Влизаме в локдаун, ако до 10 дни не проработи зеленият сертификат

Въведен е сега, защото от МЗ не искали да плашат хората през лятото
Обновена: 21 окт 2021 09:26 | 21 окт 2021 09:24, Анисия Иванова
460

Министерството на здравеопазването ще въведе частичен или пълен локдаун, ако до 10 дни не проработи "зеленият сертификат". Това обяви от студиото на "България сутрин" зам.-министърът на здравеопазването д-р Александър Златанов.

Той обясни, че в рамките на 10 дни ще се следи внимателно пандемията и дали мерките дават резултат.

"Ако през това време не проработят, ние ще бъдем изправени пред единствената възможност, за да се справим с пандемията – да отидем в частичен или пълен локдаун", категоричен бе д-р Златанов пред Bulgaria ON AIR.

Той обясни, че е нямало гратисен период за въвеждането на сертификата, защото е било нужно да се вземат бързи мерки и да се избегне пълното затваряне.

Още по темата

По думите му "зеленият сертификат" се въвежда сега, защото през лятото от МЗ не са знаели как ще се развие пандемията и не са искали да плашат хората.

"Означаваше да подготвяме хората и да ги плашим. От самото начало на управлението на МЗ ние не се възползваме от такива прийоми – да създаваме страх, за да може да накараме хората да направят нещо. По-скоро абсолютно честно е поведението ни към тях и очакваме разбиране и сътрудничество", обясни зам.-министърът на здравеопазването.

Полицията и екипи на РЗИ активно проверяват за спазването на заповедта. Според д-р Златанов мерките са строги, а наказанието за неспазването им е от 10 000 до 50 000 лв. глоба и от 3 до 5 години затвор.

Междувременно стана ясно, чe от днес учениците в София минават изцяло NA онлайн обучение.

"Съдейки по входните нива, силен дефицит имат в начален етап, тъй като има умения, които трудно се изучават онлайн. Има неща, които няма да можем да постигнем дистанционно", посочи председателят на Сдружението на директорите в средното образование и директор на столичното 51-во средно училище "Елисавета Багряна" Асен Александров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
4
 
24
 
! Отговори
?!? преди 2 години
Нагло и безотговорно признание в безсилие
58
8
 
32
 
! Отговори
бойкот преди 2 години
Не играйте тяхната игра по техните правила с тестове,и вакси защото ще загубим. Всички обединени като един на работните си места,и навсякъде като един. И децата трябва да се бранят,че техния ред идва.-
57
21
 
10
 
! Отговори
До 48 преди 2 години
В Англия има все още 30% неваксинирани. Освен това там масовата ваксина АЗ, която е с по-ниска ефективност, но въпреки това имат несравнимо по-малко болни в болница и умрели отколкото в България. Смятай какъв мор ще е при нас! 4,5 милиона неваксинирани. Даже бг мутация може да се появи.
56
3
 
27
 
! Отговори
факт преди 2 години
От 20 години България се управлява от престъпници, демагози и криминалисти.
55
12
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добро утро от Бургас. Обиколих сабалян с колата града. Ами пред лабораториите и центровете за вакси е лудница....сичкото народ като под строй чака заветния тест или игла. Хора, от какво ви е страх? Че няма да ви пуснат в мола? Че ще ви уволнят? Че щом е тъй в бюрократичния ЕС, тъй трябва да е и при нас ли? Мислете малко. Можете ли да мислите поне малко за себе си. За здравето си. За последствията. Не усещате ли в какъв филм ви вкарват ония отгоре?!
54
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
През час се менят плановете. Кукловодите ги притискат, но държавата е прекалено слаба за силови мерки.
53
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зелените сертификати са като чесъна срещу вампири, те ли ще ви опазят от Ковида? Ваксинираните могат и да заразяват и да пренасят, но могат да си работят, влизат в затворени помещения и т.н. права, после защо въпреки всичко заразяемостта в най-набодените държави се увеличавала? И след 6 месеца отново ходене, понеже много действат и ваксината.
52
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
спешно да се даде сертификат на хора преболедували и с антитела--------Ваксинираш се и си готов!
51
3
 
26
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: Коментар (номер 50) Абсолютно точен, логичен и верен коментар! Поздравявам те за което! Има куп причини, поради които този измислен сертификат (а той е изцяло измислен и безполезен, но това е друга тема) няма да се наложи в България. Нека министър Кацаров да каже кога за последно се е возил на градски транспорт? Нека каже кога се е возил на влак? Български влак имам предвид, не шведски!И нека обясни защо другарката Фандъкова се зарази и тя въпреки че е ваксинирана?
50
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма да се кастрираме заради едното тескере.---====---Разсъждение на ром от Столипиново.
49
2
 
32
 
! Отговори
Не! преди 2 години
Накарайте тъпата здравна система да си върши работата, нито със зелени хартийки, нито с фалите ще преборите вируса!
48
5
 
48
 
! Отговори
До коментиращите преди 2 години
аз не съм антиваксър! Имам всички ваксини,които се изискват по закон! Аз съм против диктатурата! Бъдете сигурни,че дори ваксинирани пак ще има заболели и пак ще бъдем ограничени! Това се случва в световен мащаб! Използвайте интернет по предназначение! Вижте какво се случва в една Швейцария например... Хилядни протести вече с дни...
47
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да идва Луна и да ги изчегъртва тия бездарници, цяло лято спаха, ся въвеждат мерка на 3 часа
46
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преболедувалите (без ваксинация след това) са с по-малко антитела от само ваксинираните. Пак ще боледуват и то по-тежко. На всички имунитетът се изчерпва до 6-10 месеца. Много материал за вируса в България, много.
45
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоз мноооого тъпoo парчe! Нямали план за действие, защото да не плашели хората и изведнъж БАМ! Изненада. Никой нищо да не може да планира. Муахахахааа. Ами аз това го повтарям август месец какво ще стане през октомври. Ама какъвто народа, такива и управниците - пълни шемeти сме. Позор.
44
10
 
5
 
! Отговори
До: как мислите преди 2 години
Дали има връзка между зелените сертификати и зелените чорапи не знам. Обаче се сещам сега че навремето имахме зелени паспорти - по времето на бай Тошо, на комунизма и на НРБ.Сега изглежда има нещо подобно...
43
5
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ е окупирана държава,която се управялава от вън,а тези вътре,които виждаме са актьори,които подло лъжат народа,че имат няккаво значение Глобалисти,разкарайте се от БГ. Въобще нямате бъдеще на целите Балкани. Като поставяте хората до стената ще ви се случи случка.
42
4
 
12
 
! Отговори
Ееееее, Познах! преди 2 години
Още преди месец познах, ще карат-варат и за изборите: ЛОКДАУН!Безвластието и безхаберието продължават, а ние "сертифицирано" ще охлаждаме SуPата.
41
4
 
22
 
! Отговори
истината преди 2 години
Колко са починали след ваксинация?
40
2
 
35
 
! Отговори
майтап! преди 2 години
Абе, защо в Англия очакват до 100 000 заразени дневно?Вчера бяха 45 000?Нали всички са ваксинирани там?