея бяха предимно служители. Тези, които нямат необходимите документи, трябва да платят 15 лв. Или тази сума да бъде поета от работодателите им.

Една от хигиенистките се чудеше как ще работи.

"Ако трябва да плащам по 15 лв. на всеки два дни - за какво да работя? А и телефонът ми е стар и с копчета, как ще ми изпратят този сертификат? Чудя се дали направо да не си ходя", заяви тя пред репортер на Dnes.bg.

Още по темата
"Ясно е, че с тази заповед ни принуждават да се ваксинираме. Но има хора, които са го преболедували, а не могат да си извадят сертификат. Трябва да ги извадим от икономиката и социалния живот ли?", попита друг човек от опашката.  

30 лв. и се явяваш на изпити

Студенти, които не са ваксинирани или нямат необходимите документи за сертификат, се явиха днес на изпити в Югозападния университет в Благоевград. Изпити, които им струват 30 лв. допълнително, защото е трябвало да си направят антигенен тест предния ден, съобщи bTV. В противен случай няма как да се явят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


271
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 193Беднотията идва от глупостта. Кой да те вади от беднотията? И как? Защо в БОГАТИТЕ държави масово се ваксинираха? А БЕДНИТЕ не щат? Въпрос на наличие или липса на АКЪЛ!!!!Затова едните са богати, а другите бедни. Там където се вакинираха смърността рязко намаля. Тук ги страх, че щело да им стане нещо. О, колко е скъпо жалкото съществуване!!!!
171
5
 
35
 
! Отговори
Мен преди 2 години
И стана въпрос за пари!Защо трябва да плащаме ние? На нас сертификат не ни трябва! Вие искате сертификат вие си го плащайте!
170
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
При Борисов имаше проба грешка. Нищо по различно и сега по отношение на мерките и ваксинацията, по отношение на проверкиките от полицията и почти във всичко. Много обърката работа . Държавата се е загрижила за здравето ни , а не за беднотията ни - беден но здрав или здрав но беден.
169
12
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Роден сън свободен и не ми трябва сертификат, за да си купувам хляб! Продажници! С всяка стъпка към бленуваната сигурност, губиш от личната свобода! Абсолютна сигурност няма, но робство има!
168
17
 
22
 
! Отговори
Протестиращ преди 2 години
Не плачете не плачете ! Все пак сте в казармата на Юмручния и ще слушате та и хоро ще играете ! Искахте "промяна" и изчегъртване ето ви промяна и сега ви чегъртат !
167
11
 
41
 
! Отговори
аз преди 2 години
Нали някои искаха промяна. Здравен фашизъм плюс по високи цени на всичко.
166
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фигуранта влиза в затвора скоро!!!
165
7
 
35
 
! Отговори
Fax from Kazan преди 2 години
Министърът сам не осъзнава каква каша създаде. Ама така е, като вече цяла година сме в политическа безтегловност.
164
14
 
85
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно време е България да последва примера на Англия и да напусне спешно ЕС, на каквато и да е цена. Няма такъв цинизъм... На изборите, където гъмжи от нечистоплътни хора може да ходиш без сертификат, но ще затворим училищата.
163
9
 
89
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На изборите не е нужен сертификат, но за да ходиш на работа ти трябва. Хора, ние сме стадо овце!
162
13
 
72
 
! Отговори
void преди 2 години
Да ви *** на промяната... Проба-грешка, далеч по-зле и от ГЕРБ - 10 дена пробваме зеления сертификат и ако не станело влизаме в локдаун. Хубаво де, ама ако половината от 6 милиона души трябва да си правят антигенни тестове на всеки 2 дни за този период, това са 450 милиона лева експеримент на гърба на хората. Излиза че Кацаров и индиректно Радев ни бъркат в джоба с едната ръка, а с другата ни сочат светлото бъдеще. А уж комунизмът беше останал в миналото...
161
7
 
50
 
! Отговори
Вида преди 2 години
До Анонимен ГОТВЕТЕ СЕ ЗА ГРАЖДАНСКА!!! АРМАГЕДОН ИДВА!!!
160
11
 
20
 
! Отговори
Kuma преди 2 години
Jebem wi i bulgurskata demokratia!
159
6
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Честита демокрация, свобода и капитализъм. Кой не скача е червен.
158
2
 
7
 
! Отговори
Спамери преди 2 години
Тука два наглеци ползват форума като чат! Никакво уважение към, останалите пишещи и четящи
157
12
 
48
 
! Отговори
Карл Маркс преди 2 години
Лекарите , дето рядко падат по 5 000 чисти, особено сега с пландемията, и даскалите, които са с по 4 месеца платен отпуск и преподават онлай - не ги мисля , да се оправят! Аз съм в завод с 370 човека , един до друг сме - никой не ни иска нито маски нито нищо! А колкото до сервитьорките и продавачките от мола - спокойно могат да напуснат, тва не е няква професия за която да си струва да се инжектираш с тази 0тр0 ва
156
9
 
85
 
! Отговори
Антифашист преди 2 години
Тази заповед е в нарушение с кодекса на труда.Ваше задължение е да се явите на работа, но ако някой не ви допукса на работното място по една или друга причина е проблем на работодателя, а не ваш. Не подписвайте неплатена отпуск. Консултирайте се с адвокат по трудово право.Бъдете смели и отстоявайте правата си!
155
3
 
13
 
! Отговори
До Маскарад преди 2 години
Извинявайте,обърках Ви с началника,поради сходствата в умственото функциониране. Намеси ни се тука в приятния диалог с Вас. :)
154
8
 
46
 
! Отговори
Евгения преди 2 години
То хептен стана като при фашизма! глоби, заплахи, проверки, пропаганда, папорти...МОМИЧЕТА, НЕДЕЙТЕ ЗА 15 ЛВ ДА РИСКУВАТЕ ДА НЯМАТЕ ДЕЦА /така се говори за експерименталните течности/
153
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашисти.